Εθνικό Θέατρο: «Συνέβη στην Ελλάδα» από τις 13 Ιανουαρίου

Μια ξεχωριστή δράση ετοιμάζει το Εθνικό Θέατρο, το οποίο θα παρουσιάζει ντοκουμέντα από τη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδος. Από την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου και για μία Παρασκευή κάθε μήνα η Αίθουσα Εκδηλώσεων του κτιρίου Τσίλλερ θα φιλοξενήσει τα δρώμενα με τη γενική είσοδο να έχει οριστεί στα 5 ευρώ.

Εθνικό Θέατρο

Το Εθνικό Θέατρο, επεκτείνοντας τις δράσεις που διευρύνουν το ρόλο του και καταδεικνύουν την παρουσία του στον τομέα του πολιτισμού, αναλαμβάνει αυτή τη σπουδαία πρωτοβουλία. Η σειρά με τίτλο «Συνέβη στην Ελλάδα» πρόκειται για μια αλληλουχία σκηνικών δράσεων, που θα βασίζεται σε ντοκουμέντα από τη σύσταση του σύγχρονου ελληνικού κράτους μέχρι τις μέρες μας.

Σκοπός αποτελεί ο «φωτισμός» με ποικίλους τρόπους ορισμένων κομβικών στιγμών της πρόσφατης ιστορίας της Ελλάδος, φέρνοντας στην επιφάνεια αμφιλεγόμενες πτυχές. Μέσω αυτών επιδιώκεται η αναθέρμανση της συζήτησης σχετικά με την εθνική μας ταυτότητα, καθώς μαθαίνοντας το παρελθόν, είμαστε σε θέση να κατανοήσουμε με περισσότερη ευκολία το παρόν.

Advertisements
Ad 14

Εθνικό Θέατρο

 

«Έλληνες και Φιλέλληνες»: Η πρώτη δράση

Το πρώτο κομμάτι αυτής της αλυσίδας θα πραγματευτεί τη σχέση μεταξύ των Ελλήνων και των ξένων, που ενδιαφέρθηκαν για την ελληνική επανάσταση και επιχείρησαν να συνεισφέρουν με διάφορους τρόπους στον αγώνα ενάντια στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Ποιοι ήταν αυτοί οι «Φιλέλληνες», όπως ονομάστηκαν αργότερα από τους ιστορικούς; Ποια είναι τα κίνητρα, που τους ώθησαν στο να επισκεφτούν την Ελλάδα και να υποστηρίξουν με περίσσεια θέρμη την ελληνική επανάσταση; Ακόμα, θα δούμε πως αλληλεπίδρασαν με τους ανθρώπους στο εσωτερικό της χώρας, ποια ήταν η γνώμη τους για εμάς και, αντίστοιχα, η δική μας για αυτούς. Κατάφεραν τελικά να συνεννοηθούν με τους Έλληνες; Πώς θα κρίναμε τη συνεισφορά τους στον αγώνα μας;

Διαβάστε επίσης  Βασίλης Διαμαντόπουλος : « Αγαπώ την ελπίδα των παιδιών »

Όλα αυτά τα ερωτήματα και οι προβληματισμοί θα απαντηθούν την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου στο Εθνικό Θέατρο ώρα 17.30 το απόγευμα. Το κόστος είναι στα 5 ευρώ, ένα όχι απαγορευτικό ποσό, μια καλή ευκαιρία για τους λάτρεις του θεάτρου και της ιστορίας να παρακολουθήσουν αυτή τη σειρά δράσεων και να πληροφορηθούν για γεγονότα, που ενδεχομένως δεν γνωρίζουν για την ελληνική ιστορία.

Να αναφέρουμε, ότι η επιμέλεια και η σκηνοθεσία για αυτή την πρώτη παράσταση ανήκουν στον Νίκο Χατζόπουλο με ένα κουαρτέτο ηθοποιών να έχει επιλεγεί και το οποίο αποτελούν οι: Άννα Μάσχα, Ηρώ Μπέζου, Αλέξανδρος Μαυρόπουλος και Γιωργής Τσουρής.

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα των δράσεων:
13 Ιανουαρίου, 10 Φεβρουαρίου, 10 Μαρτίου, 7 Απριλίου, 12 Μαΐου (έναρξη 17:30)

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ-Αίθουσα Εκδηλώσεων κτιρίου Τσίλλερ, Αγίου Κωνσταντίνου 22-24,
τηλ. 210.5288170-171
Γενική είσοδος 5€

Γεννημένος και μεγαλωμένος στον Πειραιά, από μικρή ηλικία με κέρδισε η δημοσιογραφία. Σπούδασα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στο τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού, από όπου και αποφοίτησα το 2014.
Λάτρης των σπορ, παρακολουθώ αρκετά ποδόσφαιρο, φόρμουλα 1 και στίβο. Μου αρέσει, επίσης, το τρέξιμο και η γυμναστική σε χαλαρούς ρυθμούς, όπως και η προσωπική ενασχόληση με τις ξένες γλώσσες.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Xiaomi SmartBand 8: Μια ολοκληρωμένη και δελεαστική πρόταση στην κατηγορία των wearable 

Τον Απρίλιο του 2023, η κινέζικη εταιρία ηλεκτρικών συσκευών Xiaomi

Γαλικία: η ξεχωριστή πλευρά της Ισπανίας

Ας ετοιμάσουμε μαζί τις βαλίτσες μας κι ας κατευθυνθούμε προς