Καλλιεργείστε κάθε πλευρά του παιδιού σας

https://www.parenting.in/wp-content/uploads/2017/01/9497c214faOa84204389db0488f3f66c-1.jpg

Τα παιδιά βρίσκονται στην πιο τρυφερή ηλικία της ζωής τους, στην οποία έχουν ανάγκη και να παίξουν και να είναι χαρούμενα, αλλά και να μάθουν πολλά πράγματα, ν’ ανακαλύψουν τον κόσμο. Κάθε τι καινούριο τα ενθουσιάζει και θέλουν να το εξερευνήσουν, να το ζήσουν. Είναι, λοιπόν, σημαντικό όλο αυτό τον υπέροχο ενθουσιασμό των παιδιών να τον αξιοποιήσουμε προς όφελος των παιδιών μας.

Πέρα από την σωστή ανατροφή και παιδεία των παιδιών μας, είναι σημαντικό και να καλλιεργήσουμε την κάθε πλευρά του εαυτού τους, να μεγαλώσουμε δραστήρια, έξυπνα και δημιουργικά παιδιά. Δεν χρειάζεται να τα πιέσουμε, αλλά μέσα από το παιχνίδι και διάφορες δραστηριότητες, κάθε μέρα ν’ αφιερώνουμε μία ή μισή ώρα για να μάθουν τα παιδιά μας κάτι καινούριο ή ν’ αναπτύξουν ένα ταλέντο τους.

παιδιά
http://www.familius.com/Data/Sites/1/ProductFiles/activities-to-help-children-copejpg/activities-to-help-children-cope.jpg

Αρχικά, είναι σημαντικό να συζητάμε με το παιδί μας και να του λύνουμε κάθε απορία και ερώτησή του. Ακόμη διαβάζοντας μικρά βιβλία ή παραμυθάκια, βοηθάμε την φαντασία των παιδιών να ταξιδέψει και να κατανοήσουν διάφορες έννοιες. Επίσης, μπορούμε να περνάμε λίγο χρόνο μαζί τους ζωγραφίζοντας, κάνοντας κατασκευές, παίζοντας παιχνίδια και μαθαίνοντας βασικά πράγματα, όπως την άλφα-βήτα, τους αριθμούς, τις εποχές, κτλ.

παιδιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

https://assets.parents.com/s3fs-public/images/550_101615988.jpg?XJgVMP83kxIEAx9t0TrJ8Nz71IIOHiht

Τα παιδιά όντας αρκετά δραστήρια και υπερκινητικά στις μικρές ηλικίες ενθουσιάζονται με δραστηριότητες, που απαιτούν δημιουργικότητα ή σωματική άσκηση. Επομένως, οι αθλητικές δραστηριότητες, ο  χορός, η μουσική, το θέατρο, οι πολεμικές τέχνες μπορούν να διασκεδάσουν τα παιδιά, αλλά και να καλλιεργήσουν νέες πλευρές του εαυτού τους και ν’ ανακαλύψουν τα ταλέντα τους. Ακόμη, τα παιδιά λατρεύουν να περνάνε χρόνο με την οικογένειά τους και τους φίλους τους και είναι μία καλή ευκαιρία για βόλτες, εκδρομές, επισκέψεις σε μουσεία, εκθέσεις, και παραστάσεις, ώστε να συνδυάσουμε διασκέδαση και παιδεία.

παιδιά

https://www.momjunction.com/wp-contentuploads/2014/10/Fun-Outdoor-Activities-For-Kids.jpg

Το μεγάλωμα των παιδιών  είναι η πιο σπουδαία και δύσκολη αποστολή του ανθρώπου και όλοι οι γονείς και οι  γιαγιάδες και οι παππούδες και όσοι μεγαλώνουν τα παιδιά αξίζουν μεγάλο σεβασμό και εκτίμηση. Δεν χρειάζεται να αγχώνεστε, το μόνο που χρειάζονται τα παιδιά είναι αγάπη, να περνάνε χρόνο με την οικογένειά τους και να έχουν χρόνο για να παίξουν με τους φίλους τους! Επομένως, το κλειδί στο μεγάλωμα των παιδιών μας είναι να περνάμε χρόνο μαζί τους, να συζητάμε και να τους δίνουμε την ευκαιρία ν’ ανακαλύπτουν κάθε μέρα νέα πράγματα και να δουν τον κόσμο μέσα από τα δικά τους αθώα ματάκια. Συμβάλλετε, λοιπόν, στο να γίνει η παιδική ηλικία των παιδιών σας η πιο γλυκιά και όμορφη, αλλά και η πιο δημιουργική περίοδος της ζωής τους, που θα τα συντροφεύει σε όλη τους ζωή, όπου με την σειρά τους θα συμβάλλουν στην ευτυχία των επόμενων γενεών!

παιδιά
https://whatonforkids.lu/wp-content/uploads/2014/09/lp.png

ΠΗΓΕΣ:

    • https://whatsonforkids.lu
    • https://www.momjunction.com
    • https://www.parenting.in

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Αντωνία

Πιστεύω πως η ζωή είναι αγάπη, είναι τέχνη, είναι άθλημα! Όπως και στην αγάπη, έτσι και στην ζωή ως άνθρωποι μαθαίνουμε να μοιραζόμαστε και να βοηθάμε ο ένας τον άλλον, να παίρνουμε και να δίνουμε, να εμπνέουμε και να εμπνεόμαστε. Όπως και στην τέχνη, έτσι και στην ζωή γινόμαστε δημιουργοί και οραματιζόμαστε κάτι καλύτερο δημιουργώντας όλοι μαζί αυτό, που λέμε πολιτισμό. Όπως και τα αθλήματα, έτσι και η ζωή είναι ένας ατέλειωτος αγώνας και για να επιβιώσουμε το μόνο, που χρειαζόμαστε είναι η αγάπη μεταξύ όλων των ανθρώπων.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;