Το άγαλμα του Chris Cornell

Chris Cornell

Ο Chris Cornell ήταν ένας από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες της δεκαετίας του ’90. Για την ακρίβεια, που ξεκίνησε να τραγουδά την δεκαετία του ΄90.

Ο θάνατος του συντάραξε όλο τον μουσικό κόσμο. Ακόμη περισσότερο τον απλό κόσμο, εμάς.

Ειδικά όσους μεγάλωσαν με τον συγκεκριμένο καλλιτέχνη. Και αυτοί είναι πολλοί. Είτε έχουν μεγαλώσει με τους Soundgarden, είτε με τους Audioslave.

Η συνεισφορά του Chris Cornell στην μουσική είναι μεγάλη. Και όχι, δεν ανήκει στην κατηγορία εκείνων των μουσικών που τιμήθηκαν μετά τον θάνατο τους. Είχε πολλές επιτυχίες και δύο μπάντες πριν από αυτόν. Αλλά και ένα ολόκληρο μουσικό ρεύμα. Η μπάντα του (Soundgarden) ήταν από τις πρώτες της grunge σκηνής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πολιτεία του Seattle τίμησε την μνήμη του Chris Cornell με ένα άγαλμα. Τα αποκαλυπτήρια τα έκαναν οι κόρες του τραγουδιστή. Μέλη των Soundgarden παρευρέθησαν στην εκδήλωση.

Chris Cornell – Αποκαλυπτήρια αγάλματος

Ο Chris Cornell είναι μια περίπτωση ανθρώπου με κάποιο πρόβλημα. Ο οποίος άνθρωπος δεν μιλούσε σε κανέναν. Πραγματικά, ένας μουσικός με επιτυχία και χωρίς οικονομικά θέματα οδηγείται στην αυτοκτονία.

Γιατί;

Παρά τις όλες αρχικές εικασίες του περιβάλλοντος του, αποδείχτηκε ότι ο θάνατος του προήλθε από αυτοχειρία. Σε ένα ξενοδοχείο, μετά την εμφάνιση των Soundgarden στο Detroit. Ένας λογικός άνθρωπος δεν μπορεί να κατανοήσει μια τέτοια πράξη.

Από την άλλη βέβαια, οι καλλιτέχνες και οι μουσικοί είναι περίεργοι άνθρωποι. Ζουν και δρουν σε έναν δικό τους κόσμο. Τους απασχολεί κάτι, δεν έχεις ιδέα τι ακριβώς και ίσως ούτε και οι ίδιοι έχουν. Γι αυτό ίσως δεν μπορούν να το εξωτερικεύσουν και να ζητήσουν μια βοήθεια. Γι αυτό ίσως αυτό που τους τρώει εσωτερικά, τελικά τους νικά.

Γιατί το αναφέρω;

Επειδή γεγονότα σαν μια αυτοκτονία ενός τραγουδιστή που γνωρίζουμε όλοι, μας δίνουν μια ευκαιρία.

Όσο μακάβριο και να φαντάζει κάτι τέτοιο.

Και ο Chris Cornell, και ο  Chester Bennington έφυγαν για να μας θυμίζουν πως είναι καλό να μιλάμε. Είναι καλό να βγάζουμε από μέσα μας το οτιδήποτε μας προβληματίζει και μας ενοχλεί. Πρέπει να τους θυμόμαστε για πάντα για την μουσική που δημιούργησαν. Αλλά δεν πρέπει να ξεχάσουμε ότι αφαίρεσαν οι ίδιοι την ζωή τους κι άφησαν πίσω τους οικογένειες.

Ορίστε και μια από τις ωραιότερες παρουσιάσεις του Chris Cornell. Έτσι θα τον θυμόμαστε πάντα. Με άγαλμα, χωρίς άγαλμα. Δεν έχει σημασία.

Chris Cornell – Like a Stone


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Αποστόλης Σαμακοβλής

Γεννημένος και μεγαλωμένος στην Θεσσαλονίκη όπου μένω μέχρι και τώρα, σπούδασα δημοσιογραφία και ασχολούμαι με την αρθρογραφία - κειμενογραφία αρκετά χρόνια. Αγαπώ το gaming, τις ταινίες, τα βιβλία και οτιδήποτε δεν έχει σχέση με τον πραγματικό κόσμο.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;