3ο Athens Adventure Film Festival: Εκεί που η τέχνη συναντά τη φύση

SHARE

Το μεγαλύτερο κινηματογραφικό φεστιβάλ αθλητικών δραστηριοτήτων περιπέτειας επιστρέφει για τρίτη συνεχή χρονιά στην Αθήνα. Το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016, το Θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών υποδέχεται το 3ο Athens Adventure Film Festival.

Η στροφή προς την άθληση και η επαφή με τη φύση κρίνεται επιτακτική, καθώς οι επιταχυνόμενοι ρυθμοί ζωής στις πόλεις καθίστανται ασφυκτικοί. Ολοένα και περισσότεροι αρχίζουν να την απολαμβάνουν και να αξιοποιούν τέτοιου είδους δραστηριότητες για έναν καλύτερο τρόπο ζωής. Την ίδια στιγμή, η κινηματογραφική τέχνη ακολουθεί τη δική της παράλληλη διαδρομή.

Adventure Film Festival

Πώς γεννήθηκε η ιδέα του Adventure Film Festival;

Το Adventure Film Festival είναι το μοναδικό ελληνικό κινηματογραφικό φεστιβάλ αφιερωμένο στις αθλητικές δραστηριότητες περιπέτειας, μια πρωτοβουλία που έλαβε χώρα πρώτη φορά στην Ελλάδα το 2013.

Αποτελεί μία συλλογική προσπάθεια αθλητών, κινηματογραφιστών, παραγωγών και εταιριών εξοπλισμού υπαίθριων δραστηριοτήτων να εντάξουν τα στοιχεία της φύσης σε ένα ατέλειωτο πεδίο δράσης, προσφέροντας μοναδικές κινηματογραφικές παραγωγές – εμπειρίες.

Κοινή επιθυμία και φιλοδοξία τους είναι η δημιουργία κατάλληλων συνθηκών σε ένα πλαίσιο προβολών και παράλληλων δράσεων, όπου ο καθένας μπορεί να συζητήσει και να ανταλλάξει ιδέες και εμπειρίες, βοηθώντας έτσι στην ανάπτυξη δραστηριοτήτων που προσεγγίζουν τη φύση με ευαισθησία και σεβασμό, καλλιεργώντας ταυτόχρονα και περιβαλλοντική συνείδηση που είναι τόσο αναγκαία στις μέρες μας.

Η WAYOUT ADVENTURES και το Adventure Film Festival

Τη διοργάνωση του φεστιβάλ αναλαμβάνει η WAYOUT ADVENTURES, μια εταιρεία παροχής εκπαιδευτικών, αθλητικών, τουριστικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών.

«Αγαπάμε την φύση και την άθληση. Μας αρέσει να σκαρφαλώνουμε στα βράχια, να περπατάμε σε παρθένα τοπία, να βρισκόμαστε στη θάλασσα διασχίζοντάς την με τις δικές μας δυνάμεις, να κοιμόμαστε κάτω από τον ουρανό και να γλιστράμε πάνω σε απάτητο χιόνι. Αυτός είναι και ο κόσμος με τον οποίο θέλουμε να σας φέρουμε σε επαφή. Ο φυσικός και πραγματικός κόσμος της υγείας και της δράσης. Ο συναρπαστικός κόσμος των δραστηριοτήτων περιπέτειας.»

Advertisement

Σήμερα, εργάζονται πάνω από 50 άτομα από διαφορετικούς χώρους – φωτογράφοι, σχεδιαστές, κινηματογραφιστές, καλλιτέχνες, εθελοντές και άλλοι – προκειμένου να πετύχουν την ομαλή, εύρυθμη και ευχάριστη διεξαγωγή του.

Τι περιλαμβάνει το φεστιβάλ;

Στο πλαίσιο διεξαγωγής του Adventure Film Festival παράλληλα δρώμενα, ομιλίες και εκθέσεις, το καθιερώνουν ως ολοκληρωμένο, πολύπλευρο και ποιοτικό κινηματογραφικό θεσμό που συναντά τα παγκόσμια standards. Ειδικότερα περιλαμβάνει:

Κινηματογραφικές ταινίες που αφορούν ένα ευρύ φάσμα ανθρώπινων δραστηριοτήτων μετατρέποντας τα στοιχεία της φύσης σε ένα ατέλειωτο πεδίο δράσης. Στο σύνολο θα πραγματοποιηθούν 23 προβολές ταινιών με τις περισσότερες από αυτές να αποτελούν πρεμιέρες στη χώρα μας.

Φωτογραφικές – Εικαστικές εκθέσεις από καταξιωμένους Έλληνες καλλιτέχνες θα κοσμούν τους χώρους του Φεστιβάλ ταξιδεύοντας μας στις ομορφότερες outdoor «στιγμές» της Ελλάδας και του κόσμου.

Ομιλίες – Παρουσιάσεις από σύγχρονους θρύλους του ορεινού και θαλάσσιου αθλητισμού, άνθρωποι που επανειλημμένα άγγιξαν τα σωματικά και πνευματικά τους όρια, θα μιλήσουν με στόχο να εμπνεύσουν το κοινό και να διευρύνουν τους ορίζοντες δραστηριοποίησης της Ελληνικής κοινότητας μιλώντας για τις περιπέτειες τους αφήνοντας σπάνια ηθικά διδάγματα.

Ο ευγενής σκοπός  του φεστιβάλ θεμελιώνεται στο όραμα – μέσα από την τέχνη και σε συνδυασμό με την περιπέτεια – για έμπνευση και η ευαισθητοποίηση κάθε ηλικίας, στο σεβασμό και ταυτόχρονα στην απόλαυση της φύσης ως διεξόδου από την αστική καθημερινότητα.

«Τα ανθρώπινα όνειρα και η διαρκής ανάγκη για εξερεύνηση αποτελούν το κίνητρο. Η αντοχή, οι δεξιότητες και το αθλητικό πείσμα γίνονται τα μέσα και ένα κινηματογραφικό ταξίδι με φόντο τα ομορφότερα τοπία του πλανήτη ξεκινάει.»

Το πιο adventure κινηματογραφικό γεγονός της χώρας επιστέφει για τρίτη συνεχή χρονιά στην Αθήνα. Προσδεθείτε για τη πιο συναρπαστική διαδρομή στη φύση.

Περισσότερα για το Adventure Film Festival, καθώς και για το πρόγραμμα και τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στο: http://www.adventurefilmfestival.gr

Advertisement

Παρόμοια άρθρα που μπορεί να σ’ενδιαφέρουν:

Advertisement

SHARE:

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG

Advertisement

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Αγαπημένη λέξη "Abracadabra", η δημιουργία μέσω του λόγου -μαγικό, σωστά;

Το MAXMAG είναι ένα περιοδικό που μπήκε δυναμικά στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Κοινό όλων: η αγάπη για την αρθρογραφία, την οποία ο καθένας ξεχωριστά τη συνδέει με το αντικείμενο που γνωρίζει καλά και, συνήθως, έχει σπουδάσει.

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG