Φιλοξένησε μια γάτα και σώσε την ψυχή σου

ο Μπόρις κοιμάται στο μπράτσο του καναπέ μου. προσωπική φωτογραφία
Ο Μπόρις κοιμάται στο μπράτσο του καναπέ μου | Προσωπική φωτογραφία

Θα σε παρασύρω στο νέο μου στόχο:  φιλοξένησε μια γάτα και σώσε την ψυχή σου! Δεν είχα ποτέ μόνιμο κατοικίδιο στο σπίτι, συνήθως ήμουν σταθμός φιλοξενίας  για μήνες, εβδομάδες ή και μέρες. Μέχρι να βρεθεί μόνιμο σπιτάκι ή να επιστρέψει στον ιδιοκτήτη του που έπρεπε να λείψει.

Αρχικά σε διαβεβαιώνω πως είναι πάρα μα πάρα πολύ απλό. Δεν χρειάζεται να έχεις ούτε γνώσεις κτηνιατρικής ούτε να έχεις μεγαλώσει με λύκους. Η γάτα είναι ανεξάρτητο πλάσμα γιατί η βιολογία της και η ιστορία της στον πλανήτη Γη τη θέλει σόλο. Δεν ζει σε αγέλες, επιβιώνει μόνη της ή με τα μικρά της που μεγαλώνουν και ζουν επίσης με τη μάνα τους.

Απόγονος φυσικά της αγαπημένης μας τίγρης. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να ζήσει σε ομάδες αλλά και μόνη της περνάει καλά. Βασικές κοινωνικές συμπεριφορές που έχουν όλα τα ζώα και που διαφέρουν.

Επικοινωνείς με την φιλοζωική

Έγραψα λοιπόν στην google «φιλοξενία γάτας» και εμφανίστηκε η φιλοζωική Save a Greek Stray.

Διάβασα διάφορα πόστ και είδα βίντεο στο youtube, για να διασταυρώσω πως είναι όντως μια καλή φιλοζωική. Δεν είναι όλες, μην εντυπωσιάζεσαι με την απορία  μου.  Δεν είναι κάποιος συλλέκτης ή εκτροφέας αλλά ανακάλυψα ότι είναι μια εξαιρετική φιλοζωική, πολύ καλά οργανωμένη και με μεγάλη προσφορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

φιλοξένησε μια γάτα
Φιλοξένησε μια γάτα, να σου ζεσταίνει τον χαλί | Προσωπική φωτογραφία

Φιλοξένησε μια γάτα ( ή έναν σκύλο)

Υπάρχουν τρείς επιλογές: εικονική υιοθεσία, φιλοξενία και υιοθεσία. Στην εικονική υιοθεσία διαλέγεις ποιο ζωάκι θέλεις να αναλάβεις να βοηθήσεις τόσο για την τροφή του, όσο και για τα φάρμακά του και γενικότερα για τις ανάγκες του. Εάν λοιπόν δεν έχεις χώρο, χρόνο και διάθεση μπορείς να κάνεις αυτό για να βοηθήσεις. Εάν όμως θέλεις φιλοξενία, στέλνεις ένα e-mail στο info@saveagreekstray.org  ή συμπληρώνεις την φόρμα επικοινωνίας και ενημερώνεις πως είσαι διαθέσιμος για φιλοξενία σκύλου ή γάτας.

Η πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία

Εάν στείλεις e-mail μην ξεχάσεις να γράψεις τηλέφωνο επικοινωνίας, για να μπορέσουν να σε καλέσουν. Επικοινωνεί λοιπόν μαζί μου η Βιβή και κουβεντιάζουμε. Σε δεύτερο χρόνο μου στέλνει τη φόρμα φιλοξενίας που συμπληρώνω και στέλνω πίσω. Με ενημέρωσε πως εάν πάνε όλα καλά με την αίτηση θα επικοινωνήσουν μαζί μου για ραντεβού και να μου φέρουν το γατούλη.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Εντελώς δωρεάν σου παρέχουν την τροφή, την άμμο, τον εξοπλισμό του και την ιατρική περίθαλψη εφόσον χρειαστεί. Ο γάτος είναι τσιπαρισμένος, όχι ακόμα στειρωμένος γιατί είναι μικρούλης ο συγκεκριμένος

Η δεύτερη τηλεφωνική επικοινωνία

Όλα πάνε καλά, θεωρήθηκα κατάλληλη να φιλοξενήσω τον γατούλη και με καλούν να ορίσουμε ραντεβού για να φέρουν τον Μπόρις (ναι πλέον ξέρω πως λένε τον συγκάτοικο μου). Ορίζουμε ραντεβού και με ενημερώνουν πως θα έρθει ο Μάνος αλλά πριν ξεκινήσει θα με πάρει τηλέφωνο για σιγουριά.

Παραλαβή κατοικίδιου – Ήρθε ο Μπόρις να μου σώσει την ψυχή

Η μεγάλη μέρα ξημέρωσε και ο Μπόρις είναι πλέον σπίτι μου, ετοιμάζω τα μπολάκια του και μου χαρίζει μια φίλη ένα σπιτάκι γάτας. Προτιμώ να μην έχω πλαστικά παιχνίδια οπότε παίρνω σκοινιά χοντρά και φτιάχνω παιχνίδια που ξετρελάθηκε τελικά και τα χιλιοπαίζει κάθε φορά σαν πρώτη φορά. Έχει την άμμο και την τουαλέτα του όπως σας είπα ότι στα δίνουν από την φιλοζωική, δεν χρειάζεται να αγοράσεις κάτι εσύ. Έχω και το σκουπάκι του να την καθαρίζω. Όλα είναι τέλεια. Ο Μάνος μου δίνει να υπογράψω το συμφωνητικό φιλοξενία με τα δικά μου στοιχεία και τα στοιχεία του Μπόρις.

Ο Μπόρις και οι φίλοι του ψάχνουν  σπιτάκι μόνιμο

Έχω γνωρίσει ανθρώπους που αγαπάνε τα ζώα αλλά συμπεριφέρονται απαίσια στους ανθρώπους και αντίστροφα. Δεν συμφωνώ. Αυτά τα πλάσματα μας χρειάζονται γιατί οι εξημέρωση τους τα ανάγκασε να μην μπορούν να ζήσουν πλέον μόνα τους στην φύση για πολλά χρόνια.

Δεν θα το μετανιώσεις στο υπόσχομαι. Φυσικά όλες οι διαδικασίες γίνονται σε νομικά πλαίσια σύμφωνα με τα δικαιώματα των ζώων και δεν γίνεται κάποια παραβίαση που μπορεί να σε μπλέξει.


Για οτιδήποτε χρειαστείς μπορείς να επικοινωνήσεις με την ομάδα του Maxmag στην σελίδα μας στο facebook.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Μελίνα Κωνσταντινίδη

Όταν το τελευταίο δέντρο καεί, ο τελευταίος ποταμός ρυπανθεί και πεθάνει το τελευταίο ψάρι, τότε ο άνθρωπος θα διαπιστώσει πως δεν μπορεί να τραφεί με χρήματα.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;