Ζώα και Κλιματική Αλλαγή: 13ο Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών

 

 

 

Ζώα και Κλιματική Αλλαγή
Πηγή εικόνας: caid.center

Ζώα και Κλιματική Αλλαγή

Για 13η χρονιά θα πραγματοποιηθεί το Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών της Αθήνας. Κεντρικός άξονας του η θεματική “Ζώα και Κλιματική Αλλαγή”. Η  Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Ιερά Οδός 48) ανοίγει τις πόρτες της για να υποδεχτεί το Φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί από τις 5 έως τις 9 Δεκεμβρίου 2019.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Τι πρέπει να γνωρίζω για το Φεστιβάλ

Στο φεστιβάλ θα παρουσιαστούν ντοκιμαντέρ προερχόμενα από ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών πεδίων όπως είναι το Γεωπεριβάλλον, η Ζωολογία,  η Βιολογία, η Ιατρική, η Γενετική, η Τεχνητή Νοημοσύνη, η Αστρονομία και η Αστροφυσική, η Τεχνολογία αλλά και η Αρχαιολογία. Το πιο ικανοποιητικό και αξιέπαινο στη φετινή διοργάνωση είναι το μεγάλο ενδιαφέρον που έδειξε κυρίως το εξωτερικό για να δημιουργήσει περιεχόμενο πάνω στις θεματικές που αναφέρθηκαν προηγουμένως. Συγκεκριμένα υπάρχουν συνολικά πάνω από 60 συμμετοχές.

Το Φεστιβάλ, από την πρώτη του κιόλας διοργάνωση το 2006, φροντίζει να πλαισιώνεται από παράλληλες εκδηλώσεις. Απώτερος στόχος η πολύπλευρη προβολή των επιστημονικών ζητημάτων που εμπίπτουν  στο πλαίσιο της θεματικής του.

Τιμητική θέση στη φετινή διοργάνωση κατέχουν τα Ζώα και η Κλιματική Αλλαγή.

 

 

Στόχος το Φεστιβάλ

Στόχος του φετινού Φεστιβάλ είναι να έρθει το κοινό σε επαφή με θέματα που αφορούν την πανίδα και τη μεταβολή του κλίματος σε παγκόσμια κλίμακα. Πιο στοχευμένα, το Κέντρου Κοινωνίας, Επιστήμης και Τέχνης επιδιώκει τη συμβολή στην έγκυρη και ορθή μετάδοση της γνώσης που παράγεται. Ιδανικότερα  στοχεύει στη δημιουργία μιας ισχυρής Κοινωνίας Πολιτών που σκέφτεται και συμμετέχει ενεργά στους διαλόγους που λαμβάνουν χώρα στην παγκόσμια κοινότητα  για τα επιμέρους ζητήματα.

Μπορείς να πάρεις μια μικρή γεύση από τα ντοκιμαντέρ που θα προβληθούν, βλέποντας ορισμένα από τα τρέιλερ.

 

 

Extra Info 

Όπως κάθε χρόνο η είσοδος είναι ελεύθερη και σε όλα τα φιλμ περιλαμβάνονται ελληνικοί  υπότιτλοι.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να ενημερωθείς πατώντας εδώ.


Πηγές που χρησιμοποιήθηκαν γι αυτό το άρθρο:

Ζώα και κλιματική αλλαγή: 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών της Αθήνας στην Ταινιοθήκη. Ανακτήθηκε από https://www.culturenow.gr/zoa-kai-klimatiki-allagi-13o-diethnes-festival-epistimonikon-tainion-tis-athinas-stin-tainiothiki/ (Τελευταία πρόσβαση 25/11/2019)

13ο Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών της Αθήνας. Ανακτήθηκε από https://www.caid.center


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Λευκή Καραστατήρα

Φοιτήτρια στο τμήμα Επικοινωνίας & Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Αδυναμία μου τα ταξίδια, η εξερεύνηση, η φωτογραφία, η διασκέδαση. Με λίγα λόγια μου αρέσει να αποκτώ εμπειρίες και να δημιουργώ αναμνήσεις. Η συμβουλή μου προς όλους (και προς τον εαυτό μου) είναι να προσπαθείς να κάνεις πάντα αυτό που θες, αυτό που φοβάσαι ότι δεν μπορείς να κάνεις, να ρισκάρεις. Πετύχει δεν πετύχει τουλάχιστον θα ξέρεις πως προσπάθησες.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;