Ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών

 

Πηγή εικόνας: euro2day.gr

Για κακή μου τύχη το ψυγείο μου «παρέδωσε πνεύμα» αυτό το διάστημα. Επίσης δυστυχώς ήταν κλάσης χαμηλότερης της Α οπότε ο μόνος δρόμος ήταν να αλλαχτεί.

Το παλιό μου ψυγείο όμως τι να το κάνω;

Ανακύκλωση, φώναξε μια φωνή μέσα μου και φυσικά στην Ελλάδα έχουμε αυτήν τη σπουδαία δυνατότητα και δεν βλέπεις πλέον παρατημένα πλυντήρια, ψυγεία, πιστολάκια, καλοριφέρ και λοιπά ηλεκτρικά είδη να σκουριάζουν δίπλα στους κάδους.

Γιατί να ανακυκλώσω τις ηλεκτρικές συσκευές μου;

Για να μειώσεις τους ρύπους που προκαλούν μεγάλη ποσότητα πλαστικού και μετάλλων.

Πηγή εικόνας: recycle.gr

Πώς ανακυκλώνονται;

Για μικρές συσκευές όπως πιστολάκια, τοστιέρες, κινητά, καφετιέρες κτλ. μπορείς να βρεις καταστήματα που έχουν ειδικούς κάδους ανακύκλωσης. Δεν χρειάζεται να αγοράσετε κάποιο προϊόν για να ανακυκλώσετε την ηλεκτρική συσκευή σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεγάλες συσκευές που ενδεχομένως δεν μπορείτε να μεταφέρετε μόνοι σας στα καταστήματα αυτά, βάση νόμου θα πρέπει ο Δήμος σας να διαθέτει αυτήν την υπηρεσία. Καλείτε λοιπόν στο Δήμο σας και συνεννοείστε για την ημέρα και ώρα που θα περάσουν να το παραλάβουν από το πεζοδρόμιό σας.

Μην δεχτείτε την απάντηση «Αφήστε το και θα έρθουμε!» καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μείνει εκεί για μέρες ή να κλαπούν τα σιδερένια μέρη του. Παραλαβή από τους υπάλληλους της ανακύκλωσης των μπλε κάδων δεν θα γίνει γιατί δεν είναι δική τους αρμοδιότητα η ανακύκλωση των ηλεκτρικών συσκευών.

Μια εταιρεία που παρέχει δωρεάν την υπηρεσία ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών είναι ο Κωτσόβολος, χωρίς την απαίτηση αγοράς άλλου προϊόντος. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να επισκεφθείτε ένα κατάστημα Κωτσόβολος ή να καλέσετε στο 210 2899 999 ζητώντας την υπηρεσία «Ανακύκλωση συσκευών». H παραλαβή γίνεται από τον χώρο σας και σε περίπτωση ψυγείου θα πρέπει να γίνει απόψυξη κάποιες μέρες πριν.

Η ίδια εταιρεία τρέχει ένα ακόμα πρόγραμμα. Σε περίπτωση που ο λόγος που αλλάζει κανείς τη συσκευή του είναι για να πάρει κάτι καλύτερο-οπότε η παλιά συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί από κάποιον άλλον-υπάρχει το πρόγραμμα Second Home. Δηλαδή, Second Home-Δεύτερο Σπίτι για τη Συσκευή που δεν χρειάζεσαι.

Πηγή εικόνας: Kotsovolos.gr

Ανακυκλώστε τις ηλεκτρικές συσκευές σας! Όποιος κι αν είναι ο λόγος που θα αλλάξετε τις ηλεκτρικές σας συσκευές, μην παραλείψετε να τις χαρίσετε ή να τις ανακυκλώσετε. Ο πλανήτης μας δεν θα αντέξει για πολλά χρόνια ακόμα το βάρος της αδιαφορίας μας.


Η προτεινόμενη εταιρεία δεν αποτελεί σπόνσορα του άρθρου. Το άρθρο παρουσιάζει μια λύση στο ζήτημα της ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Μελίνα Κωνσταντινίδη

Όταν το τελευταίο δέντρο καεί, ο τελευταίος ποταμός ρυπανθεί και πεθάνει το τελευταίο ψάρι, τότε ο άνθρωπος θα διαπιστώσει πως δεν μπορεί να τραφεί με χρήματα.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;