Η Ζώνη της Σιωπής: Το άλυτο μυστήριο της περιοχής

Ζώνη της σιωπής
Πηγή εικόνας: www.ipaidia.gr

Η Σιωπηρή Ζώνη Mapim (La Zona Del Silencio – Ζώνη της σιωπής) είναι το δημοφιλές όνομα για ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι ερήμου (150 τετραγωνικών μιλίων περίπου) κοντά στο Bolson de Mapimi στο Μεξικό. Η περιοχή βρίσκεται ανάμεσα στις πολιτείες Durango, Chihuahua και Coahuila μεταξύ των παραλλήλων 26ου και 28ου σε ένα μέρος γνωστό ως Trino Vertex. Πρόκειται για μια παράξενη ερημική τοποθεσία, που «καταβροχθίζει» τα ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά σήματα, ενώ συνδέεται και με συχνές εμφανίσεις UFO.

Ο μύθος στη ζώνη της σιωπής

Ο θρύλος λέει ότι στην περιοχή οι ηλεκτρομαγνητικές μεταδόσεις δεν λαμβάνονται, οι ασύρματοι δεν λειτουργούν, οι πυξίδες δεν δείχνουν τον μαγνητικό βορρά και η χλωρίδα και η πανίδα έχουν ανώμαλες μεταλλάξεις. Όλα αυτά τα χρόνια έχουν ακουστεί ιστορίες με εξωγήινους, πτώσεις “καυτών πετρών” και διάφορα είδη παραφυσικών δραστηριοτήτων.

Ο μύθος στη ζώνη της σιωπής ξεκίνησε τον Ιούλιο του 1970, όταν η αμερικάνικη στρατιωτική βάση κοντά στον Πράσινο ποταμό της Γιούτα, εκτόξευσε έναν δοκιμαστικό πύραυλο Athena εναντίον του White Sands Missile Range. Ο έλεγχος του πυραύλου χάθηκε και αντί να πέσει στον στόχο, εκείνος συνέχισε για ακόμα 400 μίλια νότια και έπεσε στην έρημο Mapimí. Αμέσως, μια ομάδα ειδικών έφτασε για να τον βρει. Όταν τελικά βρέθηκε μετά από τρεις εβδομάδες εντατικών αναζητήσεων, στήθηκε ένας αεροδιάδρομος για να μεταφερθούν τα συντρίμμια. Η όλη επιχείρηση ήταν πολύ σιωπηρή και κανείς δεν είπε τίποτα ή κανείς δεν ρώτησε. Η απόρρητη φύσης της επιχείρησης είχε ήδη παρακινήσει φήμες μεταξύ των κατοίκων.

Η μεξικανική κυβέρνηση έχει κατασκευάσει από τότε ένα ερευνητικό συγκρότημα στη Ζώνη της Σιωπής, ένα χώρο που οι επιστήμονες που εργάζονται εκεί ισχυρίζονται ότι μελετούν τη βιόσφαιρα. Ο πρωταρχικός σκοπός της ερευνητικής μονάδας είναι να μελετήσει τη φυτική και ζωική ζωή της ασυνήθιστης περιοχής στην οποία παρατηρούνται πολλές μεταλλάξεις και ανωμαλίες  (όπως κελύφη χελώνας που βρίσκονται σε σχήμα τριγώνων και κογιότ που αναπτύσσονται σε διπλάσια από τα κανονικά τους μεγέθη, ακόμη και κάκτοι να αλλάζουν σε περίεργα χρώματα και σχήματα). Οι φήμες όμως λένε ότι πολύ περισσότερες έρευνες και γεγονότα συμβαίνουν εκεί.

Η μυστηριώδης συνάντηση

Μια αξιόλογη συνάντηση με μυστηριώδεις οντότητες πραγματοποιήθηκε το φθινόπωρο του 1974 στη ζώνη της σιωπής και οι σύζυγοι Josephine και Ernest Diaz έγιναν μάρτυρες. Ήταν ερασιτέχνες αρχαιολόγοι και ήρθαν σε αυτήν την έρημο γη για να μαζέψουν πέτρες ασυνήθιστων σχημάτων και, αν ήταν τυχεροί, να βρουν τα απολιθώματα των αρχαίων ζώων. Έμειναν τόσο παρασυρμένοι από την αναζήτηση που δεν παρατήρησαν πώς ο ουρανός ήταν συννεφιασμένος με σύννεφα και ξεκίνησε μια καταιγίδα. Το ζευγάρι έβαλε βιαστικά τις αποσκευές του στο Ford pickup και έφυγε κατά μήκος του χωματόδρομου. Ωστόσο, η βροχή ξέπλυνε την πίστα και το αυτοκίνητο σταμάτησε. Έγινε όλο και περισσότερο κολλημένη στη λάσπη, και η καταιγίδα εντάθηκε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξαφνικά, στα ρέματα της βροχής, εμφανίστηκαν δύο ανθρώπινα πρόσωπα. Περπάτησαν βιαστικά στο αυτοκίνητο και το ζευγάρι είδε ότι ήταν νεαροί άνδρες, ντυμένοι με κίτρινα αδιάβροχα με κουκούλες. Τα πρόσωπα των ξένων απέπνεαν καλοσύνη και εμπιστοσύνη. Όταν πλησίασαν ευγενικά ζήτησαν από τους συζύγους να καθίσουν στο ταξί, ενώ οι ίδιοι πήγαν στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Η Josephine και ο Ernest κάθισαν στα καθίσματα, όταν κάποια ακατανόητη δύναμη έριξε το φορτηγό. Το αυτοκίνητο πήδηξε από τη λάσπη και βρέθηκε σε στερεό έδαφος. Ανακτώντας από την έκπληξη, το ζευγάρι ήθελε να ευχαριστήσει τους σωτήρες, αλλά και οι δύο έπεσαν στο έδαφος.

Οι κάτοικοι του χωριού Ceballos, που απέχει 25 μίλια από τη Ζώνη της Σιωπής, λένε ότι τα πιο ενδιαφέροντα πράγματα συμβαίνουν εδώ τη νύχτα, όταν ξαφνικά ζωντανεύουν μυστηριώδη φώτα στον σκοτεινό ουρανό. Έτσι περιγράφει αυτό το φαινόμενο ένας δημοσιογράφος που πέρασε αρκετές ημέρες στη ζώνη: “Τη νύχτα, είδαμε ένα φωτεινό σημείο να εμφανίζεται ξαφνικά από πίσω από ένα κοντινό βουνό, σαν μια αναμμένη στρογγυλή λάμπα του δρόμου. Και ένιωσα ένα κρύο να σέρνεται στη σπονδυλική στήλη μου.

Ένα φως από λευκό άρχισε να γίνεται πρασινωπό-κόκκινο, να αναβοσβήνει και να κινείται προς την κατεύθυνση μας. Ξαφνικά, λίγο προς τα δεξιά, εμφανίστηκαν πολλά μικρά φωτεινά αστέρια, ξεκινώντας ένα είδος ακατανόητου παιχνιδιού μεταξύ τους. Έπειτα συγχωνεύθηκαν σε έναν κύκλο και στη συνέχεια ευθυγραμμίστηκαν σε μία γραμμή. Στη συνέχεια, έχοντας συγκεντρωθεί με τη μορφή ενός ακέραιου, άρχισαν να μας πλησιάζουν, να μεγαλώνουν σε μέγεθος. Άλλαξαν χρώμα, ελιγμό και μετά ξαφνικά εξαφανίστηκαν. ”

Πηγή εικόνας: ipaidia.gr

Σήμερα, η Ζώνη της Σιωπής στο Μεξικό συνεχίζει να εκπλήσσει τους ανθρώπους με τον αριθμό των μετεωριτών που πέφτουν. Μερικοί από αυτούς τους διαστημικούς επισκέπτες είναι εξαιρετικά αρχαίοι και υπερβαίνουν την ηλικία του ηλιακού συστήματος κατά αρκετά δισεκατομμύρια χρόνια. Υπάρχουν αρχαία ερείπια σε αυτήν την περιοχή. Πρόκειται για ένα ολόκληρο σύμπλεγμα τεράστιων πέτρινων κατασκευών που χτίστηκαν πριν από χιλιάδες χρόνια. Δεν θα μπορούσε να χτιστεί από εκείνες τις πρωτόγονες φυλές που κάποτε ζούσαν σε αυτά τα εδάφη.

Πλέον, εκατοντάδες άνθρωποι έρχονται από όλο τον κόσμο για να δουν την περιοχή. Οι ντόπιοι τους αποκαλούν zoneros. Όμως, μένουν έκπληκτοι όταν βλέπουν ότι οι ασύρματοι και οι πυξίδες τους δεν δουλεύουν. Συχνά κάποιος ντόπιος τους εξηγεί ότι η ζώνη κινείται και είναι δύσκολο να εντοπιστεί.

 

Πηγές που χρησιμοποιήθηκαν για αυτό το άρθρο:

“Ζώνη της σιωπής” στο Μεξικό: Ποια μυστικά κρύβονται στην έρημο; Ανακτήθηκε από: https://iia-rf.ru/el/databasenya-for-children/zona-molchaniya-v-meksike-kakie-tainy-skryvaet-bezlyudnaya/ (τελευταία πρόσβαση 6.3.21)

Η ΖΩΝΗ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ!!!! Ανακτήθηκε από: https://thesecretrealtruth.blogspot.com/2018/03/blog-post_578.html?m=1 (τελευταία πρόσβαση 6.3.21)

Zona del Silencio: Ο αστικός μύθος της Ζώνης της Σιωπής Ανακτήθηκε από https://www.google.com/amp/s/www.ipaidia.gr/endiaferouses-eidiseis/zona-del-silencio-o-astikos-mithos-tis-zonis-tis-siopis/amp (τελευταία πρόσβαση 6.3.21)


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Άννα Πουρσανίδου

“For my part I know nothing with any certainly, but the sight of the stars makes me dream.” -Vincent Van Gogh.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;