IUF: Διεθνής Έκθεση Πανεπιστημίων 2020

IUF: Διεθνής Έκθεση Πανεπιστημίων 2020
Πηγή εικόνας: Frapress

IUF: Διεθνής Έκθεση Πανεπιστημίων 2020

IUF. Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε η ομάδα της IUF άνοιξε «τις πόρτες» της σε εκατοντάδες φοιτητές και μαθητές, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ήταν μια απίστευτη εμπειρία αλληλεπίδρασης με πανεπιστημιακούς εκπροσώπους από περισσότερα από 45 Πανεπιστήμια και Κολλέγια από όλη την Ευρώπη αλλά και την Ελλάδα.

Στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους, λόγω της περίστασης, οι ενδιαφερόμενοι είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για ποικίλα ζητήματα που πιθανόν τους απασχολούν. Σχετίζονταν με τον εκπαιδευτικό τομέα και την επαγγελματική τους αποκατάσταση. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν αρκετοί εκπρόσωποι από Πανεπιστήμια, από τουλάχιστον 12 χώρες παρέχοντας πληροφορίες για περισσότερα από  3.000 εκπαιδευτικά προγράμματα (Bachelor, Masters, MBA και PhDs).

Μαθητής – Φοιτητής

Η IUF ξεχωρίζει καθώς προσφέρει ίσες ευκαιρίες τόσο σε μαθητές όσο και σε φοιτητές. Στόχος είναι η παρουσίαση των επιλογών που έχει ένας μαθητής ή φοιτητής στην μετέπειτα ακαδημαϊκή του πορεία και η επιλογή του καλύτερου για αυτόν εκπαιδευτικού προγράμματος/σχολή φοίτησης. Είτε πρόκειται για μαθητή Λυκείου είτε για φοιτητή ή απόφοιτο που ψάχνει το επόμενο βήμα, η IUF μπορεί να βοηθήσει.

Σεμινάρια – Workshops

Στα πλαίσια του συνεδρίου διεξήχθησαν χρήσιμες ομιλίες από εκπροσώπους πανεπιστημίων και άλλων οργανισμών. Επιπλέον υπήρξαν και ομιλίες ακαδημαϊκού ή επαγγελματικού περιεχομένου. Σκοπός των σεμιναρίων είναι η ενημέρωση σε βάθος σχετικά με το πώς να γίνεις καλύτερος μέσω καλύτερης εκπαίδευσης. Το λεγόμενο «Better Education, Better You».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο συγκεκριμένα, τα σεμινάρια και τα workshops πραγματεύονταν τις τάσεις της αγοράς όταν συναντούν την ανώτερη εκπαίδευση, πώς μπορεί να επιλέξει κανείς μεταπτυχιάκο στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. Επιπλέον προσφέρθηκαν και σεμινάρια απευθυνόμενα σε μαθητές για να μπορέσουν να εντοπίσουν τη σχολή που τους ταιριάζει.

Ψυχομετρικά τεστ και συμβουλευτική

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν  ψυχομετρικά τεστ με την ευγενική χορηγία της Orientum ώστε να καταφέρουν να διευρύνουν τους ορίζοντές τους. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουν να  ανακαλύψουν το κατάλληλο ακαδημαϊκό μονοπάτι τους, ακόμη και την επαγγελματική τους κλίση.  Επίσης δόθηκε η δυνατότητα να δοκιμάσουν τη δωρεάν συμβουλευτική για τη συγγραφή αιτήσεων για προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα από την EDMUNDO –  Δωρεάν Συμβουλευτική για Διεθνείς Σπουδές.

H Διεθνής Έκθεση Πανεπιστημίων ήταν μια μοναδική ευκαιρία για μαθητές και φοιτητές ώστε να επικοινωνήσουν με εκπροσώπους πανεπιστημίων από όλον τον κόσμο (Βέλγιο , Δανία, Ελβετία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, ΗΠΑ, Ισραήλ, Καναδάς, Κύπρος, Ολλανδία, Ρουμανία, Σαουδική Αραβία).


Πηγές που χρησιμοποιήθηκαν για αυτό το άρθρο:

Διεθνής Έκθεση Πανεπιστημίων IUF 2020 – www.spoudase.gr (Τελευταία πρόσβαση 13/02/2020)
Έλα στη μεγαλύτερη Διεθνή Έκθεση Πανεπιστημίων στην Ελλάδα – www.iuf.gr (Τελευταία πρόσβαση 13/02/2020)


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Λευκή Καραστατήρα

Φοιτήτρια στο τμήμα Επικοινωνίας & Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Αδυναμία μου τα ταξίδια, η εξερεύνηση, η φωτογραφία, η διασκέδαση. Με λίγα λόγια μου αρέσει να αποκτώ εμπειρίες και να δημιουργώ αναμνήσεις. Η συμβουλή μου προς όλους (και προς τον εαυτό μου) είναι να προσπαθείς να κάνεις πάντα αυτό που θες, αυτό που φοβάσαι ότι δεν μπορείς να κάνεις, να ρισκάρεις. Πετύχει δεν πετύχει τουλάχιστον θα ξέρεις πως προσπάθησες.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;