Χάρις Αλεξίου: «Τα τραγούδια της ξενιτιάς» είναι σωστό διαμάντι

Αλεξίου
Πηγή: city.sigmalive.com

Τον προηγούμενο μήνα η Χάρις Αλεξίου κυκλοφόρησε, αρχικά στα διαδικτυακά μαγαζιά και έπειτα τα φυσικά, το καινούριο της studio album με τίτλο «Τα τραγούδια της ξενιτιάς». Η Χάρις Αλεξίου ψάχνοντας το αρχείο της ανακάλυψε ένα πραγματικό διαμάντι από την δεκαετία του ’80.

Έπειτα από μια εκπομπή στο εξωτερικό η Χάρις Αλεξίου αποφάσισε να ηχογραφήσει 10 τραγούδια για την ξενιτιά. Ο δίσκος όμως δεν κυκλοφόρησε εκείνη την περίοδο. Καθώς είχε προηγηθεί η κυκλοφορία του δίσκου «Η αγάπη είναι ζάλη» με τον Θάνο Μικρούτσικο. Έτσι, ο δίσκος έμεινε στο συρτάρι μέχρι σήμερα.

Αρκετοί είναι ίσως εκείνοι που θα αναρωτηθούν τι δουλειά έχουν «Τα τραγούδια της ξενιτιάς» σε μια εποχή, που τρέχει με υπερβολική ταχύτητα και κανένας δεν προλαβαίνει να σκεφτεί. Θα τους απαντούσε ότι τα τραγούδια αυτά έχουν θέση στο ελληνικό τραγούδι και στην κοινωνία. Δεν απευθύνονται μόνο σε αυτούς που ξενιτεύτηκαν τότε, αλλά και σε όσους ξενιτεύονται καθημερινά. «Τα τραγούδια της ξενιτιάς» αποτελούν μια ωδή για όλα αυτά που αφήνουμε πίσω μας φεύγοντας από τον τόπο μας. Φεύγοντας μακριά από τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Στον δίσκο αυτό ακούμε μια διαφορετική Χάρις Αλεξίου. Η φωνή της βρίσκεται στα καλύτερά της, καθώς ακούμε μια ολοκληρωμένη, γεμάτη και δυνατή φωνή. Η μουσική γίνεται ένα με την φωνή της ταξιδεύοντας μας σε μια άλλη εποχή, που ίσως δεν είναι και τόσο μακριά όσο πιστεύουμε. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα για ακόμη μια φορά η φωνή της Χάρις Αλεξίου να χτυπά κατευθείαν στην καρδιά. Μέσα από τον δίσκο αυτό καταλαβαίνεις ότι δικαίως την χαρακτηρίζουν ως «ο θηλυκός Καζαντζίδης».

Στον δίσκο «Τα τραγούδια της ξενιτιάς» ακούμε τραγούδια των Μίκη Θεοδωράκη, Βασίλη Τσιτσάνη, Κώστα Βίρβου και αρκετών ακόμα σπουδαίων δημιουργών, αλλά και το παραδοσιακό τραγούδι «Τζιβαέρι», το οποίο και ανοίγει τον δίσκο. Όλα τους έχουν ως σημείο αναφοράς την ξενιτιά. Θα ήταν άδικο να ξεχωρίσουμε κάποιο από τον δίσκο. Ο νέος δίσκος της Χάρις Αλεξίου, όπως αναφέραμε και στην αρχή του άρθρου μας, αποτελεί ένα μουσικό διαμάντι, το οποίο δεν θα πρέπει να λείπει από καμία digital ή μη δισκοθήκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καλή σας ακρόαση!


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Χριστίνα Γεωργιάδη

Έχω τελειώσει το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Αγαπώ το θέατρο, την μουσική και γενικότερα την τέχνη. Έχω καταλήξει στο ότι είναι ωραίο να κάνεις αυτό που σ αρέσει! Μην ξεχνάτε να χαμογελάτε!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;