Παράξενοι νόμοι για τα ζώα από όλο τον κόσμο

Παράξενοι νόμοι για τα ζώα
Πηγή εικόνας: www.unsplash.com

Νόμοι VS. Ζώα

Υπάρχουν πολλοί, και κάποιοι είναι πραγματικά πολύ, παράξενοι νόμοι για τα ζώα. Αδιαμφισβήτητα οι νόμοι υπάρχουν για να διασφαλίζουν τα δικαιώματα και τις ελευθερίες, τόσο τις δικές μας, όσο και των ζώων που συνυπάρχουν μαζί μας. Κάποιοι νόμοι για τα ζώα, όμως,  αποτελούν ό, τι πιο παράξενο μπορεί να συναντήσει κανείς. Βέβαια, το πιο πιθανό είναι πως υπάρχουν για να αποτραπούν εξίσου παράλογα περιστατικά, τα οποία θα προκαλέσουν αναστάτωση στην κοινωνία, ενδεχομένως και λίγη αμηχανία…

Βρήκαμε και μαζέψαμε εδώ τους πιο παράξενους νόμους για τα ζώα από όλο τον κόσμο. Μείνετε ενημερωμένοι και κρατείστε σημειώσεις ώστε σε περίπτωση που βρεθείτε σε κάποια από αυτές τις περιοχές, να αποφύγετε το πρόστιμο ή ακόμα και τη σύλληψη!

Οι πιο παράξενοι νόμοι για τα ζώα στην Αμερική

1. Οι άνθρωποι στην Οκλαχόμα απαγορεύεται να κάνουν γκριμάτσες σε σκύλους

Αν το κάνουν θα τους επιβληθεί πρόστιμο ή, ακόμα χειρότερα, μπορεί να οδηγηθούν στη φυλακή.

2. Στη Georgia των ΗΠΑ απαγορεύεται να δίνονται χρυσόψαρα ως δώρο ή έπαθλο σε παίχτες bingo ή οποιουδήποτε άλλου διαγωνισμού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην κομητεία Athens – Clarke της Georgia δεν θα δείτε ποτέ κάποιον να γυρίζει σπίτι του, ύστερα από μία νίκη σε κάποιο παιχνίδι, με ένα χρυσόψαρο. Ο νόμος αυτός ισχύει ακόμα, με σκοπό να προστατεύσει τα ζώα από την κακομεταχείριση.

3. Αν ποτέ σας βγάλει ο δρόμος στο Illinois βεβαιωθείτε ότι δε θα δώσετε ποτέ ουίσκι ή αναμμένο πούρο σ’ έναν σκύλο ή σε άλλο κατοικίδιο. Είναι παράνομο!

Ωστόσο, υποθέτουμε ότι το ίδιο ισχύει για τα τσιγάρα και τα υπόλοιπα αλκοολούχα ποτά. Μπορεί και όχι, αλλά καλύτερα, να μην το δοκιμάσουμε.

4. Στο Σικάγο του Illinois το γαλλικό σας Poodle μπορεί να ψυχαγωγείται μόνο στο σπίτι, αφού δεν επιτρέπεται να το έχετε μαζί σας στην όπερα

Ενδεχομένως, οι ιδιοκτήτες σκύλων Poodle  είχαν διακρίνει την προτίμηση των τετράποδων φίλων τους στην κλασσική μουσική. Πράγματι, έρευνες έχουν αποδείξει πως οι σκύλοι είναι λάτρεις της κλασσικής μουσικής. Συγκεκριμένα, την έρευνα διεξήγαγε ομάδα επιστημόνων της Σχολής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Queens, στο Μπέλφαστ. Οι επιστήμονες διέκριναν ότι υπό τους ήχους των Μπαχ, Βιβάλντι και Μότσαρτ, η συμπεριφορά των, επίλεκτων για την έρευνα, ζώων χαρακτηριζόταν από ευεξία, ηρεμία, χαλάρωση και ανάπαυση.

5. Οι αστυνομικοί στην κομητεία Paulding του Ohio μπορούν να δαγκώσουν έναν σκύλο για να τον ηρεμήσουν

Αυτός ο νόμος μόνο απορία μπορεί να προκαλέσει. Ποιος δοκίμασε να το κάνει πρώτος και είδε ότι λειτούργησε; Μήπως το να δαγκώσεις έναν σκύλο είναι κακή ιδέα γιατί οι σκύλοι είναι καλύτεροι σε αυτό;

6. Στη Βαλτιμόρη της πολιτείας Maryland επιτρέπεται να έχεις κατοικίδιο λιοντάρι, αλλά απαγορεύεται να το πάρεις μαζί σου στο σινεμά

Λογικά την ημέρα που κάποιος  αποπειράθηκε να πάρει το λιοντάρι του στο σινεμά, έπαιζε το Lion King στις μεγάλες οθόνες. Τώρα μάλιστα, βγάζει νόημα.

Παράξενοι νόμοι για τα ζώα
Πηγή εικόνας: www.pinterest.com

Οι πιο παράξενοι νόμοι για τα ζώα στην Ευρώπη

1. Στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι παράνομο να αφήσεις το σκύλο σου να ζευγαρώσει με έναν σκύλο του βασιλικού οίκου

Σε περίπτωση που αυτό συμβεί, θεωρείται πολύ μεγάλη προσβολή. Η παραβίαση αυτού του νόμου διωκόταν με θανατική ποινή μέχρι το 1965. Πλέον, όποιος επιδιώξει να διαπράξει αυτό το λεγόμενο έγκλημα, απλά τιμωρείται με πρόστιμο.

2. Στο Τορίνο της Ιταλίας ή θα πηγαίνεις τον σκύλο σου 3 φορές την ημέρα βόλτα ή θα πληρώσεις πρόστιμο

Δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Γι’ αυτό και στο Τορίνο μόνο χαρούμενα σκυλιά θα βρει κανείς, αφού οι ιδιοκτήτες τους είναι υποχρεωμένοι να τα πηγαίνουν τουλάχιστον 3 φορές την ημέρα βόλτα, διαφορετικά θα τους επιβληθεί πρόστιμο.

Παράξενοι νόμοι για τα ζώα
Πηγή εικόνας: www.unsplash.com

Οι πιο παράξενοι νόμοι για τα ζώα στην Ασία

1. Στη Σαουδική Αραβία απαγορεύεται οι άντρες να βγάζουν βόλτα κάποιο κατοικίδιο ζώο, γάτα ή σκύλο

«Οι παραβάτες που βρίσκονται έξω με τα κατοικίδια ζώα τους, θα έρχονται αντιμέτωποι με τη θρησκευτική αστυνομία, η οποία μπορεί, σύμφωνα με τον αυστηρό ισλαμικό κώδικα, να κατασχέσει το ζώο, ενώ ο άντρας θα αναγκαστεί να υπογράψει ένα έγγραφο που δεσμεύεται να μην επαναλάβει την πράξη. Σε περίπτωση που την επαναλάβει θα παραπέμπεται στις αρχές.»

Η συγκεκριμένη απαγόρευση εφαρμόστηκε εξαιτίας του συχνού φαινομένου, όπου άνδρες χρησιμοποιούν τις γάτες και τους σκύλους ως αφορμή επικοινωνίας με γυναίκες, γεγονός που στη Σαουδική Αραβία αποτελεί παραβίαση της σωστής συμπεριφοράς σε δημόσιους χώρους.

2. Στην Κίνα κάθε νοικοκυριό επιτρέπεται να έχει μόνο ένα σκύλο, όχι παραπάνω

Επιπλέον, ο μοναδικός σκύλος τους δεν πρέπει να ξεπερνά τις 14 ίντσες σε μέγεθος, δηλαδή περίπου τα 35,5 εκατοστά.

Παράξενοι νόμοι για τα ζώα
Πηγή εικόνας: www.worlddogfinder.com

Συμπέρασμα

Αν υπήρχε κάποιο βραβείο σχετικά με το ποια ήπειρος έχει τους πιο παράξενους νόμους για τα ζώα, σίγουρα θα το κέρδιζε η Αμερική με διαφορά. Έχει αναλάβει τα πρωτεία και το πιο παράξενο από όλα είναι το γεγονός πως, για να τέθηκαν αυτοί οι νόμοι, κάποιος πήγε στο σινεμά με το λιοντάρι του ή έδωσε αναμμένο πούρο και ουίσκι σε σκύλο. Αυτό μας κάνει περισσότερο να απορούμε μόνο με το ανθρώπινο είδος, παρά με τα ζώα. Άλλωστε, οι παραπάνω νόμοι, τα αφορούν.


Πηγές που χρησιμοποιήθηκαν για το άρθρο:

  1. The weirdest Animal Laws in America, ανακτήθηκε από www.pawculture.com, τελευταία επίσκεψη 26/11/2020
  2. 40 Insane Pet Laws From Around The World, ανακτήθηκε από www.helpucover.co.uk, τελευταία επίσκεψη 26/11/2020
  3. 11 Weirdest Dog Laws around the World, ανακτήθηκε από www.thedogsjournal.com, τελευταία επίσκεψη 26/11/2020
  4. Οι σκύλοι ακούνε…μουσική, ανακτήθηκε από www.tovima.gr, τελευταία επίσκεψη 26/11/2020
  5. Don’t dare walk your pet in Saudi capital, ανακτήθηκε από www.nbcnews.com, τελευταία επίσκεψη 26/11/2020

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Χριστιάνα Αλιφραγκή

Τελειόφοιτη του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Η ενασχόλησή μου με τη φύση και το περιβάλλον ξεκίνησε ύστερα από την πρώτη μου πεζοπορία. Στόχος μου είναι όλοι οι άνθρωποι να ανακαλύψουν τις ευεργετικές ιδιότητες της επαφής με τη φύση και να αφυπνιστούν οι συνειδήσεις με σκοπό τη συλλογική προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;