Η συμμορία των Dalton και η ιστορία της

Dalton
Πηγή εικόνας: gr.pinterest.com

Η συμμορία των αδελφών Dalton, κατά τη διετία 1890-1892, έδρασε στην Αμερικανική Δύση, προσανατολισμένη κυρίως στις ληστείες τραπεζών και τρένων. Η σύσταση της συμμορίας με την πάροδο του χρόνου άλλαξε και στην τελική της μορφή η εγκληματική ομάδα αποτελούνταν από τα τέσσερα μέλη της, Grat, Bob, Emmett και William.

Η οικογένεια Dalton προερχόταν από το Μιζούρι. Όταν ο πατέρας εγκατέλειψε την μητέρα και τα δεκαπέντε τέκνα της οικογένειας, τα πράγματα έγιναν δύσκολα, μιας και επρόκειτο για την εποχή του Αμερικανικού εμφυλίου. Οι αδελφοί Dalton διήνυσαν έναν μακρύ μονοπάτι στην εγκληματικότητα, ενώ πριν από αυτό, το 1887 εργάζονταν ως cowboys. Τότε, όταν ο μεγαλύτερος αδερφός της οικογένειας σκοτώθηκε σε μία συμπλοκή με εγκληματίες, οι αδελφοί Dalton αποφάσισαν, προς τιμήν του, να ακολουθήσουν την έννομη οδό και να ταχθούν στην υπηρεσία του νόμου και της δημόσιας ασφάλειας.

Ενώ η εγκληματική πράξη φαινόταν ένα απίθανο σενάριο για τα αδέλφια, το 1889, αφού τους απομάκρυναν, λόγω δυσφήμισης, από την αστυνόμευση, επιδόθηκαν στην κλοπή αλόγων. Κάπως έτσι άρχισε να λαμβάνει υπόσταση η συμμορία των Dalton. Αφού μετακόμιζαν από πόλη σε πόλη, αλλάζοντας τις εγκληματικές τους πρακτικές και προτιμήσεις, οι αδελφοί είχαν πια εδραιωθεί ως διαβόητοι εγκληματίες.

Τελευταία προσθήκη στην συμμορία αποτέλεσε ο Bill, ο οποίος μέχρι να αναμειχθεί στις «βρώμικες υποθέσεις» των άλλων τριών αδερφών διέθετε σύζυγο και μία αξιοπρεπή επαγγελματική πορεία. Όλα αυτά έλαβαν τέλος, όταν μπήκε στη συμμορία των αδελφών του και ξεκίνησε να ληστεύει τράπεζες και τρένα.

Τον Οκτώβρη του 1892 οι Dalton μαζί με τους Dick και Bill Powers, αφού μετέβησαν στο Coffeyville του Kansas σχεδίασαν να ληστέψουν τις δύο τράπεζες της πόλης. Την πέμπτη ημέρα του Οκτώβρη και ενώ έβγαιναν από την τράπεζα, έπεσαν θύμα επίθεσης από τους κατοίκους που βρίσκονταν σε εγρήγορση. Όσα μέλη ήταν παρόντα στο αιματηρό επεισόδιο έχασαν τη ζωή τους, εκτός από τον Emmett που τραυματίστηκε και έτσι άλλαξε τη ζωή του. Αφού πέρασε δεκατέσσερα χρόνια σε φυλακή του Κάνσας, ακολούθησε μία σπουδαία επαγγελματική πορεία στο Λος Άντζελες, μέχρι το θάνατό του το 1937. Από την άλλη πλευρά, ο Bill πριν το Coffeyville είχε ήδη σχηματίσει μία δική του συμμορία, ενώ απέφυγε το αιματηρό γεγονός, λόγω του αλόγου του και έτσι κέρδισε τη ζωή του. Τον Ιούλιο του 1894 έχασε τη ζωή του από πυροβολισμό, ενόσω έπαιζε με την κόρη του στη αυλή του σπιτιού του.

Η συμμορία των Dalton, εμφανίζονται στη σειρά κόμικς «Λούκι Λουκ» με χιουμοριστική διάθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Πηγές άρθρου:

“Dalton Brothers
AMERICAN OUTLAWS “. Ανακτήθηκε από: https://www.britannica.com/topic/Dalton-Brothers

“Συμμορία των Ντάλτον “. Ανακτήθηκε από: https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CF%85%CE%BC%CE%BC%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1_%CF%84%CF%89%CE%BD_%CE%9D%CF%84%CE%AC%CE%BB%CF%84%CE%BF%CE%BD


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Χριστίνα Καραπάνου

Πολλοί άνθρωποι φοβούνται να πουν αυτό που θέλουν, για αυτό και δεν παίρνουν αυτό που θέλουν. Madonna 1958-

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;