Τα lives που μας στέρησε ο Covid (Μέρος πρώτο)

Από τις αρχές του 2020, η ανθρωπότητα γενικά και η Ελλάδα συγκεκριμένα, ζει πρωτόγνωρες καταστάσεις. Ο Covid 19 τρύπωσε στις ζωές μας και μας έχει γεμίσει με φόβο και αβεβαιότητα. Αποτέλεσμα, οι κοινωνικές συναναστροφές να περιορίζονται στα απολύτως αναγκαία. Ένας τομέας που επηρεάστηκε δραστικά από τον νέο αυτό τρόπο ζωής, είναι η ψυχαγωγία και οι Τέχνες. Και όταν μιλάμε για μουσική, η καλύτερη ψυχαγωγία χωρίς αμφιβολία είναι τα lives. Κάποια κατάφεραν να γίνουν, αρκετά όμως έχουν αναβληθεί επ’αόριστον και δεν επέτρεψαν αφενός στο κοινό να απολαύσει τις συναυλίες κι αφετέρου στους καλλιτέχνες κάποια σημαντικότατα έσοδα στα οποία βασίζονταν.

Στον χώρο του ραπ συγκεκριμένα, τα lives που ματαιώθηκαν στην Αθήνα από τον Μάρτη κι έπειτα ήταν αρκετά. Ακόμα η αβεβαιότητα επικρατεί και κανείς δεν ξέρει πότε θα πραγματοποιηθούν και με ποιες συνθήκες. Παρακάτω συγκεντρώσαμε μερικά μόνο από αυτά και τα παρουσιάζουμε με χρονολική σειρά.

1. Anser & Eversor, 1 χρόνος Άδυτο (14 Μαρτίου)

Release Athens (Cypress Hill, Dub FX, Ταφ Λάθος, 12ος Πίθηκος, Anser x Eversor, Νέγρος Του Μοριά) @ Πλατεία Νερού, 21/06/19

O Anser μαζί με τον Eversor στις παραγωγές, αποτελούν ένα από τα πιο hot δίδυμα στην Ελληνική ραπ σκηνή, έστω κι αν η αξία τους άργησε να αναγνωριστεί. Ειδικά ο Anser, ενεργός για 15 χρόνια σχεδόν ως μέλος των Flowjob, άργησε να κάνει το μεγάλο μπαμ. Προσωπικά είναι από τους αγαπημένους μου MCs από όταν έβγαλε το Flowroyal. H αναγνωριση ωστόσο από το ευρύ κοινό ήρθε σταδιακά την τελευταία τετραετία μέσα από μια σειρά από video clips που ξεκίνησαν από το Ο,τι Αγαπάς δεν έχει τέλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απότελεσμα της εκρηκτικής, απότομης ανόδου της δημοφιλίας του Anser το πιο πρόσφατο κομμάτι του, “Χαμαρέτου” που έμεινε για καιρό #1 στίς τάσεις. Το live για τον ένα χρόνο Άδυτο ήταν προγραμματισμένο για τις 14 Μαρτίου στο Fuzz αλλά οι συνθήκες τα έφεραν έτσι ώστε ο Anser να μην μπορέσει να γιορτάσει την τεράστια επιτυχία του με το κοινό.

2) Zoro&Buzz Live Αθήνα (20 Μαρτίου)

Ένα συγκρότημα που γνώρισε τεράστια άνοδο τα τελευταία χρόνια με αποκορύφωμα τον τελευταίο του δίσκο (Η Δύναμη που δεν υπολογίζανε). Οι Zoro&Buzz κέρδισαν το κοινό με την αμεσότητα τους και τα εκπληκτικά punchlines τους από την πρώτη στιγμή. Ο Scooby και το Whiskey Bar έκαναν το ντούετο να συζητιέται σιγά σιγά και η Πιο Δύσκολη Χρονιά τους έφερε στο προσκήνιο σαν το πιο ανερχόμενο δίδυμο της χώρας.

Zoro&Buzz × Dolos - Αλήθεια - 7/6/2019 live Αναιρέσεις - YouTube

Στην παρουσίαση του δίσκου τους, ήταν πια φανερό. Ο Zoro και ο Buzz, μαζί με τον Ντόλο στα beats. δεν είναι μόνο το μέλλον, αλλά και το παρόν. Ξεκίνησαν από το Περιστέρι και κατέκτησαν όλη την Ελλάδα με την αυθεντικότητα τους και η γιορτή τους στις 20 του Μάρτη ήταν η ευκαιρία τους να γιορτάσουν με τον κόσμο της Αθήνας την τεράστια εξέλιξη που είχαν μέσα σε μια πενταετία σχεδόν. Δυστυχώς και για αυτούς, ο Covid τους χάλασε τα σχέδια.

3. Άνθρωποι Νιο.Στε. live at Bums (27 Mαρτίου)

Θα μου επιτρέψετε ένα λιγάκι πιο προσωπικό touch στη λίστα. Ο Νίονιος και ο Στέλιος, οι Νιο.Στε. ετοίμαζαν τη δική τους, πιο ταπεινή ίσως αλλά και πιο αληθινή γιορτή. Ένα live που το περίμεναν και οι ίδιοι πως και πως δυστυχώς δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ. Το συγκρότημα από το Περιστέρι ακολουθεί τη δική του πορεία  εδώ και χρόνια και αποτελεί ένα εκρηκτικό δίδυμο on stage που πάντα ανεβάζει την ένταση όταν έχει την ευκαιρία να αλληλεπιδράσει με το κοινό.

Νιο.Στε. - Πιάσε με απόψε σε χορό | Video Clip on Vimeo

Πάντα παρόν σε διάφορα lives με μεγάλα line ups, το δίδυμοσυζητήθηκε έντονα και θετικότατα από το ευρύ κοινό όταν άνοιξε το live των Zoro&Buzz στην παρουσίαση της δύναμης. Το live στο Bums ήταν η δική τους μεγάλη ευκαιρία να δείξουν τις ικανότητες τους σε ένα ολοδικό τους live. Mπορεί να ματαιώθηκε, αλλά η ευκαιρία θα τους ξαναδοθεί και είμαι σίγουρος πως θα την αξιοποιήσουν με τον καλύτερο τρόπο.

 

4. Iratus – Παρουσίαση δίσκου ΟΚ (28 Μαρτίου)

Ο Μάρτης προμηνύοταν καυτός από άποψη lives πριν ο κωρονοιός τα τινάξει όλα στον αέρα. Κλείνουμε τον μήνα με το live του Ιράτους, στο οποίο θα παρουσίαζε στο κοινό τον τελευταίο του δίσκο. Ένας καλλιτέχνης που με το Voyager 3 δεν έκανε την αίσθηση που θα έπρεπε, κατάφερε να ξανακερδίσει το κοινό με το ΟΚ. Ειδικά το πολλές φορές παντός καιρού έκανε τεράστια αίσθηση και θύμισε στον κόσμο πόσο ξεχωριστός είναι και τι μπορεί να κάνει.

Iratus «One Man Show» vol.2 live στο Passport -ATHENSPHOTONEWS.GR

Η παρουσίαση του δίσκου αναμενόταν με τεράστιο ενδιαφέρον από τον κόσμο που είχε αγαπήσει τον δίσκο και παράλληλα ήθελε να απολαύσει και τις παλιότερες επιτυχίες του Iratus. To live ήταν προγραμματισμένο για τις 28 Μαρτίου στο Gagarin αλλά όπως είναι λογικό, αναβλήθηκε και κανείς δεν ξέρει πότε θα πραγματοποιηθεί. Το σίγουρο είναι πως όποτε και να συμβεί αυτό, ο κόσμος θα είναι εκεί.

5. Complex – Παρουσίαση δίσκου MVP (3 Απριλίου)

Kλείνουμε το άρθρο ανοίγοντας παράλληλα τον Απρίλη με μια ακόμα δισκοπαρουσίαση. Styl Mo και Hatemost, Bong Da City και ΒΠεις. Ένα τρομερά ενδιαφέρον project που γνώρισε αποθέωση στην πρώτη σους συνεργασία σαν Complex με το ομώνυμο Άλμπουμ να κάνει πάταγο. Οι εντυπωσιακές παραγωγές σε συνδύασμο με το τρελό flow των δυο MCs έδωσε κάτι εντελώς καινούριο στην ελληνική ραπ σκηνή και αγαπήθηκε από το κοινό.

Ανταπόκριση // Off The Hook Festival - live (Μέρος 1) | Μουσική

Επομένως, η πρωτότυπη συνεργασία συνεχίστηκε με τον δεύτερο δίσκο του σχήματος, ονόματι MVP. H απήχηση μπορεί να μην έφτασε στα ίδια επίπεδα με το Complex αλλά σε καμία περίπτωση ο δίσκος δεν πέρασε απαρατήρητος. Η παρουσίαση του δίσκου στο Τres δεδομένα θα είχε πολύ κόσμο αλλά φυσικά ακυρώθηκε. Κάποια στιγμή όταν η καταστασή ομαλοποιηθεί θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε on stage ένα από τα πιο ανεβαστικά δίδυμα του χώρου.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Γεώργιος Τσίρος

Φοιτητής στο τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών,ελπίζω όχι για πολύ ακόμα. Λάτρης της μουσικής, του αθλητισμού και των καλών σειρών,το προσπαθώ με τον προγραμματισμό.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;