Swing for Hope Athens: Κουνηθείτε σε ρυθμούς swing για καλό σκοπό!

Το “Swing for Hope” είναι το πρώτο φιλανθρωπικό μουσικό-χορευτικό Swing φεστιβάλ στην Ελλάδα. Δημιουργήθηκε το 2010 από τους Athens Swing Cats για την οικονομική ενίσχυση ενός ορφανοτροφείου στο Harar της Αιθιοπίας που κινδύνευε να κλείσει. Η ανταπόκριση του κόσμου εξέπληξε ευχάριστα και από τότε αποφάσισαν  να χρησιμοποιήσουν την αναγνωρισιμότητά τους  για το κοινό καλό.

Ποιοι είναι οι “Athens Swing Cats”;

Οι Athens Swing Cats είναι η πρώτη ομάδα Lindy Hop Χορού στην Αθήνα από το 2008. Ο Ben και η Josephine είναι επαγγελματίες χορευτές, χορογράφοι και δάσκαλοι, μαθητές του διάσημου χορογράφου του Hollywood και του Broadway, Ryan Francois, με έδρα τους την Αθήνα όπου παραδίδουν εβδομαδιαία μαθήματα, σεμινάρια και διοργανώνουν πάρτυ.

Είναι γνωστοί από το Εδιμβούργο μέχρι την Αττάλεια της Τουρκίας …

Έχουν κερδίσει Διεθνή αναγνώριση με αφιερώματα σε πρακτορεία ειδήσεων εξωτερικού και έχουν εμφανιστεί live πολλές φορές τόσο στα ελληνικά όσο και στα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης. Έχουν πρωταγωνιστήσει σε αρκετά μουσικά video clips για swing συγκροτήματα και σε μεγάλη τηλεοπτική διαφήμιση, ενώ σημαντική κρίνεται και η παρουσία τους δίπλα σε διάσημους καλλιτέχνες.

Το “Swing for Hope” έχει ως τώρα στηρίξει το έργο πολλών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Ανάμεσα τους:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

CITIZENS OF AFRICA (οικονομική ενίσχυση για την παράταση λειτουργίας ενός ορφανοτροφείου στην Αιθιοπία, Bacaro)

KLIMAKA NGO (οικονομική ενίσχυση για τη συντήρηση οικοτροφείων για άστεγους, Τεχνόπολη)

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ (εξασφαλίζοντας τα έξοδα ταξιδιού στη Αμερική και την εκεί χημειοθεραπεία ενός καρκινοπαθούς καθώς και τις βασικές ανάγκες παιδικού ρουχισμού 60 οικογενειών, Στοά του Βιβλίου)

TΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ (οικονομική ενίσχυση των 14 Σπιτιών που λειτουργούν πανελλαδικά και φιλοξενούν παιδιά κάθε ηλικίας, τα οποία έχουν πέσει θύματα κακοποίησης, Μέγαρο Μουσικής)

Το Σάββατο 1 Οκτωβρίου στις 7:30 το βράδυ, είμαστε όλοι εκεί!

Το φεστιβάλ  θα ενισχύσει οικονομικά το έργο του Χαμόγελου του παιδιού και, για πρώτη χρονιά, το έργο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

Τα έσοδα της εκδήλωσης αλλά και οι εισπράξεις από τα μπαζάρ με προϊόντα του Χαμόγελου του Παιδιού και των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, το οποία θα φιλοξενηθούν στο Μέγαρο Μουσικής έξω από την Αίθουσα Banquet, θα διατεθούν εξ ολοκλήρου στους παραπάνω φιλανθρωπικούς Οργανισμούς.

Ειδικότερα, τα έσοδα από την εκδήλωση προορίζονται για τα 14 Σπίτια του Χαμόγελου του Παιδιού που λειτουργούν πανελλαδικά και φιλοξενούν παιδιά κάθε ηλικίας τα οποία έχουν πέσει θύματα κακοποίησης, αλλά και για την επείγουσα ιατρική βοήθεια που παρέχουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα σε εκατομμύρια θύματα ανθρωπιστικών κρίσεων όπως επιδημίες, φυσικές καταστροφές και ένοπλες συγκρούσεις, σε περισσότερες από 60 χώρες κάθε χρόνο.

Let‘s swing for hope!

Το φεστιβάλ παράγει ευγενές έργο με μοναδικό σκοπό να βοηθήσει  τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Ας αγκαλιάσουμε όλοι μας αυτήν την πρωτοβουλία.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Κατερίνα Μακρή

Αγαπημένη λέξη "Abracadabra", η δημιουργία μέσω του λόγου -μαγικό, σωστά;

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;