THHF : Το μεγαλύτερο ελληνικό φεστιβάλ Hip-Hop φτάνει στο τέλος του

Μετά από 14 χρόνια και 14 THHF, φτάσαμε στην τελετή λήξης του μεγάλου αυτού φεστιβάλ. Φορτισμένη ατμόσφαιρα και ανάμικτα συναισθήματα πλημμύρισαν το stage του Principal Club Theater, στη Θεσσαλονίκη, κάνοντας τους παλιούς να αναπολούν και τους νέους να ελπίζουν.

thhf

Πάθος και στιγμές ειλικρίνειας, είναι αυτό που εκφράζουν οι Hip-Hop καλλιτέχνες που χάρισαν μέσα από τα κομμάτια και τις ρίμες τους τροφή για σκέψη και ποικίλους προβληματισμούς που αφορούν όχι μόνο τον προσωπικό κόσμο του καθενός, αλλά την καθημερινότητα και τις εμπειρίες του.

Στην αυλή του χώρου νέοι καλλιτέχνες σχεδιάζουν εντυπωσιακά γκραφίτι, μερικά από τα οποία παρέμειναν κρεμασμένα έως και την λήξη των συναυλιών.

thhfthhf

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τη μια, μεγάλα αστέρια της hip-hop ξεσήκωσαν το κοινό με τις επιτυχίες τους και από την άλλη, ανερχόμενοι καλλιτέχνες αναμετρήθηκαν μεταξύ τους σε ένα mc battle. Αξίζει βέβαια να αναφέρουμε πως η μεταξύ τους αυτή μάχη αποτελεί ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σημεία του φεστιβάλ, αφού οι συμμετέχοντες πρέπει να αυτοσχεδιάσουν τα λόγια τους εκείνη τη στιγμή και σύμφωνα με το bit που θα παίξει. Φυσικά όλοι οι καλλιτέχνες αντάλλαξαν χειραψίες και αγκαλιές, στη λήξη κάθε ballte παρ’ όλες τις “προσβλητικές” ρίμες που προηγήθηκαν. Φετινός νικητής των battles ο Expend Flow, που ξεσήκωσε το κοινό το οποίο τον ψήφισε σχεδόν ομόφωνα!

thhf

Τα μεγάλα ονόματα έμειναν για το τέλος, γεμίζοντας τον αέρα με τις φωνές του κόσμου και σημαίνοντας την λήξη του φεστιβάλ το οποίο κράτησε μέχρι τις 5.30 το πρωί με τους πιο πιστούς να αρνούνται να αποχωρήσουν.

thhfthhf
thhf

thhf

thhf

Η αλήθεια είναι πως σε πολλούς, τους παλαιότερους ιδιαίτερα το τελευταίο THHF δεν θύμιζε σε καμία περίπτωση τα πρώτα, είχε παρ’ όλα αυτά τον αέρα της νέας γενιάς η οποία ελπίζουμε να δώσει μία νέα πνοή στην Hip-Hop σκηνή και να ανανεώσει τα δρώμενα του χώρου παίρνοντας τα ηνία στα χέρια.

Μιλώντας με τον διοργανωτή και φίλο Αλέξανδρο aka Ζόλταν, αντιλήφθηκα πόσο μεγάλη οργάνωση, αγάπη και μεράκι χρειάστηκε για το στήσιμο του φεστιβάλ όλα αυτά τα χρόνια. “Έκανε τον κύκλο του…” είπε ο Άλεξ και από εμάς ελπίζουμε αυτό το τέλος να είναι επίσης και το έναυσμα για ένα νέο φεστιβάλ, γεμάτο νέες ιδέες και όπως πάντα με πολύ μουσική!

thhf

Until next time…


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Χαρούλα Μαρή

Γεννημένη στα τέλη του '90, γεμάτη τρέλα και όρεξη για δημιουργία. Μεγάλη αγάπη για την μουσική και το ναρκωτικό μου; Η συγγραφή... Αγαπημένη παρέα μου, ένα καλό βιβλίο, στυλό, μπλοκάκια, ο γάτος μου και η μεγαλύτερη κούπα τσάι του σπιτιού. "Θέλεις ν' ακούσεις;" , το βιβλίο μου στο Wattpad. Ακούω και στο όνομα Αμέρσα. Κι όποιος ψάχνει; Βρίσκει... Κι όποιος ρωτάει; Μαθαίνει...

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;