Athens Science Festival: Comeback για τέταρτη χρονιά στην Τεχνόπολη

 

Athens Science Festival

Το Athens Science Festival επιστρέφει το 2017 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά. Το δημοφιλές Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας θα λάβει χώρα φέτος από τις 29 Μαρτίου έως τις 2 Απριλίου με θέμα: «Διαμορφώνοντας το μέλλον μας».

Με αυτό το σύνθημα το Athens Science Festival μας προσκαλεί σε μια βαθειά αναζήτηση και εξερεύνηση στην τεχνολογία του μέλλοντος. Drones, internet of things, εικονική πραγματικότητα και ρομπότ μεταξύ άλλων αναμένεται να έχουν την τιμητική τους στο μοναδικό αυτό φεστιβάλ. Με βασικά εφόδια τη γνώση και την πρόσβαση σε καινοτόμα εργαλεία, η σύγχρονη επιστήμη οδηγείται στην εύρεση νέων τεχνολογιών, στη δημιουργία ευφάνταστων κατασκευών και γενικώς σε πρωτοπόρες ανακαλύψεις.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του Athens Science Festival, άνθρωποι κάθε ηλικίας θα είναι σε θέση να παρακολουθήσουν εντυπωσιακές συζητήσεις και ομιλίες από καταξιωμένους επιστήμονες της Ελλάδος και του εξωτερικού. Θα υπάρξουν ποικίλες εκθέσεις, παρουσιάσεις και προβολές για την καλύτερη κατανόηση του κοινού, ενώ θα δοθεί η ευκαιρία στον κόσμο να συμμετάσχει σε εργαστήρια, εκπαιδευτικά δρώμενα και επιμορφωτικά παιχνίδια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Athens Science Festival

Η πρώτη δράση του φετινού Athens Science Festival θα αφορά τις λάμπες φωτισμού LED, δείχνοντας τρόπους κατασκευής με απλά καθημερινά υλικά. Μέσα από αυτό το παράδειγμα, θα καταδειχθεί ο τρόπος υλοποίησης μιας ιδέας και τα εμπόδια, που προκύπτουν από τη σύλληψη έως την πραγματοποίησή της. Η αυλαία του Athens Science Festival αναμένεται πιο εντυπωσιακή, καθώς η τελευταία διάλεξη θα έχει ως κεντρικό της θέμα τα ρομπότ. Ο Κωνσταντίνος Δεμέτζος, διακεκριμένος καθηγητής Φαρμακευτικής Νανοτεχνολογίας στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, θα παρουσιάσει στο κοινό …αόρατα ρομπότ, τα οποία υπόσχονται να φέρουν επανάσταση στη θεραπεία ορισμένων ασθενειών. Απώτερος στόχος οι πιο αποτελεσματικές θεραπείες με όσο το δυνατόν λιγότερες παρενέργειες.

Ενδιάμεσα, θα λάβουν χώρα και άλλες ενδιαφέρουσες διαλέξεις, όπως αυτή του σπουδαίου Έλληνα αστροφυσικού και ακαδημαϊκού Σταμάτη Κριμιζή, ο οποίος θα μας ταξιδέψει στο διάστημα. Συγκεκριμένα, θα αφηγηθεί ιστορίες από τις διαστημικές εξερευνήσεις της ανθρωπότητας στο ηλιακό σύστημα, που ξεκίνησαν από τον Ερμή και έφτασαν προσφάτως μέχρι τον Πλούτωνα, τον πλέον απομακρυσμένο πλανήτη του γαλαξία μας. Επιπλέον, ο καθηγητής Θεωρητικής Φυσικής στο πανεπιστήμιο του Surrey, Jim Al-Khalili, θα παρουσιάσει στο κοινό την Κβαντική Βιολογία, επιχειρώντας να συνδέσει τα Κβαντικά Φαινόμενα με την προέλευση της ανθρώπινης ζωής.

Τη διοργάνωση του Athens Science Festival έχουν αναλάβει ο εκπαιδευτικός οργανισμός «Επιστήμη Επικοινωνία – SciCo», το Βρετανικό Συμβούλιο, η Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων, ο Σύνδεσμος Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση και η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας σε συνεργασία με αρκετούς ακαδημαϊκούς, ερευνητικούς φορείς και εκπαιδευτικούς οργανισμούς.

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Αλέξανδρος Κουτσοχρήστος

Γεννημένος και μεγαλωμένος στον Πειραιά, από μικρή ηλικία με κέρδισε η δημοσιογραφία. Σπούδασα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στο τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού, από όπου και αποφοίτησα το 2014. Λάτρης των σπορ, παρακολουθώ αρκετά ποδόσφαιρο, φόρμουλα 1 και στίβο. Μου αρέσει, επίσης, το τρέξιμο και η γυμναστική σε χαλαρούς ρυθμούς, όπως και η προσωπική ενασχόληση με τις ξένες γλώσσες.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;