Ένα μικρό αφιέρωμα στους Warlord

 

Warlord

Μέσα στη δεκαετία του 1980, υπήρξαν άπειρες κυκλοφορίες δίσκων. Πολλά και αξιόλογα συγκροτήματα έκαναν την εμφάνιση τους, ορισμένα γνώρισαν μεγάλη εμπορική επιτυχία και αναγνώριση , άλλα πάλι αδικήθηκαν και χάθηκαν από το μουσικό προσκήνιο.

Η αλήθεια είναι όμως πως όλες αυτές οι μπάντες, γνωστές και μη, συνέβαλαν τα μέγιστα, βάζοντας το λιθαράκι τους στο τεράστιο οικοδόμημα που ονομάζουμε Heavy Μetal.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το  συγκρότημα  από την Καλιφόρνια πήρε  «σάρκα και οστά», από τον ελληνικής καταγωγής  κιθαρίστα Bill Tsamis και τον ντράμερ Mark Zonder το 1981. Έπειτα από δυο demos (1981), κυκλοφόρησαν  το 1983 το καταπληκτικό EP ¨Deliver us¨  (από την δισκογραφική Μetal Blade), το οποίο περιέχει έξι συνθέσεις, οι οποίες τοποθετούνται στο χώρο του επικού metal. Κομμάτια όπως το¨Black Mass¨, ¨Child of the Damned¨ και το θρυλικό ¨Deliver us from evil¨  με την ψαρωτική εισαγωγή, δεν γράφονται κάθε μέρα. Το εκπληκτικό παίξιμο αλλά και η χημεία, των Tsamis-Zonder, αποτυπώνεται επάνω στον ήχο της μπάντας. Ο λυρισμός της κιθάρας, σε συνδυασμό με το περίτεχνο παίξιμο των ντραμς του Zonder εξυψώνουν (χωρίς όμως να λαμβάνουν καθολική αποδοχή) τους  Warlord, στη συνείδηση της metal κοινότητας. Τα φωνητικά μέρη μπορεί ποτέ να μην  διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στο συγκρότημα, η φωνή του Damien King I (Jack Rucker) όμως, ταιριάζει απόλυτα με τις συνθέσεις του album.

 

To 1984 κυκλοφόρησε το πρώτο full length album της μπάντας: ¨And the Cannons of Destructions Have Begun¨ με καινούριο τραγουδιστή του γκρουπ  τον ¨Damien king II¨(Rick Cunningham). O δίσκος περιέχει επτά συνθέσεις, εκ των οποίων τρείς από αυτές  είναι καινούριες  και  οι υπόλοιπες τέσσερις  περιλαμβάνονταν στο ¨Deliver us¨.

To ¨And the Cannons¨ ξεχειλίζει από ενέργεια,¨ Lost and lonely days, Aliens και Soliloquy¨ τα νέα κομμάτια. Με τον δίσκο αυτό οι Warlord άγγιξαν κορυφή συνθετικά. Άρτιο και ώριμο παίξιμο, από όλα τα μέλη της μπάντας. Ντραμς για σεμινάριο, αλλά και μερικά από τα καλύτερα solos, που έχουν παιχτεί ποτέ (απλά ακούστε το¨ Aliens¨).

https://www.youtube.com/watch?v=R05oH5bh6w4

Δυστυχώς για το συγκρότημα, ο δίσκος αυτός έμελε να είναι ο τελευταίος για αρκετά καιρό. Λίγο η εμπορική αποτυχία, όπως επίσης η μη εύρεση κατάλληλου τραγουδιστή, συνετέλεσαν στη διάλυση του γκρουπ, με τον Tsamis  να σχηματίζει τους ¨Lordian Guard¨ και τον Zonder να προσλαμβάνεται από τους τεράστιους ¨Fates Warning¨.

Για άλλη μια φορά το γκρουπ «μπήκε» στον πάγο, για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, ώσπου το 2012 ανακοίνωσαν εντελώς απρόσμενα, πως συνθέτουν το καινούριο album της μπάντας. Ένα χρόνο μετά, το ¨The Holy Empire¨ με τραγουδιστή τον Rick Anderson είναι γεγονός. Οχτώ επικών διαστάσεων συνθέσεις, μεγάλες σε διάρκεια, οι οποίες θυμίζουν έντονα τα πρώτα βήματα της μπάντας. Συνθέσεις,  οι οποίες προκαλούν ρίγη στον ακροατή . Οι  Tsamis-Zonder βρίσκονται σε μεγάλα κέφια. 70.000 Sorrows, Glory , Father, Night of the fury, ορισμένες από τις πληρέστερες στιγμές του δίσκου.

Το 2013, ύστερα απο πολλά χρόνια αναμονής, οι Warlord μας επισκέφτηκαν για τρείς συναυλίες (μια στη Θεσσαλονίκη και δύο στην Αθήνα). Η εισαγωγή του ¨Deliver us¨ στο ξεκίνημα της εμφάνισής τους, μου έφερε δάκρυα στα μάτια όπως και σε πολλούς άλλους. Αψεγάδιαστη εμφάνιση, στην οποία δόθηκε έμφαση στη καινούρια κυκλοφορία του συγκροτήματος. Πριν απο λίγους μήνες κυκλοφόρησε και το dvd των εν λόγω εμφανίσεων.

Τέλος αξίζει να αναφερθεί, πως καινούριος τραγουδιστής του συγκροτήματος είναι ο Νικόλας Λεπτός (των Arrayan Path και Astronomikon).

Δισκογραφία:Warlord

Deliver us EP(1983)

1.Deliver Us from Evil  2.Winter Tears 3.Child of the Damned 4.Penny for a Poor Man

5.Black Mass 6.Lucifer’s Hammer

And the Cannons of Destruction have begun(1984)

1.Beginning / Lucifer’s Hammer  2.Lost and Lonely Days  3.Black Mass  4.Soliloquy  5.Aliens  6.MCMLXXXIV Child Of The Damned  7.Deliver Us From Evil

Rising Out of the Ashes (2002)

1.Battle Of The Living Dead  2.Enemy Mind  3.Invaders  4.Winds Of Thor  5.War In Heaven  6.My Name Is Man  7.Lucifer΄s Hammer  8.Sons Of A Dream  9.Achilles Revenge

The Holy Empire (2013)

1.70.000 Sorrows  2.Glory  3.Thy Kingdom Come  4.City Walls Of Troy  5.Kill Zone  6.Night Of The Fury 7.Father 8.The Holy Empire

Line up 2016: William J. Tsamis, Mark Zonder, Philip Bynoe, Nicholas Leptos.

Past members:Dave Watry, Diane Kornarens, Jack Rucker, Rick Cunningham, Joakim Cans, Rick Anderson.

 

 

πηγή

Βικιπαίδεια

www.mousikesebeeries.gr


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Κώστας Παπαδάτος

Απόφοιτος ΕΑΠ. Πρόγραμμα σπουδών: Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό της σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου. Μουσική και διάβασμα τα χόμπι μου.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;