“Πάμε μουσείο” από το σπίτι και άλλες e-δραστηριότητες


Τώρα που ο κορωναιός είναι στα χάι του και οι περιορισμοί προς όλες τις κατευθύνσεις το ίδιο, τι καλύτερο από έναν οδηγό με e-  δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε από την ασφάλεια του σπιτιού σας! Αφήστε το νέτφλιξ (φτάνει, όχι άλλο), και τα βινετοπαιχνίδια, και αφιερώστε λίγο χρόνο σε κάτι διαφορετικό, πιο εποικοδομητικό και δημιουργικό για όλη την οικογένεια. Εδώ σας έχουμε συγκεντρώσει 5 ιντερνετικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους!

 

Μουσειακές Δραστηριότητες

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, αν και πλέον κλειστό, ενδείκνυται για μια ιντερνετική πλατφόρμα εκμάθησης. Στο σάιτ μπορείτε να δείτε τις εκθέσεις και τις συλλογές με ξεχωριστά ένα ένα τα εκθέματα από την αρχαία ελληνική ιστορία ανά τους αιώνες και την ιστορία του καθενός. Σίγουρα δεν είναι το ίδιο σαν από κοντά, αλλά πλησιάζει πολύ σε μια εμπειρία μουσείου για μικρούς και μεγάλους και αποτελεί μια εποικοδομητική δραστηριότητα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας “Κώστας Κοτσανάς”

Το μουσείο αυτό αποτελεί φρέσκια προσθήκη στο καρέ των ελληνικών μουσείων. Στο σάιτ του, στις κατηγορία “εκθέματα” βρίσκονται αρχαία ελληνικά εκθέματα τεχνολογίας, συσκευές και άλλα τεχνολογικά ευρήματα που χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Έλληνες στην καθημερινότητά τους. Αξίζει να το επισκεφθείτε και να διαβάσετε το κονσεπτ του κάθε αντικειμένου!

 

Πλανητάριο, Ίδρυμα Ευγενίδου

Στην ιστοσελίδα του πλανηταρίου, μπορείτε να βρείτε πολλές ηλεκτρονικές δραστηριότητες, ενώ στην ενότητα της ψηφιακής βιβλιοθήκης μπορείτε να διαβάσετε τα πάντα για το σύμπαν και τους πλανήτες, σε μια εμπεριστατωμένη,αλλά απλή παρουσίαση κατανοητή από όλες τις ηλικίες!

 

Δραστηριότητες ενημέρωσης

ΕΡΤ-  documentary

Η ΕΡΤ φημίζεται για τα καλογυρισμένα της ντοκιμαντέρ. Στο web tv της, μπορεί κανείς να περιηγηθεί στο ηλεκτρονικό αρχείο του καναλιού και να παρακολουθήσετε πλήθος ντοκιμαντέρ με μεγάλη θεματική γκάμα, από ιστορίες τόπων , πόλεις του μέλλοντος, μουσικοί που συγκλόνισαν τον κόσμο, τέχνη και άλλα.

 

Δραστηριότητες Εκμάθησης

Οnline μαθήματα

Και μιας που οι εξωτερικές δραστηριότητες περιορίζονται, υπάρχει άπλετος χρόνος για εκμάθηση κάτι καινούριου! Στο ίντερνετ υπάρχουν πολλά σάιτ όπως πχ. www.startproject.gr, daskaloi.gr, που προσφέρουν διαδικτυακά μαθήματα ξένων γλωσσών, υπολογιστών και γενικά καινούριων δεξιοτήτων και γνώσεων, από αρχάριους μέχρι πολύ προχωρημένους, είτε δωρεάν είτε επί πληρωμή.

Ο κατ’ οίκον περιορισμός είναι περιορισμός μόνο αν εμείς τον θεωρήσουμε ως τέτοιο. Ας αποτελέσει αφορμή για να κάνουμε όλα εκείνα για τα οποία δε βρίσκουμε ποτέ χρόνο. Δείτε την οικογένεια σας, ξεκουραστείτε, διαβάστε ένα βιβλίο που συνεχώς αναβάλλετε, ξεκαθαρίστε τις ντουλάπες σας…υπάρχουν ένα σωρό ασχολίες!

 

 

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;