Γιατί οι κάλτσες μπαμπού είναι καλύτερες;

κάλτσες μπαμπού
Πηγή εικόνας: www.unsplash.com

Οι κάλτσες μπαμπού είναι καλύτερες και μπορείς να τις βρεις σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων. Ως άνθρωπος που φοράω κάλτσες χειμώνα – καλοκαίρι έχω δεκάδες στο συρτάρι μου. Βαμβακερές, συνθετικές, μάλλινες μέχρι που ανακάλυψα τον βασιλιά της κάλτσας. Κάλτσα μπαμπού. Αλλά γιατί οι κάλτσες μπαμπού είναι καλύτερες από τις βαμβακερές;

Γιατί είναι καλύτερες οι κάλτσες μπαμπού;

Ας ξεκινήσουμε με τον οικολογικό λόγο. Δεν χρησιμοποιούνται χημικά στην παραγωγή ινών μπαμπού και οι ίνες παράγονται με κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τεχνολογία κατευθείαν από το μπαμπού. Τα φυτά καλλιεργούνται μόνο σε φυτείες και το είδος από το οποίο παράγονται ενδύματα δεν χρησιμοποιείται ως τροφή για τα πάντα. Το μπαμπού είναι ένας ανανεώσιμος πόρος. Οι φύτρες του μεγαλώνουν έως και 1 μέτρο την ημέρα, καθιστώντας αυτό το είδος το ταχύτερα αναπτυσσόμενο φυτό στον κόσμο. Η ίνα αποσυντίθεται 100% στη φύση, δηλαδή απορροφάται πλήρως από το έδαφος χωρίς να αφήνει σκουπίδια πίσω της.

Είναι μια ακόμα vegan επιλογή, περισσότερες θα βρεις εδώ.

Επειδή ακριβώς δεν χρησιμοποιούνται χημικά για την παραγωγή της πρώτης ύλης είναι τελείως αντιβακτηριακές, δεν ερεθίζουν το δέρμα και δεν προκαλούν πιθανές αλλεργίες. Για να μην το αναλύσουμε περισσότερο επιστημονικά, έρευνες έχουν δείξει πως το φυτό του μπαμπού παράγει δικά του φυσικά απωθητικά για τα έντομα  χωρίς την παρεμβολή του ανθρώπου.

Γιατί οι κάλτσες μπαμπού είναι καλύτερες; Και για πιο πρακτικούς λόγους

Οι κάλτσες μπαμπού απορροφάνε περισσότερο την υγρασία του ποδιού. Οι εταιρείες παραγωγής υποστηρίζουν ότι είναι 3 με 4 φορές περισσότερο απορροφητικές ενώ διατηρούν σταθερή τη θερμοκρασία του σώματος σταθερή (αναφερόμενη και σε εσώρουχα και σε κάλτσες). Επίσης, ανήκουν στην ίδια κατηγορία ανακύκλωσης όπως οι οδοντόβουρτσες και τα σφουγγαράκια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέλος είναι πολύ, πάρα πολύ, μα πάρα πολύ πιο μαλακές από τις βαμβακερές ενώ έχουν και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

οι κάλτσες μπαμπού δημιουργούνται από το φυτό μπαμπού, σε φυσικά περιβάλλοντα
Πηγή εικόνας: www.pinterest.gr | Οι κάλτσες μπαμπού δημιουργούνται από το φυτό μπαμπού

Eύλογα θα σκεφτείτε «δεν μας φτάνει το βαμβάκι, πρέπει να εκμεταλλευτούμε και το μπαμπού για τα ρουχισμό μας;». Το φυτό μπαμπού υπάρχει σε περισσότερα προϊόντα απ’ όσα μπορείς να φανταστείς, εκμεταλλεύεται κατά κύριο λόγω σε είδη διακόσμησης και αναλώσιμα είδη. Η χρήση στον ρουχισμό ωφελεί μακροπρόθεσμα το περιβάλλον.


Πηγές που χρησιμοποιήθηκαν για το άρθρο:

Bamboo κάλτσες: όλα τα πλεονεκτήματα, ανακτήθηκε από www.sativastore.gr, τελευταία επίσκεψη 11/12/2020


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Μελίνα Κωνσταντινίδη

Όταν το τελευταίο δέντρο καεί, ο τελευταίος ποταμός ρυπανθεί και πεθάνει το τελευταίο ψάρι, τότε ο άνθρωπος θα διαπιστώσει πως δεν μπορεί να τραφεί με χρήματα.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;