Εγκαίνια στο Μουσείο ψηφιακής απεικόνισης των Μετεώρων

Με πλήρη εξοπλισμό παραδόθηκε, πριν μερικές ημέρες, από την περιφέρεια Θεσσαλίας το Μουσείο ψηφιακής απεικόνισης Μετεώρων στην Καλαμπάκα. Το γεγονός αυτό δημιουργεί καινούρια δεδομένα όσον αφορά την τουριστική προβολή του ιερού βράχου και της ευρύτερης περιοχής.

Μουσείο ψηφιακής απεικόνισης

Μέσω της υποδομής αυτής παρέχεται η ευκαιρία περιήγησης στα Μετέωρα και στη γεωμορφολογική ιδιομορφία της γύρω περιοχής. Στην αίθουσα προβολής τρισδιάστατων βίντεο, χαρακτηριστικά, έχουν τοποθετηθεί 110 θέσεις κινηματογράφου, όπου θα μπορούν εκεί οι επισκέπτες να έρθουν σε επαφή με το ιδιαίτερο φαινόμενο των βράχων.

Στην τελετή παράδοσης ξεχωριστή σημασία είχαν οι δηλώσεις του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας  Κωνσταντίνου Αγοραστού. Ο κ. Αγοραστός επεσήμανε ότι: «Πρόκειται για μια ιστορική ημέρα καθότι παραδίδεται έργο καινοτόμο, ένα έργο ψηφιακής οικονομίας και ένα μαθησιακό εργαλείο. Τα Μετέωρα είναι μια ιδιαίτερη μοναστική κοινότητα με διεθνή εμβέλεια στο πολιτιστικό γίγνεσθαι».

Καθίσταται φανερό, πως η δημιουργία της συγκεκριμένης ψηφιακής πλατφόρμας αποσκοπεί, στο να καθιερώσει τα Μετέωρα σε παγκόσμιο τουριστικό προορισμό. Μάλιστα, η χρήση καινούριων τεχνολογιών στο όλο εγχείρημα αναμένεται να ενισχύσει αυτή την επιδίωξη. Η Θεσσαλία θα αποκομίσει πολλαπλά οφέλη από το Μουσείο ψηφιακής απεικόνισης, πρωτίστως στο οικονομικό κομμάτι. Εντούτοις, μέσω της προβολής της περιοχής, παρουσιάζεται στο κοινό και ένα μικρό τμήμα της πλούσιας πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μουσείο ψηφιακής αεπικόνισης

 

Στοιχεία για το Μουσείο ψηφιακής απεικόνισης Μετεώρων

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας αντιλήφθηκε έγκαιρα τις δυνατότητες των νέων τεχνολογιών στην εξυπηρέτηση των πολιτών και στη διαμόρφωση αναπτυξιακών προοπτικών. Γι’ αυτό το λόγο, δίνει πάντοτε προτεραιότητα σε αντίστοιχες ενέργειες, αξιοποιώντας κατάλληλα τα εκάστοτε χρηματοδοτικά εργαλεία.

Στα πλαίσια του έργου «Ψηφιακή Προβολή της Ιστορίας & του Πολιτισμού των Μετεώρων – Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Προορισμών Περιφέρειας Θεσσαλίας» πραγματοποιήθηκαν:

  • Εγκατάσταση υποδομών προβολής τρισδιάστατων βίντεο(3D) στην Καλαμπάκα – Εργασίες ανακατασκευής και βελτιστοποίησης της αίθουσας
  • Δημιουργία υλικού 3D προβολής με υψηλή ποιότητα. Περιλαμβάνονται, επίσης, 3D spots μυθολογικού περιεχομένου (virtual reality), καθώς και πραγματικού περιεχομένου.

 

Να αναφέρουμε, τέλος, πως ο συνολικός προϋπολογισμός του σπουδαίου αυτού εγχειρήματος προσέγγισε τις 700.000 ευρώ. Στη χρηματοδότηση συνέβαλαν το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση» και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

 

Πηγή: http://www.ert.gr/mousio-psifiakis-apikonisis-ton-meteoron-stin-kalabaka/

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Αλέξανδρος Κουτσοχρήστος

Γεννημένος και μεγαλωμένος στον Πειραιά, από μικρή ηλικία με κέρδισε η δημοσιογραφία. Σπούδασα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στο τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού, από όπου και αποφοίτησα το 2014. Λάτρης των σπορ, παρακολουθώ αρκετά ποδόσφαιρο, φόρμουλα 1 και στίβο. Μου αρέσει, επίσης, το τρέξιμο και η γυμναστική σε χαλαρούς ρυθμούς, όπως και η προσωπική ενασχόληση με τις ξένες γλώσσες.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;