Green YouTube: 10 eco-friendly και sustainable living κανάλια

sustainable living
Πηγή εικόνας: www.unsplash.com


Green YouTube, eco-living και sustainability

Στην προσπάθεια για την αναζήτηση  φιλικών προς το περιβάλλον συνθηκών ζωής και βιωσιμότητας, το YouTube αποτελεί κατάλληλο σύμμαχο. Νέα άτομα με δημιουργικές ιδέες και περιβαλλοντικές ανησυχίες προσφέρουν μέσα από τα videos τους πολύτιμες συμβουλές για sustainable living. Προσφέρουν δηλαδή, εναλλακτικές λύσεις ώστε να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή αρμονική συμβίωση του ανθρώπου με το φυσικό περιβάλλον. Αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί με την υιοθέτηση πράσινων εναλλακτικών αλλά και κάνοντας συνειδητές επιλογές σε κάθε αγορά. Παρακάτω παρατίθεται μία λίστα με 10 green YouTube κανάλια που μπορούν να συνδράμουν στην απόκτηση του sustainability σε πολλούς τομείς της καθημερινότητας.

1. Ethical and easy

Γνωστή ενδεχομένως σε πολλούς fans του ελληνικού eco-friendly YouTube είναι η Ethical and easy ή Ντάρια. Στο κανάλι της παρέχει χρήσιμες συμβουλές για τη βιωσιμότητα και το χαμηλού κόστους lifestyle. Η ηρεμία που εκπέμπει μαζί με τις πολύτιμες γνώσεις που παρέχει μπορούν να αποτελέσουν ευχάριστη συντροφιά και χρήσιμος βοηθός στην προσπάθεια απόκτησης οικολογικών συνηθειών.

2, Girl gone green

H Girl gone green ή Manuela, προτείνει τρόπους εφαρμογής της οικολογικής συνείδησης στην καθημερινή μας ρουτίνα με μία γλυκιά και αισιόδοξη νότα. Εκτός από αυτό όμως, η girl gone green προσφέρει συμβουλές για ανάπτυξη συνηθειών που καλλιεργούν τη συνείδηση που οφείλουμε να έχουμε σε κάθε μας πράξη. Μας μαθαίνει πώς να είμαστε πρωταγωνιστές της ζωής μας και παρόν στη στιγμή μαζί με tips και μικροσυνταγές.

green youtube
Πηγή εικόνας: www.unsplash.com

3. Pick up Limes

Μιλώντας για μικροσυνταγές και sustainability δεν μπορώ να μην συμπεριλάβω στη λίστα μία προσωπικώς αγαπημένη youtuber. Η Sadia, δημιουργός του καναλιού, είναι μία διατροφολόγος με περιβαλλοντική συνείδηση και η οποία συνείδηση αυτή διαφαίνεται σε κάθε της συνταγή και σε κάθε video. Ιδιαίτερα ελκυστική είναι η ζεστή, ήρεμη και φιλόξενη ατμόσφαιρα που διατρέχει όλα της τα video. H αισιόδοξη αύρα της σου φτιάχνει τη μέρα και οι συνταγές της είναι εύκολες, βιώσιμες και πεντανόστιμες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

4. Sophia Esperanza

H αμφιλεγόμενη για τις επιλογές της Sophia ξεκίνησε ως μοντέλο. Όταν κατάλαβε πως αυτό που έκανε δεν ταιριάζει στα πιστεύω της και σε αυτά που θέλει να πρεσβεύει αποφάσισε να κάνει στροφή στην καριέρα και τη ζωή της. Η raw vegan youtuber συνεργάζεται πλέον μόνο με eco-friendly εταιρείες ενώ μέσω της πλατφόρμας του yοutube προσφέρει τις δικές της συμβουλές για έναν πιο οικολογικό τρόπο ζωής.

5. Chloé Kian

Η Chloé αποτελεί μια ιδανική μέντορα και συντροφιά σε όποιον επιθυμεί μια μινιμαλιστική στάση ζωής και έχει έναν από τους πιο ενδιαφέρον green YouTube λογαριασμούς. Τα γήινα χρώματα κυριαρχούν στα video και στη ζωή της συμβολίζοντας την απλότητα της ζωής και την ανάγκη εναρμόνισης του ανθρώπου με τη φύση.

Πηγή εικόνας: www.unsplash.com

6. Kristen Leo

Πολλοί έτυχε να μάθουν αυτό το κορίτσι από την εκπομπή My style rocks. Η Ελληνοαμερικανίδα δημιουργός video έχει παραδεχτεί πως ο λόγος που πήγε ήταν για να θίξει τα ζητήματα του sustainability και κυρίως της βιομηχανίας της γρήγορης μόδας (fast fashion) στην ελληνική τηλεόραση. Οι συνδρομητές της ευελπιστούν να μην μείνει στο μυαλό των θεατών ως μία τηλεοπτική περσόνακαι μόνο αλλά αντίθετα, ελπίζουν σε μία αναγνώριση της δράσης της η οποία είναι ιδιαίτερα σημαντική. Η Kristen, θίγει ζητήματα του fast fashion και έχει αναγνωριστεί παγκοσμίως ως μια από της πιο σημαντικές yοutubers, στον τομέα της fashion sustainability. Παράλληλα, η ίδια προβληματίζεται και πάνω σε γενικότερα ζητήματα βιωσιμότητας και περιβαλλοντικής καταστροφής.

7. My green closet

Κάθε προασπιστής του αγώνα κατά της γρήγορης μόδας που σέβεται τον εαυτό του, γνωρίζει για την Erin. Η Εrin, δημιουργός ενός ακόμη green YouTube καναλιού θέτει όλους τους προβληματισμούς και τις εναλλακτικές λύσεις για το ζήτημα της γρήγορης μόδας. Έχοντας δουλέψει στον χώρο της μόδας κρίνεται κατάλληλη για να αναλύσει την κατάσταση που επικρατεί εκεί και τους λόγους που την έκαναν να αποχωρίσει από αυτόν. Συγχρόνως, παρέχει και χρήσιμες συμβουλές για τη βέλτιστη χρήση των ρούχων και τη συνειδητή αγορά τους.

sustainable living
Πηγή εικόνας: www.unsplash.com

8. Amy Maxine

Παραπάνω έγινε λόγος για τη γρήγορη μόδα. Μεταξύ άλλων, αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την υπερκατανάλωση προϊόντων περιποίησης τα οποία στην πλειονότητά τους περιέχουν χρωστικές και άλλες επιβλαβείς για τον άνθρωπο και το περιβάλλον ουσίες. Η Amy μας ξεναγεί στον κόσμο της περιποίησης προσώπου και σώματος χρησιμοποιώντας φυσικά συστατικά ή προϊόντα ηθικά φτιαγμένα.

9. Matt D’Avella

Ιδιαίτερα γνωστός για τις απόψεις του περί μινιμαλισμού και βιωσιμότητας, ο Matt κρίνεται απαραίτητος σύμβουλος σε αυτά τα ζητήματα. Καθώς η ιδεολογία του μινιμαλισμού στηρίζεται στη βιωσιμότητα και την αποστασιοποίηση από τα περιττά υλικά αγαθά, η υιοθέτησή του είναι πολύ σημαντική για το περιβάλλον. Για όποιον ψάχνει εναλλακτικούς τρόπους για την επίτευξη της βιωσιμότητας μέσω του μινιμαλισμού τα video του Matt είναι ο καταλληλότερος οδηγός.

10. Jenny Mustard

Στα ίδια μήκη κύματος με τον Matt D’Avella κυμαίνεται και η Jenny Mustard. Τα μινιμαλιστικά πλάνα της ταιριάζουν με τη σκανδιναβική της καταγωγή ενώ η απλότητα και ο εκλεπτυσμένος αέρας που αποπνέει η ίδια και τα videos της σε κάνουν να αντιληφθείς πως κομψότητα και απλότητα είναι ένα εξαιρετικό ζευγάρι.


Πηγές που χρησιμοποιήθηκαν για το άρθρο:

  1. Environmentally Conscious YouTubers: Keeping It Green While Keeping It Real, ανακτήθηκε από www.inournaturemag.com, τελευταία επίσκεψη 3/7/2020
  2. 9 YouTube Channels We’re Following For Conscious Living Inspiration, ανακτήθηκε από www.thegoodtrade.com, τελευταία επίσκεψη 3/7/2020

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Έλσα Δήμα

Το όνομά μου είναι Έλσα,όχι από το Ελισάβετ,σκέτο Έλσα. Είμαι φοιτήτρια της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης,στο τρίτο έτος μου. Απολαμβάνω ιδιαίτερα την ίδεα του εθελοντισμού,της προσφοράς και της δημιουργίας,εν γένει.Πάθος μου είναι η φύση,σε κάθε μορφή της,καθώς και οι τέχνες,επίσης και οποιαδήποτε μορφή της.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;