Διαδίκτυο: Ο δύναμη και το αντίκτυπο που έχει στις ζωές μας

SHARE

Το Διαδίκτυο και η τεχνολογία έχουν καταφέρει να γίνουν προσβάσιμα, σε όλους τους ανθρώπους, τα τελευταία χρόνια.

Διαδίκτυο

Συγκεκριμένα, όλοι πλέον έχουν κινητό αφής ή φορητό υπολογιστή και πρόσβαση στο διαδίκτυο.  Κι όπως όλα τα πράγματα έτσι και η τεχνολογία και το διαδίκτυο έχουν και θετικό και αρνητικό αντίκτυπο στις ζωές μας.

Το διαδίκτυο, στις μέρες μας, αποτελεί σημαντικό κομμάτι της σημερινής κοινωνίας και του πολιτισμού. Αρχικά, όλοι έχουμε πρόσβαση σε ένα τεράστιο διαδικτυακό κόσμο, μία παγκόσμια βιβλιοθήκη και αρχειοθήκη. Κατά μία έννοια, όσοι άνθρωποι έχουν ίντερνετ, έχουν και ίσες ευκαιρίες στην διαδικτυακή διασκέδαση, μάθηση και εργασία.

Ένα θετικό του ίντερνετ είναι πως οι άνθρωποι μπορούν να σπουδάσουν στα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου μέσω διαδικτύου χωρίς να φύγουν από το σπίτι τους. Επίσης, μπορούν να βρουν εργασία μέσω ίντερνετ, πράγμα, που διευκολύνει και τους γονείς στο σπίτι, που θέλουν να φροντίζουν τα παιδιά τους κι έχουν ανάγκη από ευέλικτα ωράρια εργασίας.

Επιπλέον, με το διαδίκτυο έχουμε πρόσβαση σε δωρεάν διασκέδαση, όπως επίσης και σε διάφορες κουλτούρες και πολιτισμούς. Έχουμε την ευκαιρία ν’ακούσουμε δωρεάν την αγαπημένη μας μουσική, να διαβάσουμε βιβλία, να δούμε σειρές και ταινίες που μας αρέσουν, όσες φορές θέλουμε, ακόμη και να παρακολουθήσουμε ολόκληρες συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις. Επίσης, το διαδίκτυο μας δίνει την ευκαιρία να έρθουμε πιο κοντά με άλλες εποχές, κουλτούρες, χώρες και μας συνδέει με ανθρώπους από κάθε γωνιά της γης. Μπορούμε να μάθουμε ξένες γλώσσες διαδικτυακά, να βρούμε πληροφορίες για την ιστορία και τον πολιτισμό άλλων χωρών και εποχών πατώντας απλά μία λέξη στην πλατφόρμα του Google.

Το διαδίκτυο, εκτός από πρόσβαση στον παγκόσμιο πολιτισμό, μας δίνει και το δικαίωμα να εκφραστούμε, να σχολιάσουμε, ακόμα και να δημιουργήσουμε. Έχουμε την ευκαιρία ν’ ανεβάσουμε τα δικά μας βίντεο και μουσική στο YouTube, να δημοσιεύσουμε το βιβλίο μας στο ίντερνετ, να δημιουργήσουμε το δικό μας blog ή περιοδικό και να γράψουμε πάνω σε θέματα, που μας ενδιαφέρουν. Το διαδίκτυο δίνει βήμα να εκφραστούν όλοι οι άνθρωποι, να πουν την άποψη τους, να μοιραστούν τους προβληματισμούς τους και ν’ αναδείξουν την δουλειά τους σε κάθε γωνιά της γης.

Advertisement

Γενικά, το διαδίκτυο μας δίνει την ελευθερία και το δικαίωμα να εκφράζουμε την άποψη μας, να έχουμε πρόσβαση σε ο,τι κοινοποιείται δημόσια.

Όλη αυτή η ελευθερία του ίντερνετ δεν έχει μόνο θετικά, αλλά και κάποια αρνητικά.

Ο καθένας με την δύναμη της ανωνυμίας θα κρίνει τον άλλον καθώς επίσης μπορεί να δημοσιεύει ψευδείς και λανθασμένες πληροφορίες, οι οποίες μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά μεγάλο αριθμό ανθρώπων.  Βλέπουμε παιδιά να έχουν πρόσβαση σε υλικό ακατάλληλο για την ηλικία τους. Πολλοί άνθρωποι καθημερινά δημοσιεύουν προσωπικές στιγμές τους και πληροφορίες θέτοντας σε κίνδυνο την ζωή τους απ’όσους τους παρακολουθούν. Τα νέα παιδιά  έχουν  λάθος πρότυπα άτομα που γίνονται «σταρ των κοινωνικών δικτύων» βγάζοντας καθημερινά «selfies» από την «τέλεια ζωή» τους. Βλέπουμε παρέες στην καφετέρια, που αντί να συζητάνε μεταξύ τους, είναι κολλημένοι στα κινητά τους έχοντας χάσει κάθε ανθρώπινη επαφή και επικοινωνία.

Διαδίκτυο

Το διαδίκτυο έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι του σημερινού πολιτισμού. Έχει καταφέρει να ενώσει όλο τον κόσμο και δίνει σε όλους τους ανθρώπους την ευκαιρία ν’ ακουστεί και η δική τους φωνή. Έχει για τα καλά εισβάλλει στα σπίτια μας και στις ζωές μας και η δύναμη του ξεπερνά εκείνη της τηλεόρασης. Η δύναμη του ίντερνετ είναι τεράστια και μας κάνει να νιώθουμε κι εμείς πιο δυνατοί και σίγουροι, καθώς το διαδίκτυο είναι ένα εργαλείο, που μας προσφέρει πολλές δυνατότητες.

Με το διαδίκτυο έχουμε χιλιάδες πληροφορίες και ευκαιρίες στα χέρια μας, αλλά στο τέλος δεν είναι τίποτα άλλο, παρά μόνο μία ψηφιακή πλατφόρμα, που πολλές φορές την μπερδεύουμε με την πραγματική ζωή.

Διαδίκτυο

Παρόμοια άρθρα που μπορεί να σ’ενδιαφέρουν:

Advertisement

SHARE:

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG

Advertisement

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Πιστεύω πως η ζωή είναι αγάπη, είναι τέχνη, είναι άθλημα! Όπως και στην αγάπη, έτσι και στην ζωή ως άνθρωποι μαθαίνουμε να μοιραζόμαστε και να βοηθάμε ο ένας τον άλλον, να παίρνουμε και να δίνουμε, να εμπνέουμε και να εμπνεόμαστε. Όπως και στην τέχνη, έτσι και στην ζωή γινόμαστε δημιουργοί και οραματιζόμαστε κάτι καλύτερο δημιουργώντας όλοι μαζί αυτό, που λέμε πολιτισμό. Όπως και τα αθλήματα, έτσι και η ζωή είναι ένας ατέλειωτος αγώνας και για να επιβιώσουμε το μόνο, που χρειαζόμαστε είναι η αγάπη μεταξύ όλων των ανθρώπων.

Το MAXMAG είναι ένα περιοδικό που μπήκε δυναμικά στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Κοινό όλων: η αγάπη για την αρθρογραφία, την οποία ο καθένας ξεχωριστά τη συνδέει με το αντικείμενο που γνωρίζει καλά και, συνήθως, έχει σπουδάσει.

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG