10 από τους πιο eco-friendly Ιnstagram λογαριασμούς

Eco-friendly
Πηγή εικόνας: www.valuevault.seizethedeal.com | Καθημερινά αντικείμενα από οικολογικά υλικά που επαναχρησιμοποιούνται |

Οικολογική καθημερινότητα

Πολλοί λογαριασμοί στην πλατφόρμα του Ιnstagram έχουν διακριθεί για τις οικολογικές επιλογές που προτείνουν. Με τον δικό τους, φιλικό προς το περιβάλλον, τρόπο επηρεάζουν και βοηθούν ένα μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων να κάνει την αλλαγή σε μια οικολογική καθημερινότητα που προσφέρει ανάσα ζωής στον πλανήτη μας. Εμείς βρήκαμε και μαζέψαμε τους 10 πιο  eco-friendly Ιnstagram λογαριασμούς για να εμπνευστείς κι εσύ.

Στην εποχή της γρήγορης μόδας, των διαδικτυακών αγορών, των πάμφθηνων εισαγόμενων προϊόντων και του πλαστικού, ο μέσος όρος ζωής των αντικειμένων που αγοράζουμε δεν ξεπερνά τον έναν χρόνο. Μειώνοντας την κατανάλωση μας, κάνοντας δηλαδή μόνο προσεκτικές αγορές βοηθάμε σημαντικά στη μείωση του όγκου των πλαστικών αντικειμένων.

1. Robjgreenfield

Ο Ρόμπερτ ζει μια εξαιρετικά οικολογική και πολύ πράσινη ζωή. Ζει σε ένα μικρό σπίτι για να μειώσει τη χρήση των πόρων που καταναλώνει. Ο εξαιρετικά βιώσιμος τρόπος ζωής του είναι κάτι που πρέπει να ακολουθήσει περισσότερος κόσμος. Ο οικολογικός τρόπος ζωής του εμπνέει αρκετούς ανθρώπους για μια οικολογική καθημερινότητα.

Rob Greenfield
Πηγή εικόνας: @robjgreenfield, www.instagram.com

2. @ecolifechoices

Ο λογαριασμός της Jihea είναι ιδανικός για να μάθουμε περισσότερα σχετικά με ένα βιώσιμο τρόπο ζωής. Εκτός από τις βιώσιμες επιλογές που κάνει, το αισθητικό αποτέλεσμα που έχει καταφέρει στη σελίδα δίνει μεγάλη έμπνευση. Από τη διδασκαλία σχετικά με τις πρακτικές χαμηλότερων αποβλήτων έως την εξήγηση του τρόπου μείωσης της κατανάλωσης ενέργειας, ο λογαριασμός της Jihea είναι γεμάτος σοφία και συμβουλές για να ξεκινήσει ο καθένας μας το #greenliving.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Eco life Choices
Πηγή εικόνας: @ecolifechoices, www.instagram.com

3. @going.zero.waste

To instagram της Kathryn είναι γεμάτο με περιβαλλοντικά νέα και βιώσιμες πρακτικές για μια οικολογική καθημερινότητα με την προβολή ενός διαφορετικού τρόπου ζωής μέσα από καλαίσθητες εικόνες. Ακολουθώντας την δεν θα εμπνευστούμε μόνο για μια πιο υπεύθυνη για το περιβάλλον ζωή. Μέσα από το προφίλ της μπορούμε να ενημερωθούμε καλύτερα για θέματα σπατάλης τροφίμων, πλαστικού και λοιπών άλλων.

Kathryn
Πηγή εικόνας: @going.zero.waste, www.instagram.com

4. @wasteless.at

Κάνε λιγότερες σπατάλες  ,αγόραζε με συνείδηση και κατά συνέπεια ζήσε περισσότερο. Αυτά είναι τα βασικά στοιχεία για να είμαστε πιο φιλικοί προς το περιβάλλον. Αυτός ο eco-friendly Instagram λογαριασμός διαθέτει πληθώρα από tips, συμβουλές και τρόπους για μια πιο πράσινη και υγιεινή ζωή.

Μια ποικιλία από λαχανικά και φρούτα σε φόντο ξύλου
Πηγή εικόνας: @ wasteless.at, www.instagram.com

5. @madeleineolivia

Η  Madeleine Olivia είναι η βασίλισσα της μινιμαλιστικής ζωής. Αν θέλεις να ζεις μια πιο βιώσιμη ζωή τότε θα πρέπει να την συμβουλευτείς το προφίλ της. Στον λογαριασμό της μπορείς να βρεις πολλές  χορτοφαγικές συνταγές, διάφορες συμβουλές για να συμβάλεις στην προστασία του περιβάλλοντος και πολλά άλλα. Μέσα σε όλα αυτά η ποιότητα των εικόνων της σε συνδυασμό με την αισθητική της φτιάχνουν ένα ιδανικό προφίλ.

Μια σαλάτα με επαναχρησιμοποιήσιμη πετσέτα και ξύλινο πιρούνι
Πηγή εικόνας: @madeleineolivia, www.instagram.com

6.@impactforgood

Το προφίλ της Jessica είναι ο καθρέφτης της νοοτροπίας της. Η Jessica είναι φανατική υποστηρίκτρια της γης. Υποστηρίζει την επαναχρησιμοποίηση των ρούχων για τη μείωση των απόβλητων. Το προφίλ της είναι καταπληκτική έμπνευση για να είμαστε φιλικοί προς το περιβάλλον. Επίσης δίνει ιδέες για την ηθική μόδα, προτάσεις για οικολογικά προϊόντα και πολλά άλλα.

Υγιεινά και οικολογικά προϊόντα ομορφιάς και προσωπικής υγιεινής ομαδοποιημένα
Πηγή εικόνας: @impactforgood, www.instagram.com

7. @ the.eco.warrior

Αυτός ο λογαριασμός είναι γεμάτος αισθητικά όμορφες και ευχάριστες εικόνες βιώσιμων προϊόντων και οικολογικών επιλογών, όπως οι επαναχρησιμοποιούμενες σακούλες. Σίγουρα θα θελήσετε να αγοράσετε μερικές τσάντες αφού επισκεφθείτε αυτήν τη σελίδα.

Οικολογική επιλογή για βιώσιμη καθημερινότητα
Πηγή εικόνας: @the.eco.warrior, www.instagram.com

8.@jillematthews

Η Jill είναι μια οικολόγος blogger που ασχολείται με τη  συνειδητή μόδα, τη σκεπτόμενη ζωή και τα ταξίδια χωρίς οικολογικό αποτύπωμα. Έχει μια δροσερή αντίληψη και δίνει πολλές ιδέες για το πώς να κάνουμε πιο πράσινη την καθημερινή μας ζωή.

Μια γυναίκα που κρατά ένα κομμάτι χαρτί πάνω από τη φούστα της που λέει "Φοράω μεταχειρισμένα ρούχα."
Πηγή εικόνας: @ jillematthews, www.instagram.com

9. @plantedinthewoods

Το προφίλ της Rachel και  Scott Johnston είναι ένα ζευγάρι στη ζωή που αποφάσισε να ζει με μηδενικές σπατάλες και χωρίς να επιβαρύνουν τον πλανήτη. Μένουν σε πλήρως ανακυκλώσιμο κλοιό και ζουν φυτεύοντας την τροφή τους κυριολεκτικά μέσα στο δάσος.

Οικολογική επιλογή γυάλινων δοχείων
Πηγή εικόνας: @plantedinthewoods, www.instagram.com

10. @kayla_ih

Ένας ακόμα eco-friendly Instagram λογαριασμός: Η Kayla ασχολείται με το να είναι φιλική με το περιβάλλον. Προσπαθεί να ενθαρρύνει για μια πιο μινιμαλιστική ζωή και απ’ ότι φαίνεται κάνει καλή δουλεία. Το προφίλ της είναι γεμάτο χορτοφαγικές συνταγές, eco-friendly συμβουλές τις οποίες αν κάποιος την ακολουθεί θα θέλει οπωσδήποτε να υιοθετήσει.

οικολογική -βιώσιμη επιλογή
Πηγή εικόνας: @kayla_ih, www.instagram.com

 


Πηγές που χρησιμοποιήθηκαν για το άρθρο:

The 15 Best Instagram Accounts Dedicated to Green Living, ανακτήθηκε www.thespruce.com , τελευταία επίσκεψη 26/10/20


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Κατερίνα Γκαλούφα

Σπούδασα και αποφοίτησα από την Ερευνητική Δημοσιογραφία, όπου η κλίση μου ήταν πάντα το πολιτιστικό-κοινωνικό κομμάτι της Δημοσιογραφίας. Κύριο χαρακτηριστικό μου είναι η παρατηρητικότητα και η σφαιρική ανάλυση ενός θέματος.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;