Ο άνθρωπος του Marree : το μυστήριο της προέλευσης του

άνθρωπος του Marree
Πηγή εικόνας: CNN GREECE

Ο άνθρωπος του Marrre είναι το μεγαλύτερο γεωγλυφικό του κόσμου. Βρίσκεται στη στεγνή έρημο της Αυστραλίας και απεικονίζει έναν αυτόχθονα να κυνηγά

Χαραγμένο σε ένα οροπέδιο της Νότιας Αυστραλίας, ο άνθρωπος του Marree εικονίζει έναν κυνηγό που κρατά κάτι που μοιάζει με ραβδί στο αριστερό του χέρι και κανείς μέχρι σήμερα, δεν ξέρει πώς έχει γίνει.

Στην πραγματικότητα ο άνθρωπος του Marree, μοιάζει με έναν άνθρωπο με κεφάλι πουλιού, παρόμοιο με τις απεικονίσεις των Σουμερίων Ανουνάκι. Σε αντίθεση με άλλα ανθρωπόμορφα γεωγλυφικά που βρίσκονται σε όλο τον κόσμο, τα οποία κατασκευάστηκαν από αρχαίους πολιτισμούς, ο άνθρωπος του Marree ανακαλύφθηκε μόλις το 1998 από έναν πιλότο.

Ο άνθρωπος του Marree καλύπτει έκταση περίπου 4 χιλιομέτρων

Πήρε το όνομα του από την περιοχή Marree, οι κάτοικοι της οποίας προσπαθούν από το 2016 να σώσουν το γεωγλυφικό από τη διάβρωση του χρόνου. Οι ιδιοκτήτες τοπικών επιχειρήσεων, χρησιμοποίησαν ακριβείς συντεταγμένες μέσω GPS  και έσκαψαν αυλάκια. Το σχέδιο τους είναι παγιδεύοντας το νερό να “πρασινίσει” το ανάγλυφο με την πάροδο του χρόνου.

Μια ομάδα ανθρώπων αποφάσισε να ξαναχαράξει τις γραμμές του ανάγλυφου. Σκοπός τους είναι να διαβρωθεί όσον το δυνατόν πιο αργά γίνεται.  Ωστόσο, η ίδια η ύπαρξή του, παρουσιάζει ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της Αυστραλίας. Το γεωγλυφικό είναι τόσο μεγάλο, ώστε είναι ορατό από το διάστημα, αλλά δεν υπάρχει ούτε μία μαρτυρία που να μπορεί να βεβαιώσει τη δημιουργία του. Ο δημιουργός του και ο λόγος για την κατασκευή του παραμένουν άγνωστα.

Advertisements
Διαβάστε επίσης  Γιώργος Ιωάννου: Ο λογοτέχνης του ρεαλισμού
Ad 14

Πολλοί είναι αυτοί που έχουν επιχειρήσει να βρουν την προέλευση του Marree Man, κανείς, όμως, δεν τα έχει καταφέρει.

Ο Dick Smith, είναι ο ιδρυτής του Dick Smith Electronics and Dick Smith Foods.  Αυτός και η ομάδα του επιχείρησαν από το 2016 και για δύο χρόνια να βρουν πώς δημιουργήθηκε ο Marree Man.

Ο Dick Smith  είχε εκφράσει την πεποίθησή του ότι επρόκειτο για έργο επαγγελματία. Το 2018 έδωσε αμοιβή 5.000 αυστραλιανών δολαρίων σε όποιον είχε πληροφορίες που θα τον βοηθούσαν να λύσει το μυστήριο. Η προσπάθειά του, όμως, δεν απέφερε καρπούς.

Υπάρχουν και άλλες θεωρίες για την προέλευση του ανάγλυφου. Πολλοί είναι αυτοί  που πιστεύουν ότι το γεωγλυφικό είναι έργο κάποιου καλλιτέχνη που ζει στην πόλη Alice Springs της Αυστραλίας. Κάποια άλλα στοιχεία, όμως, δείχνουν ότι μπορεί ο καλλιτέχνης να είναι και Αμερικανός.

Παρακάτω ακολουθεί ένα βίντεο που περιγράφει λεπτομερώς το αυστραλιανό μυστήριο.


Πηγές που χρησιμοποιήθηκαν στο άρθρο αυτό:

Άνθρωπος του Marree . Ανακτήθηκε από iefhmerida.gr στις 14/01/2020
Μυστήριο . Ο ανθρωπος του Marre. Το μυδτηριι της Αυστραλιας  Ανακτήθηκε από cnn.gr στις 14/01/2020

Ονομάζομαι Κομνηνού Ελεάννα και ειμαι φοιτήτρια του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Αγαπώ την ιστορία, την πολιτική και τις τέχνες!

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Όλοι κουβαλάμε "red flags"

Όλοι κουβαλάμε “red flags”

Όλοι κουβαλάμε red flags. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Κι όλοι

Το σεξ ως εργαλείο χειραγώγησης στον κινηματογράφο

Η απεικόνιση του σεξ στον κινηματογράφο δεν αφορά μόνο συναισθήματα,