Το Μικρό Παρίσι των Αθήνων: Ένα πολυφεστιβάλ στο κέντρο

Μερικές φορές οι χώρες σπάνε τα σύνορα, υπαρκτά ή μη και συνεργάζονται, γεννώντας ένα φεστιβάλ διαφορετικό από τα αλλά. Κάπως έτσι, δημιουργείται «Το Μικρό Παρίσι των Αθηνών»!

Το Μικρό Παρίσι των Αθηνών

5-15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ


Ένα φεστιβάλ με επίκεντρο το θέατρο, που πραγματοποιείται στις γειτονιές του κέντρου των Αθηνών. Δρόμοι και οδοί του κέντρου συμμετέχουν στη διοργάνωση προβάλλοντας το γαλλικό τους όνομα.

Η πλατεία Ομονοίας, η γύρω περιοχή  από την πλατεία Βάθης, η πλατεία Καραϊσκάκη, μέχρι τους σταθμούς Λαρίσης & Πελοποννήσου. Πολλές από τις παρεξηγημένες αυτές περιοχές θα συμβάλλουν στη διεξαγωγή του.

Το Μικρό Παρίσι των Αθηνών έρχεται για 5η χρονιά, να ενώσει Αθήνα και Παρίσι μέσα από ποικίλα πολιτισμικά και ψυχαγωγικά δρώμενα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φέτος, περιλαμβάνει μουσικές εκδηλώσεις, εκθέσεις εικαστικών τεχνών και φωτογραφίας, τέχνη του δρόμου, θέατρο και ποικίλες παραστάσεις, διαλέξεις, «κοινωνικά ραντεβού», εκπαιδευτικά προγράμματα, τα μέρη της bocce, σκάκι και άλλα παιχνίδια. Η πληθώρα και ποικιλία των φετινών δρωμένων το καθιστούν, αναμφίβολα, ως ένα πολυ-φεστιβάλ.

Εμπνευστής του  ο δημιουργός του Αθηναϊκού καλλιτεχνικού δικτύου Μάριος Στρόφαλης.

Διοργανωτές του φεστιβάλ «Μικρό Παρίσι στην Αθηνά» 2017, αποτελούν το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και η Περιφέρεια Αττικής, με την υποστήριξη πάντα του Γαλλικού Ινστιτούτου.

Το Μικρό Παρίσι των Αθηνών

Το θέμα της φετινής διοργάνωσης: «Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ» («La femme en Europe»)

Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της εποχής είναι η θέση των γυναικών στην Ευρώπη του παρόντος και του μέλλοντος.

Το θερμό κλίμα, που έχει προκληθεί παγκοσμίως από κάθε είδους κρίση, έχει άμεση αντανάκλαση στην μέχρι πρότινος κοινωνική Ευρωπαϊκή πορεία. Η οποία καθορίστηκε σημαντικά από την ουσιαστική συμμετοχή των γυναικών στο δημόσιο βίο. Οι τέχνες καλούνται πάλι να φωτίσουν το παρόν και μέλλον των κοινωνιών μας , όντας το αιώνιο βήμα ελευθερίας της σκέψης και του λόγου.

Η γυναίκα που γεννιέται ή φτάνει στην Ευρώπη, έχει δικαίωμα στη δημιουργία και την έκφραση περισσότερο από κάθε άλλο σημείο του πλανήτη.

Συμμετέχουν  πάνω από 500 καλλιτέχνες, δημιουργοί και άνθρωποι του πνεύματος από την Ελλάδα και το εξωτερικό, σε περισσότερα από 40 επιλεγμένα σημεία (δρόμοι, πλατείες, θέατρα, ωδεία, σχολεία, γκαλερί, μουσικά μπιστρό, ξενοδοχεία, πάρκα, νεοκλασσικά-ιστορικά κτίρια και άλλοι εναλλακτικοί χώροι).

 

 

Περισσότερες πληροφορίες:

Στην ιστοσελίδα http://athensartnetwork.blogspot.gr/

Στο e-mail athensartnetwork@gmail.com

Και στη σελίδα στο facebook: Petit Paris d’ Athènes – το μικρό Παρίσι των Αθηνών

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Εύη Παγίδα

Απόφοιτη του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου με Κατεύθυνση Γλωσσολογία Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Αγαπάω την φύση, τις τέχνες και γενικότερα τον πολιτισμό. Είμαι φαν της γυμναστικής, της φωτογραφίας και δεν ξεχνάω να ποτέ να δω την αγαπημένη μου σειρά. Όνειρο μου να ανακαλύψω τον κόσμο και να γνωρίσω κάθε γλώσσα, διάλεκτο, ιδίωμα του πλανήτη.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;