Πώς η 4ocean συμβάλλει στην ανακύκλωση των πλαστικών από τους ωκεανούς

ανακύκλωση πλαστικών
Πηγή εικόνας: www.youmatter.world


Ο σκοπός και ο στόχος τους

Η 4ocean είναι μια παγκόσμια επιχείρηση που ασχολείται με την ανακύκλωση πλαστικών αποβλήτων από τον ωκεανό. Βάσεις την εταιρείας που πραγματοποιούν το έργο αυτό υπάρχουν σε πολλές περιοχές όπως η Αϊτή, οι Μπαλί-Ινδονησία, η Γουατεμάλα και η Νότια Φλόριντα των ΗΠΑ. Στόχος της εταιρείας είναι να τερματίσουν την απόρριψη των πλαστικών αποβλήτων στον ωκεανό. Το ρεκόρ αποβλήτων που έχουν αντληθεί από τον ωκεανό από την εταιρεία μέχρι τώρα φτάνει τις 11.430.022 λίβρες.

Η σχολαστική καταμέτρηση

Η εταιρεία καταγράφει κάθε μέρα τον όγκο των πλαστικών που αντλεί από τον ωκεανό έτσι ώστε να μεγιστοποιεί το έργο της που έχει ως κύριο στόχο την ανακύκλωση. Κάθε μολυσμένη με πλαστικό περιοχή που πρόκειται να καθαριστεί φωτογραφίζεται πριν το καθαρισμό, μαζί με τους ανθρώπους του πληρώματος και έπειτα την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Έπειτα την ολοκλήρωση της διαδικασίας όλα τα ανακτημένα πλαστικά και τα συντρίμμια τοποθετούνται σε μικρούς σάκους. Έπειτα γίνεται η τεκμηρίωση, η μεταφορά και τελικά η ανακύκλωσή τους. Κάθε τσάντα ζυγίζεται ξεχωριστά και τεκμηριώνεται στο Trashtracker.

Πηγή εικόνας: www.i.pinimg.com

Η διαδικασία επεξεργασίας και η ανακύκλωση των πλαστικών

Μόλις το πλαστικό συλλεχθεί από τους καπετάνιους και τα συνεργεία , ζυγίζεται, φωτογραφίζεται και συνδέεται στο TrashTracker ™ προτού μεταφερθεί στις περιφερειακές επιχειρησιακές βάσεις. Σε κάθε βάση, το πλαστικό ταξινομείται κατά τύπο, χρώμα και κατάσταση πριν αποσταλεί στους συνεργάτες για την ανακύκλωση. Έπειτα γίνεται το ξεφλούδισμα, το πλύσιμο και η σχηματοποίηση ανακυκλωμένων πλαστικών υλικών σε σβόλους. Αυτά τα σφαιρίδια είναι αυτά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή νέων και υπαρχόντων προϊόντων 4ocean.

Η ανακύκλωση είναι η υψηλότερη προτεραιότητά της εταιρείας, όμως υπάρχουν ορισμένα υλικά που είναι πολύ μολυσμένα, αλλοιωμένα ή δεν είναι οικονομικά εφικτή η ανακύκλωση δεν είναι σε ορισμένες χώρες. Η 4Ocean συνεργάζεται με διάφορες τοπικές εγκαταστάσεις για την πιο βιώσιμη μέθοδο ανακύκλωσης τέτοιων πλαστικών υλικών. Αφού εξαντληθούν όλες οι άλλες μέθοδοι ανακύκλωσης, μερικές φορές τα υλικά απορρίπτονται μέσω θερμικής επεξεργασίας, που είναι η μετατροπή των απορριμμάτων σε ηλεκτρικό ρεύμα ή με υπεύθυνη υγειονομική ταφή των πλαστικών υλικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ανακύκλωση πλαστικών
Πηγή εικόνας: www.dw.com

Το έργο της 4ocean και ο στόχος για πιο καθαρούς ωκεανούς

Ένας από τους βασικούς στόχους της εταιρείας είναι να μειώσει την χρήση των πλαστικών υλικών στη ζωή των ανθρώπων και να μην καταλήγει κανένα πλαστικό προϊόν στον ωκεανό. Η εταιρεία πραγματοποιεί κάποιες ενέργειες όπως σχέδια μαθημάτων για εκπαιδευτικούς , τοπικούς καθαρισμούς παραλιών και εκδηλώσεις έτσι ώστε να μεταδώσουν το έργο τους κάθε φορά και σε άλλες περιοχές ανά τον κόσμο.

Ανάμεσα στα ιδιαιτέρως σημαντικά για το περιβάλλον έργα της είναι και οι δωρεές σε οργανισμούς καθαρισμού ωκεανών και θαλάσσιας προστασίας. Επίσης πραγματοποιεί διάφορες συνεργασίες με ομοϊδεάτες μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που είναι αποδεδειγμένο ότι πραγματοποιούν θετικές αλλαγές για το περιβάλλον και τον πλανήτη μας.

Ομάδα 4 ocean
Πηγή εικόνας: www.4ocean.com

Πηγές που χρησιμοποιήθηκαν για το άρθρο:

Πληροφορίες και ποιοι είμαστε, ανακτήθηκε www.4ocean.com, τελευταία επίσκεψη 22/11/2020


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Κατερίνα Γκαλούφα

Σπούδασα και αποφοίτησα από την Ερευνητική Δημοσιογραφία, όπου η κλίση μου ήταν πάντα το πολιτιστικό-κοινωνικό κομμάτι της Δημοσιογραφίας. Κύριο χαρακτηριστικό μου είναι η παρατηρητικότητα και η σφαιρική ανάλυση ενός θέματος.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;