9 Nanas: Oι γυναίκες που στηρίζουν τους ανθρώπους σε ανάγκη

9 Nanas
Πηγή εικόνας: dailymail.co.uk

Στην πολιτεία Τενεσί των ΗΠΑ υπάρχει μια «μυστική αδελφότητα» που αποτελείται από… 9 γιαγιάδες και ονομάζεται 9 Nanas.

Αποστολή των 9 Nanas είναι απλή. Σκορπούν χαρά, μέσα από απλές πράξεις καλοσύνης σε όποιον το έχει ανάγκη. Οι 9 αυτές γυναίκες έχουν κρατήσει τις αγαθοεργίες τους κρυφές εδώ και 30 χρόνια. Ακόμη και οι σύζυγοι τους δεν είχαν καμία ιδέα για τις καλές πράξεις των 9 Nanas.

Οι 9 Nanas γνωρίζονταν από την παιδική τους ηλικία. Αρκετές μάλιστα μεγάλωσαν με τους MaMaw and PaPaw, ένα ζευγάρι που έκανε αγαθοεργίες για την κοινότητα.

Μια μέρα, οι φίλες αυτές μαζεύτηκαν για να παίξουν χαρτιά και ξεκίνησαν να συζητούν για τα παλιά. Θυμήθηκαν την MaMaw Ruth, η οποία έψηνε και έστελνε κέικ σε οικογένειες που είχαν πρόσφατα θρηνήσει κάποιο μέλος τους. Συνήθως μάλιστα, δεν γνώριζε τις οικογένειες προσωπικά. Διάβαζε για τον θάνατο στην εφημερίδα και πήγαινε κατευθείαν στην κουζίνα.

Τότε γεννήθηκαν οι 9 Nanas.

Οι γυναίκες αποφάσισαν πως ήθελαν να συνεισφέρουν στην κοινότητα με τον τρόπο τους. Έπρεπε, όμως, να μαζέψουν χρήματα. Έτσι, αποφάσισαν να σταματήσουν να στέλνουν τα ρούχα τους στο καθαριστήριο. Με τα χρήματα που εξοικονομούσαν, χρηματοδοτούσαν το έργο τους.

Αφού, λοιπόν, βρήκαν τον τρόπο να χρηματοδοτούν το έργο τους, οι 9 Nanas έλαβαν δράση.

Είχαν τα μάτια τους 14 και κάθε φορά που άκουγαν για κάποιον που έχει ανάγκη, επενέβαιναν. Πολλές φορές πλήρωναν τους λογαριασμούς κάποιας χήρας ή αγόραζαν καινούργια ρούχα για τα παιδιά μας ανύπαντρης μάνας. Το πακέτο που στελνόταν, περιείχε πάντοτε ένα κέικ μαζί με ένα σημείωμα που έγραψε «Κάποιος σε αγαπάει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Περνούσαμε με το αυτοκίνητο από φτωχές γειτονίες και ψάχναμε για σπίτια που είχαν ανεμιστήρες στα παράθυρα. Αυτό σήμαινε πως οι άνθρωποι που έμεναν εκεί δεν είχαν κλιματιστικό. Φεύγαμε και γυρνούσαμε πριν ανατείλει ο ήλιος, σαν τους κλέφτες, και αφήναμε ένα μικρό δέμα αγάπης».

Όσο απίστευτο και αν ακούγεται, οι  9 Nanas κατάφεραν να κρατήσουν την ομάδα τους κρυφή για 30 χρόνια.

Μετά οι άνδρες τους άρχισαν να έχουν κάποιες υποψίες παρατηρώντας τα έξτρα χιλιόμετρα στα αυτοκίνητα τους καθώς και λεφτά που «τραβιόντουσαν» από τους τραπεζικούς λογαριασμούς. Τότε ήταν η στιγμή που η αλήθεια βγήκε στο φως. Οι 9 Nanas μαζεύτηκαν μαζί και τα εξομολογήθηκαν όλα στους συζύγους τους. Οι σύζυγοι θέλησαν αμέσως να γίνουν μέλη της ομάδας!

Σύντομα το μυστικό έγινε γνωστό και στα παιδιά των γυναικών, τα οποία πλέον είχαν μεγαλώσει. Οι νέοι αυτοί άνθρωποι πήγαν την «επιχείρηση» ένα βήμα παραπέρα. Έβαλαν το ίντερνετ στο παιχνίδι. Τώρα, οι 9 Nanas μπορούσαν να πωλούν τα κέικ τους στο διαδίκτυο και να χρηματοδοτούν το έργο τους. Η επιχείρηση τους μεγάλωσε και οι σπιτικές κουζίνες τους δεν τις χωρούσαν πλέον. Η ομάδα μετακόμισε σε κουζίνα εστιατορίου που άνηκε σε έναν εκ των γιων των γυναικών.

Η ομάδα όμως έπρεπε να παραμείνει μυστική. Έτσι οι γυναίκες, τρύπωναν στο εστιατόριο την αυγή και έφευγαν πριν έρθει το προσωπικό. Προσέλαβαν μάλιστα μια γυναίκα και της έδωσαν το ψευδώνυμο «Sunny».  Την έβαλαν να ορκιστεί ότι θα κρατούσε την ομάδα μυστική. Δουλεία της ήταν να βρίσκει ανθρώπους σε ανάγκη και να ενημερώνει τις 9 Nanas.

Τα τελευταία χρόνια, οι 9 Nanas έχουν δωρήσει παραπάνω από 5.000 δολάρια σε είδη πρώτης ανάγκης σε καταφύγια που μένουν άνθρωποι που έχουν ξεφύγει από  ενδοοικογενειακή βία.


Πηγές που χρησιμοποιήθηκαν :

9 Grannies Have Shared Secretly Spread Happiness For Over 30 Years. Ανακτήθηκε στις 15/03/2020 από www.godupdates.com


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ελεάννα Κομνηνού

Ονομάζομαι Κομνηνού Ελεάννα και ειμαι φοιτήτρια του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Αγαπώ την ιστορία, την πολιτική και τις τέχνες!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;