Λίνκολν-Κένεντι: Οι ανεξήγητες συμπτώσεις

Λίνκολν
Πηγή εικόνας: Grande magazine

Σίγουρα πολλά έχουν γραφτεί για τον Τζον Κένεντι, αλλά και τον Αβραάμ Λίνκολν, που δίχασαν και ένωσαν τη χώρα με τις ενέργειες τους. Ωστόσο, λίγοι γνωρίζουν ότι αυτές οι δυο προσωπικότητες έχουν κάποια κοινά σημεία στη ζωή τους, κάποιες συμπτώσεις που αγγίζουν τα όρια παραλόγου. Οι δυο δολοφονημένοι Πρόεδροι των Ηνωμένων Πολιτειών συνδέονται από μια εκπληκτική σειρά συμπτώσεων που αφήνει άφωνους όσους τις μάθουν. Η δολοφονία και των δύο προέδρων δεν είναι το μοναδικό κοινό σημείο, σε μια (σχεδόν) καρμική σχέση ανάμεσα στα δύο πρόσωπα της ιστορίας.

Λίγα λόγια για τον Τζον Κένεντι

Ο Τζον Φιτζέραλντ «Τζακ» Κένεντι, αποκαλούμενος συχνά και με τα αρχικά J.F.K, ήταν Αμερικανός πολιτικός. Γεννήθηκε στις 29 Μαΐου 1917 στη Μασαχουσέτη, γόνος μιας από τις πλουσιότερες οικογένειες των ΗΠΑ. Υπηρέτησε ως ο 35ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών από τον Ιανουάριο του 1961 έως τη δολοφονία του τον Νοέμβριο του 1963. Αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο Χάρβαρντ το 1940 και υπηρέτησε στο Ναυτικό των ΗΠΑ.

Μετά τον πόλεμο εξελέγη μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων για την πολιτεία της Μασαχουσέτης και το 1953 εξελέγη Γερουσιαστής. Την ίδια χρονιά, στις 12 Σεπτεμβρίου παντρεύεται την Ζακλίν Μπουβιέ, με την οποία απέκτησε 2 παιδιά. Στις 8 Νοεμβρίου του 1960, ο Τζον Κένεντι ήταν υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος. Εκείνη τη μέρα, μάλιστα, έλαβε ένα τηλεγράφημα από τον πατέρα του Τζόζεφ Πάτρικ Κένεντι: «Αν δεν εκλεγείς πρόεδρος θα σου αγοράσω μια χώρα για να κυβερνάς». Δεν χρειάστηκε, αφού ο αμερικανικός λαός τον εξέλεξε πρόεδρο. Δολοφονήθηκε στο Ντάλας του Τέξας στις 22 Νοεμβρίου 1963. Σύμφωνα με την κυβέρνηση των ΗΠΑ, αποκλειστικός υπεύθυνος για τη δολοφονία του ήταν ο Λι Χάρβεϊ Όσβαλντ.

Λίγα λόγια για τον Αβραάμ Λίνκολν

Ο Αβραάμ Λίνκολν ήταν ο 16ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Γεννήθηκε στις 12 Φεβρουαρίου 1809 στο Χότζβιλ του Κεντάκυ. Ήταν γιος του αγρότη Τόμας Λίνκολν και της βαθύτατα θρησκευόμενης Νάνσυ Χανκς. Από μικρή ηλικία άρχισε να εργάζεται ως αγρότης, ενώ ταυτόχρονα διάβαζε εντατικά για να τελειοποιήσει τη μόρφωση του. Από το 1837 ασχολήθηκε με τη δικηγορία και σε επαγγελματικό επίπεδο, ενώ το 1844 έγινε αρχηγός του κόμματος των Ουίγων. Δυο χρόνια αργότερα, κατάφερε να εκλεγεί στο Κογκρέσο, χωρίς όμως να διακριθεί. Ο Λίνκολν ήταν παντρεμένος με τη Μαίρη Τοντ και είχαν αποκτήσει 4 παιδιά. Το 1864 εκλέχτηκε για δεύτερη φορά πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών με ποσοστό 55%.

Στις 14 Απριλίου 1865, ο Τζόν Γουίλκς Μπουθ, ηθοποιός και φανατικός των Νοτίων, τον πυροβόλησε με μια σφαίρα στο κεφάλι. Ύστερα από αυτή τη πράξη φώναξε στα Λατινικά «Sic semper tyrannis!», δηλαδή «Έτσι πάντα στους τυράννους». Ο Αβραάμ Λίνκολν αναγνωρίζεται από ιστορικούς και πολιτικούς επιστήμονες ως ο σημαντικότερος πρόεδρος των ΗΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι τρομακτικές συμπτώσεις ανάμεσα τους

– Ο Λίνκολν εκλέχθηκε στο Κογκρέσο το 1846. Ο Κένεντι εκλέχθηκε στο Κογκρέσο το 1946.

-Και οι δυο ενδιαφέρονταν για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

– Ο Λίνκολν εκλέχθηκε Πρόεδρος των ΗΠΑ το 1860. Ο Κένεντι εκλέχθηκε Πρόεδρος των ΗΠΑ το 1960.

-Ο διάδοχος του Λίνκολν γεννήθηκε το 1839. Ο διάδοχος του Κένεντι γεννήθηκε το 1939.

-Ο διάδοχος και των δύο λεγόταν Johnson (Andrew Johnson – Lyndon Johnson).

-Το επώνυμο και των δύο αποτελείται από 7 γράμματα.

– Και οι δυο έχασαν από ένα παιδί κατά τη διάρκεια της προεδρίας.

– Και οι δυο δολοφονήθηκαν ημέρα Παρασκευή.

– Και οι δύο πέθαναν από τραύμα στο κεφάλι.

– Και οι δυο δολοφονήθηκαν από Νότιο.

– Το όνομα και των δυο δολοφόνων αποτελείται από 15 γράμματα.

– Και οι δυο δολοφόνοι δολοφονήθηκαν πριν τη δίκη.

– Ο δολοφόνος του Λίνκολν γεννήθηκε το 1839. Ο δολοφόνος του Κένεντι γεννήθηκε το 1939.

-Η γραμματέας του Λίνκολν λεγόταν Κένεντι. Η γραμματέας του Κένεντι λεγόταν Λίνκολν.

– Μια εβδομάδα πριν τη δολοφονία του ο Λίνκολν ήταν στο Monroe (Maryland). Μια εβδομάδα πριν τη δολοφονία του, ο Κένεντι ήταν με την Monroe (Marilyn).

-Ο Λίνκολν δολοφονήθηκε μέσα σε θέατρο με το όνομα Κένεντι. Ο Κένεντι δολοφονήθηκε μέσα σε αυτοκίνητο μάρκας Λίνκολν.

– Ο δολοφόνος του Λίνκολν έφυγε από το θέατρο και συνελήφθη σε μια βιβλιοθήκη. Ο δολοφόνος του Κένεντι έφυγε από τη βιβλιοθήκη και συνελήφθη σε ένα θέατρο.

 

Πηγές που χρησιμοποιήθηκαν για το άρθρο:

Αβραάμ Λίνκολν – Τζων Κένεντι: Δύο πρόεδροι, πολλές ομοιότητες! Αντλήθηκε από Grandemagazine.gr

Αβραάμ Λίνκολν : Αντλήθηκε από Wikipedia.

Τζον Φιτζέραλντ Κέννεντυ : Αντλήθηκε από Wikipedia.

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Άννα Πουρσανίδου

“For my part I know nothing with any certainly, but the sight of the stars makes me dream.” -Vincent Van Gogh.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;