Discovery Island: Το νησί της Disney World που έκλεισε μυστηριωδώς τις πόρτες του πριν από 20 χρόνια

Πηγή εικόνας: floridamasters.com.uk

Στον επίσημο χάρτη της Disney World ξεπροβάλλει μια τεράστια έκταση από πράσινο στη λίμνη Μπέι. Αν και υφίσταται ανατολικά του Magic Kingdom στη Φλόριντα, το μυστηριώδες αυτό πράσινο νησί δεν έχει κάποια ένδειξη ή κάποιον εμφανή τρόπο πρόσβασης σε αυτό για τους ανθρώπους. Αξίζει να αναφερθεί πως πριν από δύο δεκαετίες, το νησί ήταν μέρος του κύριου πάρκου και ονομαζόταν Discovery Island. Πλέον αποτελεί ένα εκ των δύο πάρκων του Walt Disney World που έχουν κλείσει για πάντα (το άλλο είναι το River Country).

Discovery Island
Πηγή εικόνας: Mirror.co.uk

Το 1965 το νησί αυτό αγοράστηκε ως μέρος μιας μεγαλύτερης αγοράς γης από την Disney. Εκκενώθηκε τον Απρίλιο του 1999 και δεν είναι πλέον προσβάσιμο ούτε για το προσωπικό ούτε τους επισκέπτες. Αυτό εξακολουθεί να κεντρίζει το ενδιαφέρον διαφόρων ερευνητών και Youtubers, που επισκέπτονται το νησί ώστε να ανακαλύψουν τί έχει απομείνει.

Η Πανίδα του Discovery Island

Discovery Island
Πηγή εικόνας: Mirror.co.uk

Το 1976  το νησί πήρε το όνομα Discovery και το 1978 μετατράπηκε σε ζωολογικό πάρκο με ζώα και πουλιά που βρίσκονταν στο νησί. Για την Disney το νησί αποτελούσε μια εναλλακτική λύση για τους επισκέπτες που ήθελαν ένα διάλειμμα από τα πολυάσχολα πάρκα και τα αξιοθέατα για να αντικρίσουν εξωτικά πουλιά και λουλούδια. Το νησί ήταν γνωστό για την εκτροφή σπάνιων πτηνών (πάνω από 150 διαφορετικά πτηνά αλλά και άλλα ζώα όπως λεμούριοι). Το 1998 που άνοιξε το Animal Kingdom, όλο και λιγότεροι επισκέπτες πήγαιναν στο νησί, το οποίο ήταν προσβάσιμο μόνο με βάρκα. Τα πτηνά μεταφέρθηκαν στο νέο κήπο και κάπως έτσι το νησί εγκαταλείφθηκε.

Το νοσοκομείο των ζώων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Discovery Island
Πηγή εικόνας: Mirror.co.uk

Το νοσοκομείο των ζώων αποτέλεσε το μεγαλύτερο κτίριο στο νησί της Disney, το οποίο λειτουργούσε και ως έδρα αυτού. Σε επίσκεψη του στο νησί, ο Youtuber Ματ Σόνσα εντόπισε ότι τα φάρμακα και οι προμήθειες βρίσκονταν ακόμα στο ντουλάπι. Άλλα κτίρια του νησιού αποδείχτηκαν λιγότερα ανθεκτικά, με τα τοιχώματα και τις οροφές να έχουν πέσει.

Discovery Island
Πηγή εικόνας: Mirror.co.uk

«Κρυφά» στο νησί

Discovery Island
Πηγή εικόνας: Mirror.co.uk

Για χρόνια κανείς δεν ασχολιόταν με το νησί και ενώ επιτρέπεται σε τουρίστες να νοικιάζουν βάρκες και να πηγαίνουν σε αυτό, απαγορεύεται να πλησιάζουν περισσότερο από 125 μέτρα. Ο πρώτος που επισκέφθηκε το νησί μαζί με φίλους του, το 2009, είναι ο Σέιν Περέζ, επηρεασμένος από τις φήμες που κυκλοφορούσαν. Όπως αναφέρεται, η ομάδα μοιράστηκε φωτογραφίες και από τις ανακαλύψεις τους, όπως φίδια σε βάζα, φωτογραφίες του προσωπικού που ήταν εγκαταλειμμένες στα γραφεία τους και διάφορα ιατρικά εφόδια.

Το Discovery Island κλείνει 

Discovery Island
Πηγή εικόνας: Mirror.co.uk

Πολλές οι φήμες για τους λόγους που μπορεί να έκλεισε το νησί. Η επικρατέστερη αυτών, ισχυρίζεται ότι συνέβη λόγω της ρύπανσης από τα επανειλημμένα βραδινά πυροτεχνήματα και από τα σκάφη που επισκέπτονταν το νησί ή από θανατηφόρο βακτήριο που οδήγησε σε θανάτους την δεκαετία του 1980. Εξίσου σημαντικός λόγος μπορεί να αποτελεί και ένα περιστατικό που έλαβε χώρα στο νησί πριν από χρόνια, όταν μια αμοιβάδα εισήλθε στο σώμα ενός παιδιού, μέσα από την μύτη του και επιτέθηκε στο νευρικό του σύστημα με αποτέλεσμα να προκαλέσει τον θάνατό του. Αν και αυτό το γεγονός δεν το συνέδεσαν εν τέλει με το κλείσιμο του πάρκου. Ωστόσο, η Disney δε δήλωσε ποτέ επισήμως τον λόγο που οδήγησε στο κλείσιμο του Discovery Island. Ως αιτίες αναφέρθηκαν τόσο το η χαμηλή επισκεψιμότητα , το υψηλό κόστος αλλά και η δημιουργία του Animal Kingdom. Πλέον μοναδική ανάμνηση για το εγκαταλελειμμένο νησί αποτελούν οι φωτογραφίες και τα βίντεο των εξερευνητών.

Πηγή:

Inside Disney World’s abandoned island that was mysteriously closed 20 years ago: (Τελευταία πρόσβαση 7/03/2019 )


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Λευκή Καραστατήρα

Φοιτήτρια στο τμήμα Επικοινωνίας & Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Αδυναμία μου τα ταξίδια, η εξερεύνηση, η φωτογραφία, η διασκέδαση. Με λίγα λόγια μου αρέσει να αποκτώ εμπειρίες και να δημιουργώ αναμνήσεις. Η συμβουλή μου προς όλους (και προς τον εαυτό μου) είναι να προσπαθείς να κάνεις πάντα αυτό που θες, αυτό που φοβάσαι ότι δεν μπορείς να κάνεις, να ρισκάρεις. Πετύχει δεν πετύχει τουλάχιστον θα ξέρεις πως προσπάθησες.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;