Χριστούγεννα: Γιορτή της αγάπης και της ελπίδας

Τα Χριστούγεννα αποτελούν μία από τις πιο χαρμόσυνες και γιορτινές περιόδους του χρόνου που μικροί και μεγάλοι περιμένουν με αδημονία. Είναι το πνεύμα των Χριστουγέννων φορτωμένο με περίσσεια αγάπη, χαμόγελα και μια δόση μαγείας. Αν μπορούσαμε να αποτυπώσουμε τα Χριστούγεννα σε μια εικόνα θα ήταν σίγουρα ένα μεγάλο, οικογενειακό, γιορτινό τραπέζι που ηχούν μουσικές, γέλια και παιδικές φωνές. Όλοι έχουμε αναμνήσεις με το λευκό του χιονισμένου τοπίου, τη λάμψη του στολισμένου δέντρου, την ζεστασιά από το αναμμένο τζάκι. Είναι μια ευκαιρία να ξεφύγουμε από την καθημερινότητά μας. Μια ευκαρία να αφιερώσουμε λίγο παραπάνω χρόνο στους ανθρώπους που αγαπάμε περνώντας όμορφες και ξέγνοιαστες στιγμές. Βόλτες, δώρα, νυχτερινές έξοδοι, ταξίδια κι εκδρομές. Όλα αυτά που γεμίζουν τις μέρες μας και κάνουν τα Χριστούγεννα να φαντάζουν ακόμα πιο ιδανικά.

Κάποια άλλα… Χριστούγεννα
Χριστούγεννα
Πηγή: spacehive.com

Για κάποιους συνανθρώπους μας τα Χριστούγεννα δεν είναι παρά άλλη μία εποχή του χρόνου ίδια με όλες τις άλλες, αν όχι και πιο στενάχωρη. Γιατί ακόμα κι αυτές τις άγιες μέρες αυτοί οι άνθρωποι στερούνται και παλεύουν για πράγματα που για εμάς είναι δεδομένα. Την ίδια στιγμή που εμείς ξενυχτάμε παρέα με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, τσουγκρίζοντας ποτήρια, χορεύοντας, γελώντας, υπάρχουν άνρθωποι που ξενυχτάνε σε νοσοκομεία προσευχόμενοι για τους δικούς τους ανρθώπους ή παλεύοντας για την ίδια τους την ζωή. Κι ενώ εμείς κοιτάμε έξω από το παράθυρο τις νιφάδες του χιονιού να πέφτουν κάποιος άλλος ψάχνει ένα μέρος να κοιμηθεί κι ένα πιάτο φαΐ που ίσως περισσεύει από το δικό μας τραπέζι. Έχουμε την τύχη να περιτριγυριζόμαστε από τα αγαπημένα μας πρόσωπα και να μοιραζόμαστε αυτές τις ξεχωριστές στιγμές μαζί τους. Κάποιοι άλλοι όμως είτε έχουν χάσει είτε είναι μακριά τα δικά τους αγαπημένα πρόσωπα και περνάνε αυτές τις γιορτινές μέρες σε ιδρύματα, ορφανοτροφεία και γηροκομεία.

Και με όλα αυτά δεν θέλω να πω ότι θα έπρεπε να νιώθουμε τύψεις που έχουμε αυτά τα σημαντικά αγαθά, την οικογένεια και τους φίλους μας.  Τα Χριστούγεννα όμως είναι η γιορτή της αγάπης, της αλληλευγγύης, της ανθρωπιάς. Ας αφιερώσουμε λίγο χρόνο ώστε να βοηθήσουμε και να φωτίσουμε τις ημέρες και αυτών των ανθρώπων. Να τους χαρίσουμε λίγη από την λάμψη, την ζεστασιά και την θαλπωρή αυτών των ημερών. Αυτές τις γιορτές να βάλουμε λίγη παραπάνω δόση μαγείας και να την προσφέρουμε απλόχερα σε αυτούς τους ανθρώπους. Κι αν δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω, ας προσφέρουμε την ελάχιστη πράξη αγάπης. Ας δείξουμε το ενδιαφέρον μας κι ας δημιουργήσουμε μερικά αληθινά χαμόγελα, ας ζεστάνουμε μερικές καρδιές. Γιατί αυτό είναι το πραγματικό θαύμα των Χριστουγέννων.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Χριστίνα-Βασιλεία Ρόκου

Ονομάζομαι Χριστίνα-Βασιλεία Ρόκου και είμαι φοιτήτρια του τμήματος Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Αγαπώ τις τέχνες και τα ταξίδια. Ανήσυχο πνεύμα, θέλω να μαθαίνω για τον κόσμο και να γράφω γι’ αυτόν.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;