Φωτογραφία της χρονιάς από την Unicef

Φωτογραφία της χρονιάς από την Unicef

 

Ως φωτογραφία της χρονιάς επιλέχθηκε μέσα από διάφορες συμμετοχές , η φωτογραφία του Ιρανού φωτογράφου Arez Ghaderi. Στην φωτογραφία απεικονίζεται ένα νεαρό κορίτσι , σε στιγμή πραγματικής ευτυχίας σε έναν αυτοσχέδιο καταυλισμό κοντά στα σύνορα Ιράν -Αφγανιστάν.

Η φωτογραφία αυτή δείχνει όπως και οι άλλες 2 που επιλέχθηκαν  ως κορυφαίες της χρονιάς , το πόσο θαρραλέα αντιμετωπίζουν τα παιδιά τον πόνο και την δυστυχία που επικρατεί στον κόσμο μας .Τα παιδιά με ένα χαμόγελο και την αθωότητα της ηλικίας τους κερδίζουν τις μάχες με την δυστυχία που υπάρχει και προσπαθούν να επιβιώσουν σε έναν τέτοιο κόσμο… Μόνο ως παράδειγμα μπορούμε να τα πάρουμε!

Ο Ιρανός φωτογράφος Arez Ghaderi γνώρισε το κορίτσι σε ένα καταφύγιο της επαρχίας Razavi Khorasan. Οικογένειες της επαρχίας Μπαλουχιστάν μετανάστευσαν στην περιοχή στην αναζήτηση μιας νέας ζωής. Την ώρα που οι ενήλικες ψάχνουν για δουλειά στα γύρω χωριά, τα παιδιά ψάχνουν μέσα σε βουνά πλαστικών απορριμάτων για κάτι που ίσως τους φανείς χρήσιμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αποτυπώνεται μία συνθήκη ακραίας φτώχειας που σίγουρα δεν χαροποιεί τον κόσμο όμως αυτό το καρέ του Arez Ghaderi αποδεικνύει ότι υπάρχουν στιγμές που είσαι ανέμελος,χαμογελαστός ό,τι και να συμβαίνει γύρω σου.

Ο διαγωνισμός μετράει 16 χρόνια και διοργανώνεται από τη Unicef σε συνεργασία με το περιοδικό Geo Magazine. To βραβείο απονέμεται σε φωτογραφίες που καταφέρνουν να μεταφέρουν με νόημα στους αναγνώστες τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης παιδιών από όλο τον κόσμο.

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Παναγιώτα Σφακτού

Γιώτα εδώ , είμαι 19 χρονών σπουδάζω στο τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής ..Αδυναμία μου το τραγούδι και το γράψιμο ..

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;