Ήξερες ότι μπορείς να ανακυκλώσεις και το κινητό σου;

μπορείς να ανακυκλώσεις και το κινητό σου
Πηγή εικόνας: www.unsplash.com


H σχέση του ανθρώπου με το κινητό,  όσο περνάνε τα χρόνια γίνεται όλο και πιο στενή. Το κινητό πλέον δεν είναι απλά μια συσκευή επικοινωνίας, είναι εργαλείο εργασίας, είναι τρόπος ενημέρωσης και διασκέδασης. Τι γίνεται  όταν θέλεις να αλλάξεις το κινητό σου; Το πετάς στα σκουπίδια; Όχι. Το κρατάς ενθύμιο; Όχι. Το ανακυκλώνεις; Ναι, το ανακυκλώνεις και κερδίζεις χρήματα (ναι, ναι, ναι).

Η GreenPanda ήρθε στην Ελλάδα και σου εξασφαλίζει ένα χρηματικό αντίτυπο για την ανακύκλωση του κινητού σου και εσύ το μόνο που έχεις να πάθεις είναι να κερδίσεις χρήματα ανακυκλώνοντάς το. Θα μπορούσες να το είχες φανταστεί ποτέ;

Πού θα ανακυκλώσεις το κινητό σου;

Για να δεις το πλησιέστερο σημείο πώλησης του κινητού σου μπορείς να επισκεφτείς την ιστοσελίδα του GreenPanda

μπορείς να ανακυκλώσεις και το κινητό σου
Πηγή εικόνας: www.unsplash.com

Πώς θα κερδίσεις χρήματα ανακυκλώνοντας το κινητό σου;

Πριν ξεκινήσεις για το πλησιέστερο σημείο πρέπει να τσεκάρεις εάν το κινητό  ανακυκλώνεται, όπως και  το ποσό που θα πάρεις. Στην ιστοσελίδα του GreenPanda μπορείς να το τσεκάρεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί να ανακυκλώσεις το κινητό σου;

Η μπαταρία του κινητού σου είναι κατασκευασμένη από ιόντα λιθίου, είναι επαναφορτιζόμενη και η διάρκεια ζωής εξαρτάται από τον κατασκευαστή του. Δυστυχώς έχουν υψηλό κίνδυνο ανάφλεξης, όπως θα έχετε ακούσει σε περιπτώσεις κινητών που εξερράγησαν στα χέρια χρηστών. Χωρίς να δίνουν ξεκάθαρα στατιστικά οι εταιρείες παραγωγής αναφέρουν ως διάρκεια ζωής τις 1000 φορτίσεις. Ο λόγος που η μπαταρία έχει κακό αντίκτυπο στο περιβάλλον είναι γιατί η ζωής της μπορεί να περιοριστεί σε μικρό χρονικό διάστημα, η ανακύκλωση της δεν είναι ιδιαίτερα διαδομένη καθώς η εξόρυξη της είναι πιο φθηνή από την ανακύκλωση της.

Η διαφορά αυτής της δράσης είναι ότι δεν ανακυκλώνεις μόνο την μπαταρία όπως στη δράσης της ΑΦΗΣ αλλά ολόκληρη τη συσκευή. Μια ολοκληρωμένη ανακύκλωση μπαταρίας, πλαστικού, γυαλιού και όλων των εξαρτημάτων της συσκευής.

Συγκεκριμένα ένα κινητό τηλέφωνο αποτελείται συνήθως από περίπου 40% πλαστικό, 32% μη σιδηρούχα μέταλλα, 20% γυαλί και κεραμικά, 3% σιδηρούχα μέταλλα και 5% άλλα υλικά.

Μάζεψε όλα τι κινητά που κράταγες μήπως και ποτέ χρειαστούν και ανακύκλωσε τα. Περιορίζουμε τους ρύπους στον πλανήτη γιατί τώρα  ξέρουμε τον τρόπο.

Λιγότεροι ρύποι καλύτερη ποιότητα ζωής.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείς να βρεις στην ιστοσελίδα του GreenPanda.gr

Το παρόν άρθρο δεν είναι διαφήμιση αλλά οι απόψεις του συντάκτη για μια καλή πρακτική φιλική προ το περιβάλλον.


Πηγές που χρησιμοποιήθηκαν για το άρθρο

Συχνές ερωτήσεις, www.greenpanda.io, τελευταία επίσκεψη 18/11/2020


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Μελίνα Κωνσταντινίδη

Όταν το τελευταίο δέντρο καεί, ο τελευταίος ποταμός ρυπανθεί και πεθάνει το τελευταίο ψάρι, τότε ο άνθρωπος θα διαπιστώσει πως δεν μπορεί να τραφεί με χρήματα.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;