Στον σταθμό του Μονάχου

Σε σταθμούς και σε λιμάνια ανταμώνουν οι καρδιές μα και χωρίζουν πάντα, μα οι υποσχέσεις, οι ελπίδες και τα όνειρα για την επιστροφή σφραγίζονται εκεί και δεν τελειώνουν, σαν να ‘ναι οι θάλασσες και τα χιλιόμετρα μονάχα ο σκοπός, για την επιστροφή. Η ξενιτιά. Το τέλος ή η αρχή; Σε κάθε λύτρωση υπάρχει ένας πόνος και σε κάθε πόνο μία λύτρωση. Έτσι και στην ξενιτιά. Ένα αύριο γεμάτο ελπίδα, η αναζήτηση μιας νέας πατρίδας, τα όνειρα και από την άλλη η μοναξιά, η επιβίωση, η νοσταλγία και η προσμονή των ξενιτεμένων να ξαναδούν όσους αγαπούν. Δυνατά συναισθήματα που οδήγησαν σπουδαίους Έλληνες καλλιτέχνες στην δημιουργία καθώς βρίσκονταν μακριά από την πατρίδα τους. Στίχοι, που εκφράζουν τον πόνο και τον πόθο της επιστροφής στο Σπίτι, εκεί που βρίσκονται όλα όσα αγαπούν. Η οικογένεια, ο έρωτας και ο ήλιος της Ελλάδας τους. Μακριά στα ξένα τότε, δημιουργήθηκαν οι πρώτες ελληνικές δισκογραφικές εταιρείες (ΗΠΑ) και χάρη στην ξενιτιά σημαντικών καλλιτεχνών, μπορούμε σήμερα να ακούσουμε τα τραγούδια τους, να νιώσουμε την ενέργεια τους, και να μας μεταφέρουν εκεί, όπου η δισκογραφία ξεκίνησε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ειρήνη Καραγιαννοπούλου

Πάντα ενθουσιάζομαι το ίδιο που το φεγγάρι δεν πέφτει απ'τον ουρανό, η θάλασσα είναι μπλε και η μουσική μας αγγίζει. Για όλα αυτά και για άλλα, μου αρέσει να γράφω.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;