Μικρός Πρίγκιπας: Μια έκθεση για τα 120 χρόνια από τη γέννησή του συγγραφέα του

έκθεση
Πηγή εικόνας: cultureloversgr.blogspot.com

Στις 19 Μαΐου, ανοίγει και πάλι τις πύλες της η έκθεση «Ο Μικρός  Πρίγκιπας ανάμεσα στις άνδρες», στην Λυών της Γαλλίας. Αφορμή για την συγκεκριμένη έκθεση αποτέλεσε ο συγγραφέας του Μικρού Πρίγκιπα, Antoine de Saint Exupéry στην οποία μαθαίνουμε την ιστορία του Γάλλου συγγραφέα, ποιητή, αεροπόρου και δημοσιογράφου. Μια έκθεση για τα 120 χρόνια από τη γέννησή του.

Antoine de Saint Exupéry 

Ο Antoine de Saint Exupéry, προς τιμήν του οποίου πραγματοποιείται η έκθεση, γεννήθηκε στις γεννήθηκε στις 29 Ιουνίου 1900 στη Λυών. Στις 31 Ιουλίου 1944, έχασε τη ζωή του στο καθήκον, στο Lightning P-38 της Reconnaissance Group II / 33, υπό την αμερικανική διοίκηση (MAAF Mediterranean Allied Air Force), στα ανοικτά των ακτών της Μασσαλίας, κυνηγώντας γερμανικά καταδιωκτικά.

Ο ταλαντούχος αυτός άνθρωπος και συγγραφέας του βιβλίου παγκοσμίου φήμης, «Ο Μικρός Πρίγκιπας», μιας φιλοσοφικής ιστορίας που διαποτίζεται τόσο με την ποίηση όσο και με μια μοναδικά κριτική άποψη για την ανθρώπινη φύση, έλαβε εκτεταμένη δημοσιότητα μετά το θάνατο του όταν εκδόθηκε το βιβλίο, το 1943 στη Νέα Υόρκη και έγινε γρήγορα μια τεράστια παγκόσμια επιτυχία.

Από την πρώτη του έκδοση μέχρι και σήμερα, «Ο Μικρός Πρίγκιπας» διάνυσε ένα μοναδικό ταξίδι, πέρα από σύνορα και γενιές. Με περισσότερα από 200 εκατομμύρια αντίτυπα να πωλούνται και σχεδόν 400 μεταφράσεις, είναι το πιο γνωστό και ευρέως αναγνωσμένο έργο της γαλλικής λογοτεχνίας στον κόσμο.

έκθεση
Πηγή εικόνας: cultureloversgr.blogspot.com

Η έκθεση

Στην έκθεση, οι επισκέπτες μπορούν να ανακαλύψουν ένα πραγματικό αντίγραφο του πρώτου αεροσκάφους της La Ligne, το SALMSON 2A2, με το οποίο πέταξε ο Antoine de Saint Saint Exupéry. Έτσι, με αυτό τον τρόπο, μικροί και μεγάλοι ανακαλύπτουν μία άλλη όψη του διάσημου συγγραφέα. Την όψη του πρωτοπόρου πιλότου αεροπορικής αποστολής αλλά και αυτή του πιλότου δοκιμών και πιλότου επιδρομής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η έκθεση καταγράφει τη ζωή του θρυλικού πιλότου, από το φτερωτό ποδήλατο του μικρού παιδιού του, μέχρι τον τραγικό θάνατό του στο θρυλικό P38 πάνω από τη Μεσόγειο. Γύρω από μια πρωτότυπη σκηνογραφία που συνδυάζει προσωπικά αντικείμενα, εγκαταστάσεις ήχου και εικόνας, βιβλία που γράφτηκαν για αυτήν την περίοδο από τον συγγραφέα αεροπόρων, η έκθεση καλεί το κοινό να ανακαλύψει το ταξίδι αυτού του θαρραλέου και βαθιά ανθρωπιστικού ανθρώπου.

έκθεση
Πηγή εικόνας: cultureloversgr.blogspot.com

Οι βαθιές φιλίες

Μέσα από την έκθεση το κοινό έχει την ευκαιρία να ανακαλύψει τις βαθιές φιλίες του πιλότου με τους συναδέλφους του από τη Γραμμή Aropropale αλλά και με τους μηχανικούς, τα ραδιόφωνα και τους πλοηγούς. Μέσα από ιστορικές εικόνες, ο επισκέπτης «βυθίζεται», επίσης, στην καρδιά της οικογένειας του Antoine de Saint Exupéry. Η οικογένειά του, η ιδιαίτερη σχέση του με τη μητέρα του, η αγάπη του για τις γυναίκες, αλλά πάνω από όλα η συνάντησή του με την Consuelo που θα παντρευτεί το 1931.

Ήταν, ακόμη, λάτρης της λογοτεχνίας και του κινηματογράφου. Η έκθεση ανατρέχει στις ταινίες που σφυρηλάτησαν τη φήμη του στον Ατλαντικό, όπως η προσαρμογή του Courrier Sud το 1937. Το τελευταίο μέρος της έκθεσης εντοπίζει την εξορία του στη Νέα Υόρκη όπου γράφει πολλά από τα έργα του, συμπεριλαμβανομένου και του «Μικρού Πρίγκιπα» . Στη συνέχεια, ο επισκέπτης ανακαλύπτει τη δέσμευση του συγγραφέα να πολεμήσει με τους Αμερικανούς κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου.


Πηγές που χρησιμοποιήθηκαν:

‘Εκθεση για τον συγγραφέα του Μικρού Πρίγκηπα, 120 χρόνια από τη γέννηση του Antoine de Saint Exupéry. Ανακτήθηκε από https://cultureloversgr.blogspot.com/2021/05/120-antoine-de-saint-exupery.html?spref=fb&fbclid=IwAR2_PlCBsRqYLxEt2DzDatg1X8utVpyJKhL_o8hEChv5bMqWhTZ2sOpV6DE (Τελευταία προβολή 12/05/2021)


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Χριστίνα Μαυρέα

Είμαι η Χριστίνα. Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσα στο Ηράκλειο, Κρήτης. Απόφοιτη Φιλοσοφικής Σχολής, του τμήματος Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών. Μεγάλες μου αγάπες ο αθλητισμός, το διάβασμα, η μουσική και το γράψιμο.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;