Το Εθνικό Θέατρο στις φυλακές Κορυδαλλού

Το Εθνικό Θέατρο στις φυλακές Κορυδαλλού

Το Εθνικό Θέατρο στις φυλακές Κορυδαλλού. Ελπιδοφόρα και βαθιά ανθρώπινη η από κοινού σύμπραξη θεάτρου, φυλακών και πολιτείας.Το Εθνικό Θέατρο και το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής ) στο πλαίσιο της νέας συνεργασίας τους, συμφώνησαν τη δημιουργία ενός θεατρικού εργαστηρίου μέσα στη Φυλακή Κορυδαλλού.

Η ομάδα του θεατρικού εργαστηρίου των φυλακών πρόκειται να διασκευάσει το θεατρικό έργο «Τρικυμία» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, προκειμένου να πραγματοποιηθούν στους χώρους του σωφρονιστικού ιδρύματος καλοκαιρινές παραστάσεις.

Η θεατρική ομάδα αποτελείται από 20 κρατούμενους και την ηθοποιό Ασημίνα Αναστασοπούλου με εμψυχωτή τον σκηνοθέτη Στρατή Πανούριο.

Στο πλαίσιο αυτής της  ρηξικέλευθης συνεργασίας- τομής για τα ελληνικά δεδομένα το Εθνικό Θέατρο επιδιώκει να εξασφαλίσει την δυνατότητα άμεσης πρόσβασης  στην θεατρική τέχνη σε κοινωνικές ομάδες που θεωρούνται περιθωριοποιημένες. Παράλληλα, το Υπουργείο Δικαιοσύνης στο δρόμο προς το «άνοιγμα της φυλακής» στην κοινωνία αποβλέπει στην δημιουργική ενασχόληση των κρατούμενων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίσης το Εθνικό Θέατρο θα παρουσιάσει στις φυλακές Κορυδαλλού τις τέσσερις θεατρικές παραστάσεις της δράσης «Από τη σιωπή της προθήκης στο θεατρικό λόγο», οι οποίες πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το μουσείο Μπενάκη.

Υπενθυμίζεται ενδεικτικά η πρωτοβουλία του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ στις αρχές του περασμένου Σεπτεμβρίου που φοιτητές και καθηγητές έστησαν μια αυτοσχέδια σκηνή στον διάδρομο του νοσοκομείου φυλακών Κορυδαλλού, γνωστό ως «κολαστήριο», και έπαιξαν για τους φυλακισμένους.

Το Εθνικό Θέατρο στις φυλακές Κορυδαλλού


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Σοφία Κώτσια

Φοιτήτρια Ψυχολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό πανεπιστήμιο. Μεγάλη μου αδυναμία η δημοσιογραφία.! Αγαπώ την μουσική (τρέλα για τις τρύπες), τα ταξίδια, τον κινηματογράφο, την ιστορία!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;