Χεβριν Καλαφ (Hevrin Khalaf) και εισβολή στη Συρία

Hevrin Khalaf
Πηγή εικόνας: www.thenational.ae

Χεβριν Καλαφ (Hevrin Khalaf): γεννήθηκε το 1985 στην πόλη Al- Malikiyah και εκτελέσθηκε 35 χρόνια αργότερα, από Σύριους αντάρτες, κείμενους φιλικά στην Τουρκία. Η εκτέλεση έλαβε χώρα, λίγες μέρες μετά την τούρκικη εισβολή, στις 12 Οκτωβρίου 2019. Η Χεβριν Καλαφ (Hevrin Khalaf) ήταν, υψηλόβαθμο στέλεχος –Γενική Γραμματέας- του κουρδικού κόμματος ‘Μελλοντική Συρία’ και πολιτικός μηχανικός. Υποστήριζε τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι δράσεις της υποστήριζαν την ανοχή, την ενότητα και τη συνεργασία μεταξύ των Χριστιανών, των Αράβων και των Κούρδων.

Την εκτέλεση της Χεβριν Καλαφ (Hevrin Khalaf) ανέλαβε η Ahrar al- Sharqiya. Πρόκειται για μια ομάδα ‘ανταρτών/ επαναστατών’, η οποία εκπαιδεύεται υπό τον τούρκικο στρατό. Δρα στην περιοχή προς όφελος των Τούρκων έναντι –κυρίως- των Κούρδων και των χριστιανικών πληθυσμών. Το παράνομο πλαίσιο στο οποίο κινείται, δεν αφορά μόνο τις εδαφικές απαιτήσεις των Τούρκων, αλλά εκτείνεται στο λαθρεμπόριο και στις παράνομες διακινήσεις. Ανήκει σε έναν ευρύτερο συνασπισμό ομάδων, ο οποίος ιδρύθηκε κατά τη διάρκεια του πρόσφατου Συριακού Εμφύλιου Πολέμου. Πολλές φορές βρέθηκαν να συγκρούονται μεταξύ τους –όπως η Ahrar al- Sharqiya έναντι της Jaysh al- Islam-, για λόγους εξουσίας, διανομής εξοπλισμού, περιουσίας κ.α. Εν ολίγοις, ομάδες όπως η Ahrar al- Sharqiya, βρίσκονται στην περιοχή και δρουν για λογαριασμό της Τουρκίας (προφανώς ανεπίσημα).

 

Χεβριν Καλαφ
Πηγή εικόνας: relevantmagazine.com

 

Το αυτοκίνητο που μετέφερε την Χεβριν Καλαφ (Hevrin Khalaf), έπεσε στην ενέδρα του τούρκικου στρατού και των συμμάχων του, καθώς γυρνούσε από το Τζαζιρα στην Αιν Ισα. Την έσυραν έξω από το αυτοκίνητο και την εκτέλεσαν.  Μαζί με την Χεβριν Καλαφ (Hevrin Khalaf), εκτελέστηκαν και άλλα 9 άτομα. Το κόμμα της, ανακοινώσε την εκτέλεσή της με μεγάλη θλίψη και στεναχώρια, καθώς –όπως αναφέρει- σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του πατριωτικού της καθήκοντος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με την ανακοίνωση της εκτέλεσης της Χεβριν Καλαφ (Hevrin Khalaf), Ευρώπη και Αμερική, σάστισαν(!) και καταδίκασαν (!) για ακόμα μια φορά την Τουρκία. Η είδηση δεν είναι ο θάνατος μια νέας και σπουδαίας γυναίκας της  Χεβριν Καλαφ (Hevrin Khalaf), αλλά η εκτέλεσή της από μία επίσημη και αναγνωρισμένη Κυβέρνηση– της Τουρκίας.

Καταπατώντας συνθήκες και ανθρώπινα δικαιώματα, ο Ερντογαν ζει το όνειρο της μεγάλης Τουρκίας, η Αμερική και η Ευρώπη απλά τον επιπλήττουν, οι Κούρδοι για ακόμα μια φορά κοντεύουν να αφανιστούν και αθώοι πεθαίνουν. Προφανώς και χωρίς την έμμεση στήριξη Ευρώπης και Αμερικής, η Τουρκία δεν θα κατέφευγε στη κείμενη εισβολή της Συρίας. Παρ’ όλες τις απειλές, μέχρι στιγμής η Τουρκία συνεχίζει την εισβολή της και τη συνεχίζει επειδή ξέρει ότι στο πλευρό της έχει Αμερική και Ευρώπη, παρ’ όλες τις απειλές υψηλόβαθμων αξιωματούχων.


Πηγές:

Hevrin Khalaf, ανάκτηση από: hen.wikipedia.org/wiki/Hevrin_Khalaf

Hevrin Khalaf: funeral held for Kurdish politician killed by Turkish-backed forces, ανάκτηση από: www.thenational.ae

Συρία: Νεκρή σε ενέδρα η αρχηγός κουρδικού κόμματος – Γάζωσαν το αυτοκίνητό της, , ανάκτηση από: enypografa.gr

Hevrin Khalaf, Kurdish Politician Who Championed Christians, Executed in Syria, ανάκτηση από: relevantmagazine.com

Trump’s Syria retreat blamed for murder of pro-democracy leader, ανάκτηση από: qz.com

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Φαίη Καργιώτη

Είμαι η Φαίη και έχω μεγάλη περιέργεια σχεδόν με τα πάντα!! Μου αρέσει να ανακαλύπτω και να μαθαίνω τι συμβαίνει ή και τι έχει ήδη συμβεί στον κόσμο και αρθρογραφώ γιατί θέλω και με κάποιον να τα μοιράζομαι!!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;