Η τυφλή σκυλίτσα που ζεσταίνει τις καρδιές των παιδιών

η τυφλή σκυλίτσα
Πηγή εικόνας: eu.greenvilleonline.com

Η Harley είναι μια υπέροχη, χαμογελαστή σκυλίτσα, 12 ετών και έχει την πιο όμορφη δουλειά του κόσμου. Μια δουλειά, την οποία λατρεύει. Η Harley είναι ένα υπέροχο σκυλί θεραπείας. Καθημερινά επισκέπτεται νοσοκομεία, ορφανοτροφεία, σχολεία δίνοντας αγάπη στα παιδιά που έχουν ανάγκη και παρέχοντάς τους συναισθηματική υποστήριξη. Η Harley η τυφλή σκυλίτσα που ζεσταίνει τις καρδιές των παιδιών.

Πως έχασε την όρασή της η Harley;

Η Harley και η αδερφή της Bailey είναι υιοθετημένες από τη Rita Harrell και ζουν σε μία φάρμα στη Νότια Καρολίνα των Ηνωμένων Πολιτειών. Η Harley η τυφλή σκυλίτσα έχασε την όρασή της όταν ήταν 5 ετών. Ένα βράδυ η Harrell είδε να τρέχει υγρό από τα μάτια της Harley. Της έριξε λίγες σταγόνες, καθάρισε τα μάτια της και έπεσαν για ύπνο. Την επόμενη μέρα η σκυλίτσα δεν έβλεπε τίποτα. Ο κτηνίατρος που την εξέτασε διέγνωσε γλαύκωμα.

Συνήθως τα σκυλιά με αυτή τη διάγνωση χάνουν την όρασή τους σταδιακά, η Harley, όμως, ήταν τυφλή από εκείνο το βράδυ. Τόσο ο κτηνίατρος όσο και ειδικοί που εξέτασαν τη Harley κατέληξαν ότι δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να γίνει. Η Harley θα έμενε τυφλή. Επιπλέον, θα έπρεπε να της αφαιρεθούν τα μάτια, διότι θα ήταν αρκετά επώδυνο γι’αυτήν. 

“Και όταν επέστρεψε στο σπίτι αφού τα μάτια της είχαν αφαιρεθεί, ήταν σαν ένα κουτάβι”, λέει η Harrell, συνειδητοποιώντας ότι ο πόνος της είχε φύγει. “Και από τότε, είναι πάντα έτσι. Η ουρά της κουνιέται πέρα δώθε από τότε. Είναι ευτυχής όλη την ώρα. Αυτό είναι άλλωστε που παρατηρούν οι άνθρωποι πάντα σε αυτή”, προσθέτει. “Μοιάζει σαν να χαμογελάει όλη την ώρα”.

Η νέα ζωή της Harley

Με τον καιρό η Harley, η τυφλή σκυλίτσα, έμαθε να ζει χωρίς την όρασή της. Προσαρμόστηκε στο περιβάλλον της και κάνει πάλι τα πράγματα  που έκανε και πριν. Δύο χρόνια μετά, η Harrell ήρθε σε επαφή με το εθελοντικό σωματείο Paws2Care για να συμμετάσχει η Harley στα προγράμματα εκπαίδευσης σκύλων ως ζώα θεραπείας. Μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα και μετά την ειδική εκπαίδευσή της η σκυλίτσα ήταν έτοιμη για τη νέα της ζωή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

η τυφλή σκυλίτσα
Πηγή εικόνας: eu.greenvilleonline.com

 

Μαζί με τη Harrell, η Harley επισκέπτεται νοσοκομεία και ορφανοτροφεία για να κάνει παρέα σε παιδιά και ενήλικες που έχουν ανάγκη, όπως το Carolina Center for Behavioral Health, όπου στηρίζει ανθρώπους με προβλήματα συμπεριφοράς και άλλα ψυχολογικά θέματα και το Shriner’s Hospital for Children, όπου κάνει παρέα σε άρρωστα παιδάκια. Η Harley βοηθάει όσους έχουν ανάγκη να αλληλεπιδράσουν με κάποιον άλλο και τους κάνει να συνειδητοποιήσουν ότι δεν χρειάζεται να είναι απολύτως τέλειοι για να είναι ευτυχισμένοι.

Όπως δηλώνει η Harrell, τα μικρά παιδιά αναρωτιούνται γιατί τα μάτια της είναι κλειστά, εάν θα τα ανοίξει ποτέ και εάν μπορεί να δει. “Απλά δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν ότι κάνει όλα αυτά τα πράγματα μαζί τους ακόμα και εάν δεν μπορεί να δει”.

Κάθεται δίπλα στα παιδιά για να τη χαϊδέψουν και να νοιώσουν ζεστασιά. Τα κάνει να χαμογελούν και πάλι. Σύμφωνα με το προσωπικό του Shriner’s Hospital for Children, η Harley κάνει πολύ σπουδαία δουλειά. Με το που μπαίνει μέσα στους θαλάμους τα παιδιά τρελαίνονται από τη χαρά τους και θέλουν να την πάρουν αγκαλιά. Και όταν είναι να φύγει, στεναχωριούνται και δεν βλέπουν την ώρα μέχρι να την ξαναδούν. Η ίδια είναι τρυφερή και ήρεμη.

Η Harley, η τυφλή σκυλίτσα μπορεί να μη βλέπει με τα μάτια, όμως “βλέπει” με τα μάτια της καρδιάς της. ” Όλοι νιώθουν ότι, εάν αυτή μπορεί να τα καταφέρει, τότε μπορεί και ο καθένας”, λέει η Harrell. “Έχει ξεπεράσει οποιοδήποτε εμπόδιο έχει έρθει στο δρόμο της και δείτε πόσο χαρούμενη είναι και πόση χαρά μας κάνει να νιώθουμε”. Η Harley η τυφλή σκυλίτσα που ζεσταίνει τις καρδιές των παιδιών είναι η απόδειξη ότι υπάρχει ελπίδα για τον καθένα.


Πηγές που χρησιμοποιήθηκαν στο άρθρο αυτό:

Harley, the blind therapy dog, lightens the load for kids at Shriners. Ανακτήθηκε από eu.greenvilleonline.com (Τελευταία προβολή 17/10/2019)

Meet Harley, the Blind Therapy Dog Who Gives Kids Hope. Ανακτήθηκε από petcentral.chewy.com (Τελευταία προβολή 17/10/2019)

Μια τυφλή σκυλίτσα κάνει παρέα σε άρρωστα παιδάκια σε νοσοκομείο. Ανακτήθηκε από petpet.news (Τελευταία προβολή 17/10/2019)

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Χριστίνα Μαυρέα

Είμαι η Χριστίνα. Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσα στο Ηράκλειο, Κρήτης. Απόφοιτη Φιλοσοφικής Σχολής, του τμήματος Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών. Μεγάλες μου αγάπες ο αθλητισμός, το διάβασμα, η μουσική και το γράψιμο.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;