Μπλε κορδέλες διαμαρτυρίας στην εβδομάδα μόδας της Νέας Υόρκης

Η ατομική ελευθερία ήταν, είναι και θα είναι το σημαντικότερο «αγαθό», το σημαντικότερο «κτήμα» για όλους μας. Η διαφύλαξη αυτής της ατομικής ελευθερίας λοιπόν, αποτελεί έναν ακόμα σημαντικότερο σκοπό και θα έπρεπε να αποτελεί επίσης κομμάτι της ζωής μας και της καθημερινότητάς μας.

Θα δείτε πολλές μπλε κορδέλες φέτος στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης, γράφει η NewYork Post και αυτό επειδή η φετινή κολεξιόν θα έχει και πολιτική χροιά με διαμαρτυρία για την υπεράσπιση των ατομικών ελευθεριών.   Όταν οι σχεδιαστές μόδας θα δείξουν τις κολεξιόν τους για την Άνοιξη του 2018, πολλοί θα φέρουν επάνω τους μπλε κορδέλα για να ευαισθητοποιήσουν τους πάντες όσον αφορά την American Civil Liberties Union (ACLU).

Η πρωτοβουλία για τις μπλε κορδέλες, με την επωνυμία «Fashion for ACLU» οργανώνεται από την Ένωση Σχεδιαστών Μόδας Αμερικής, αποσκοπώντας στο να πάρει θέση ενάντια στον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία επί προεδρίας Ντόναλντ Τραμπ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Θέλουμε να είμαστε στην πρώτη γραμμή και όχι στο περιθώριο για να αγωνιστούμε με γενναιότητα, με σκοπό να προστατεύσουμε τα πολύτιμα δικαιώματα και ελευθερίες μας, κάτι το οποίο έχει πάρει εκ νέου χαρακτήρα επείγοντος μετά τα σπαραξικάρδια γεγονότα της Σάρλοτσβιλ» τόνισε, σε ανακοίνωση Τύπου, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ένωσης Σχεδιαστών Μόδας Αμερικής, Στέφεν Κλομπ.

«Στόχος μας είναι να υποστηρίξουμε έμπρακτα συγκεκριμένες ενέργειες που θα πάνε, με ουσιαστικό τρόπο, μπροστά τη χώρα μας. Η ACLU κάνει αυτή την αποφασιστικής σημασίας δουλειά» πρόσθεσε.

Για πολλούς η μόδα χαρακτηρίζεται ως  κάτι «ελαφρύ» και ναι μπορεί να είναι -άλλωστε ποιος είπε ότι τα «ελαφριά» δεν έχουν υπόσταση; Βλέπουμε, ωστόσο ότι μέσα από μια επίδειξη μόδας ή και μέσα από οποιαδήποτη άλλη εκδήλωση, αν οι άνθρωποι επιθυμούν να «φωνάξουν» και να υψώσουν το ανάστημά τους προκειμένου να περάσουν -αυτονόητα- μηνύματα, μπορούν και με το παραπάνω.

Γιατί αν σε αυτόν τον κόσμο πια δεν μιλήσεις για την ελευθερία, ίσως και να σου τη στερήσουν χωρίς να το καταλάβεις. Αν δεν κάνεις λόγο για αυτονόητα πράγματα -δυστυχώς- μπορεί και να σου τα πάρουν αβίαστα.

 

Πληροφορίες από lifo, New York Post, ΑΠΕ


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ανδριάνα Μακρή

Φοιτήτρια της Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, που κράτησε μόνο τη φιλοσοφία. Βολιώτισα, αλλά με μεγάλη αγάπη στη συμπρωτεύουσα. Εδώ και λίγα χρόνια δηλώνω ερωτευμένη με τη συγγραφή και την αρθρογραφία.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;