Ανακύκλωση σαπουνιού | Πώς και γιατί;

         Πηγή: cleanhands.gr

Σαπούνι, ένα προϊόν που υπάρχει σχεδόν σε όλα τα σπίτια όμως κυρίως στα ξενοδοχεία. Μεγάλες μονάδες ακόμα και οι πιο μικρές, μηνιαίως μπορεί να “πετάνε” χιλιάδες χρησιμοποιημένα σαπουνάκια. Το σαπούνι είναι ένας ρύπος που δεν θα πίστευε κανείς ότι μπορεί να ανακυκλωθεί οπότε η ενημέρωση για την ανακύκλωση του είναι πολύ σημαντική. Την λύση ήρθε να φέρει ο Οργανισμός Clean Hands – Χέρια Καθαρά όμως με έναν σπουδαίο σκοπό, να στηρίξει ανθρώπους ευπαθών ομάδων.

Πώς και γιατί;

O μη κερδοσκοπικός οργανισμός Χέρια Καθαρά, αρχικά είναι ο πρώτος και ο μοναδικός αδειοδοτούμενος οργανισμός στην Ελλάδα για την ανακύκλωση σαπουνιών. Η διαδικασία ξεκινάει με την συλλογή σαπουνιών από ξενοδοχειακές μονάδες, που έχουν συλλεχθεί σε ειδικούς καφέ κάδους, από το προσωπικό του ξενοδοχείου. Παραλαμβάνουν τον γεμάτο κάδο και αφήνουν το άδειο κ.ο.κ. Σε άλλη περίπτωση τα σαπούνια θα κατέληγαν στο Χ.Υ.Τ.Α ρυπαίνοντας το περιβάλλον σε μεγάλο ποσοστό, αν αναλογιστούμε πόσες ξενοδοχειακές μονάδες υπάρχουν σε ολόκληρη την Ελλάδα. Ως τώρα έχουν συλλεχθεί παραπάνω από 18.000 τόνοι σαπουνιών και έχουν διανεμηθεί παραπάνω από 55.000 δωρεάν σαπούνια σε συνανθρώπους μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο σκοπός του οργανισμού είναι διπλός: αρχικά να μειώσει κατά πολύ την ρύπανση του περιβάλλοντος και φυσικά να “επιστρέψει” ως ένα κοινωνικό μήνυμα, δωρίζοντας και ταυτόχρονα δημιουργώντας έναν υπέροχο “κύκλο” ανακύκλωσης. Ακόμα, μέσα από την δράση:

  • Περισσότεροι άνθρωποι έχουν πρόσβαση στην προσωπική τους καθαριότητα.
  • Αναδεικνύεται η κοινωνική ευθύνη μεταξύ ξενοδοχειακών μονάδων και κοινωνίας.
  • Ενθαρρύνεται η ανάγκη του εθελοντισμού καθώς παραπάνω από 300 ενεργοί εθελοντές συμμετέχουν στην στήριξη της δράσης και άλλων σχετικών εκδηλώσεων ενημέρωσης.
  • Υπάρχει ενημέρωση για την πρωτοβουλία του οργανισμού στα σχολεία με σκοπό την προώθηση της δημόσιας υγείας.

Είναι πολύ σημαντικό ξενοδοχειακές μονάδες να συμμετέχουν στην δράση του οργανισμού και ο τρόπος είναι πάρα πολύ εύκολος.

Στην ιστοσελίδα του οργανισμού θα βρείτε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το πως μπορείτε να ενταχθείτε στο πρόγραμμα, τι μπορείτε να κάνετε ακόμα και αν δεν έχετε ξενοδοχείο, παράλληλες δράσεις, αποτελέσματα των δράσεων και άλλα πολλά ενδιαφέροντα. Βρείτε τα εδώ: Clean Hands 

Mειώνοντας τους ρύπους στη γη, χαρίζουμε στον εαυτό μας μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Σε επόμενο άρθρο μαθαίνουμε για την ανακύκλωση τσιγάρων.

Μείνετε συντονισμένοι στη στήλη του Περιβάλλοντος, του MaxMag!

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Μελίνα Κωνσταντινίδη

Όταν το τελευταίο δέντρο καεί, ο τελευταίος ποταμός ρυπανθεί και πεθάνει το τελευταίο ψάρι, τότε ο άνθρωπος θα διαπιστώσει πως δεν μπορεί να τραφεί με χρήματα.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;