4+1 οικολογικά προϊόντα που θα ήταν καλό να έχεις κι εσύ

οικολογικά προϊόντα
Πηγή εικόνας: www.ecogarantie.eu

Όλοι μας καθημερινά άθελά μας συμβάλλουμε στη συστηματική μόλυνση του περιβάλλοντος είτε λόγω απερισκεψίας είτε λόγω άγνοιας. Πολλά από τα απλά προϊόντα που χρησιμοποιούμε δεν είναι οικολογικά και βλάπτουν τόσο  εμάς όσο και  τον πλανήτη μας. Πλέον τα οικολογικά προϊόντα έχουν έρθει για να μας βοηθήσουν και να βελτιώσουν τη καθημερινότητά μας και την ποιότητα της ζωής μας. Υπάρχει μια τεράστια ποικιλία από την οποία μπορείς να διαλέξεις και να καλύψεις την οποιαδήποτε ανάγκη σου. Από οικολογικά απορρυπαντικά για το σπίτι μέχρι οικολογικές οδοντόπαστες για σένα.

Ορίστε λοιπόν, ένα starter pack οικολογίας!

1.Επαναχρησιμοποιούμενες μπατονέτες

Οι γνωστές σε όλους μπατονέτες είναι κάθε άλλο παρά οικολογικές. Στον ωκεανό υπάρχουν περισσότερες μπατονέτες και καλαμάκια παρά ψάρια. Αυτό θα μπορούσε να πει κανείς πως είναι αυτονόητο καθώς μόνο στις ΗΠΑ απορρίπτονται 2 δισεκατομμύρια μπατονέτες καθημερινά. Έτσι μια οικολογική εναλλακτική είναι οι επαναχρησιμοποιούμενες μπατονέτες, οι οποίες δεν προκαλούν μολύνσεις και ενοχλήσεις σε αντίθεση με τις τυπικές μπατονέτες.

Πηγή εικόνας: www.bluestore.gr

2.Οικολογικό στερεό σαμπουάν

Τα στερεά σαμπουάν είναι μια ακόμα οικολογική εναλλακτική, η οποία απαλλάσσει τον πλανήτη από τόνους πλαστικού ετησίως αλλά και μειώνει την ρύπανση των υδάτων. Πέρα από νερό εξοικονομούν και χρήματα καθώς διαρκούν πολύ περισσότερο από τα τυπικά σαμπουάν. Χρησιμοποιώντας στερεά σαμπουάν δεν σώζεις μόνο τον πλανήτη αλλά σώζεις και την επιδερμίδα σου από ερεθισμούς και δερματικές παθήσεις όπως η ξηροδερμία.

οικολογικά προϊόντα
Πηγή εικόνας: www.instyle.gr

3.Οικολογικές οδοντόβουρτσες από bamboo

Οι συνηθισμένες πλαστικές οδοντόβουρτσες είναι μεγάλος παράγοντας της κρίσης  πλαστικού του πλανήτη. Μόνο στις ΗΠΑ απορρίπτονται ετησίως 1 δισεκατομμύριο οδοντόβουρτσες που συνεπάγονται σε 250 εκατομμύρια κιλά απορριμμάτων επιπλέον στους σκουπιδότοπους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτό που καθιστά τις οδοντόβουρτσες από bamboo οικολογικές είναι το γεγονός ότι βιοδιασπώνται  και αντί να ρυπαίνουν το περιβάλλον γίνονται λίπασμα. Έτσι και διατηρούν την ανάσα σας ευχάριστη και είναι φιλικές για το περιβάλλον.

Πηγή εικόνας: www.nicobar.com

4. Οικολογικά κύπελλα περιόδου

Μια αναγκαιότητα για τις περισσότερες γυναίκες είναι οι σερβιέτες και τα ταμπόν. Μια μέση γυναίκα απορρίπτει κάθε μέρα της περιόδου της 4 με 6 σερβιέτες, αυτονόητο είναι λοιπόν προϊόντα όπως αυτά, με μεγάλα ποσοστά πλαστικού, να μολύνουν τον πλανήτη. Ωστόσο ο πλανήτης δεν είναι ο μόνος που βλάπτεται από αυτά καθώς εμπεριέχουν πολλά τοξικά χημικά, βλαβερά για το δέρμα αλλά και την υγεία. Η κατασκευή των προϊόντων αυτών μπορεί να προκαλέσει πιθανές μολύνσεις και τοξικά σοκ. Τα κύπελλα λοιπόν περιόδου σου εξασφαλίζουν μια ασφαλή και ομαλή περίοδο αλλά και έναν καθαρό πλανήτη.

οικολογικά προϊόντα
Πηγή εικόνας: www.healthline.com

5.Οικολογικά σφουγγάρια από bamboo για όλες τις χρήσεις

Όπως και οι οδοντόβουρτσες έτσι και τα σφουγγάρια αποτελούν μεγάλο ποσοστό της κρίσης πλαστικού του πλανήτη. Τα μέσα σφουγγάρια είναι εξολοκλήρου πλαστικά και χρησιμοποιούνται καθημερινά από όλους μας. Πλέον υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις και προϊόντα που είναι φιλικά προς το περιβάλλον καθώς βιοδιασπώνται.

Τα σφουγγάρια από bamboo δεν αφήνουν μικροίνες ούτε φθείρονται εύκολα, είναι οικονομικά και κάνουν την ίδια δουλειά με τα τυπικά σφουγγάρια χωρίς όμως να επιβαρύνουν τον πλανήτη.

Πηγή εικόνας: www.amazon.com

Πηγές που χρησιμοποιήθηκαν για το άρθρο

  1. Go greener with these cool eco-friendly products in 2020, ανακτήθηκε από www.cnet.com, τελευταία επίσκεψη 19/11/2020

  2. 50 eco-friendly products for a green lifestyle in 2020, ανακτήθηκε από www.wearthlondon.com, τελευταία επίσκεψη 19/11/2020

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Δανάη Ανδρονικίδου

Είμαι η Δανάη, φοιτήτρια στο τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής ενημέρωσης του ΕΚΠΑ και με ενδιαφέρει ιδιαίτερα ο ηθικός και βιώσιμος τρόπος ζωής.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;