Φημισμένες φράσεις από ιστορικά πρόσωπα ανά τον κόσμο πριν πεθάνουν

Στο παρόν άρθρο παρουσιάζονται ορισμένες φημισμένες φράσεις από ιστορικά πρόσωπα ανά τον κόσμο. Οι φράσεις αυτές είναι τα τελευταία λόγια τους πριν πεθάνουν. Τα πρόσωπα αυτά έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της ιστορίας και οι φράσεις οι οποίες έχουν ειπωθεί από αυτά έχουν χαραχτεί στο πέρασμα των αιώνων. 

φημισμένες φράσεις από ιστορικά πρόσωπα

Benjamin Franklin (1706 – 1790): “A dying man can do nothing easily.”  Συγγραφέας, επιστήμονας, εφευρέτης και πολιτικός. Τα λόγια αυτά είναι τα τελευταία του πριν πεθάνει, καθώς βρισκόταν μισοπεθαμένος όταν η κόρη του πρότεινε ότι αν ξάπλωνε στο πλευρό του θα μπορούσε να αναπνεύσει ευκολότερα.

Andrew Johnson (1808 – 1875): “I need no doctor. I can overcome my own troubles.” 17ος Πρόεδρος των ΗΠΑ. Τα τελευταία του λόγια τα είπε στην εγγονή του, που ήταν έτοιμη να τηλεφωνήσει στο γιατρό.

Jeanne Antoinette de Pompadour (1721 – 1764): “Wait a second.” Μέλος του γαλλικού δικαστηρίου και ερωμένη του Louis XV. Όταν πέθανε, η Madame de Pompadour απευθύνθηκε στον Θεό λέγοντας “Περίμενε ένα δευτερόλεπτο” και έβαλε μακιγιάζ στα μάγουλά της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βασίλισσα Marie Antoinette :“Pardon me, Sir, I did not do it on purpose.” Η βασίλισσα Μαρία Αντουανέττα, όταν πάτησε κατά λάθος το πόδι του εκτελεστή της, καθώς οδηγούνταν στη γκιλοτίνα.

φημισμένες φράσεις από ιστορικά πρόσωπα

John F. Kennedy (1917 – 1963): “No, you certainly can’t.”  35 ο Πρόεδρος των ΗΠΑ. Πριν δολοφονηθεί, κάποιος του είπε ότι “σίγουρα δεν μπορείς να πεις ότι ο λαός του Ντάλλας σου έδινε ωραίο καλωσόρισμα, κύριε Πρόεδρε”. Ο Κένεντι του απάντησε με τα παραπάνω λόγια. Στη συνέχεια, ακολούθησαν οι πυροβολισμοί που τον σκότωσαν.

Napoleon Bonaparte: “France, Army, Head of the Army, Joséphine.”

Rome’s first Emperor Augustus:  «Βρήκα τη Ρώμη σε πηλό, την άφησα μάρμαρο»

φημισμένες φράσεις από ιστορικά πρόσωπα

Winston Churchill:“I’m bored with it all.” Τα τελευταία του λόγια λίγο πριν πέσει σε κώμα από το οποίο δεν ξύπνησε ποτέ .

φημισμένες φράσεις από ιστορικά πρόσωπα

Alexander the Great: “To the strongest” Η απάντησή του μεγάλου στρατηλάτη όταν ρωτήθηκε σε ποιον θα κληροδοτούσε τη τεράστια αυτοκρατορία του.

Πηγή: About-History: THE MOST FAMOUS WORDS EVER TOLD FROM HISTORICAL FIGURES ACROSS THE WORLD


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Χρήστος Καρακατσάνης

Απόφοιτος τμήματος Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης και προπτυχιακός φοιτητής στο μεταπτυχιακό τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής. Μ' αρέσει να ταξιδεύω στην ιστορία με όλους τους διαθέσιμους τρόπους(βιβλία, ντοκιμαντέρ, ταινίες ακόμα και να γράφω για αυτή) ενώ τα games και τα βιβλία επίσης γεμίζουν το χρόνο μου!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;