Σωκράτης και Θανάσης το καλοκαίρι

Σωκράτης

Το καλοκαίρι ξεκινά με Σωκράτη και Θανάση

Θέατρο Γης, Θεσσαλονίκη, καλοκαίρι και συναυλίες, αυτό περιμένουμε και από τις καλύτερες συναυλίες του καλοκαιριού είναι εκείνες του Σωκράτη Μάλαμα. Ειδικά σαν της Δευτέρας, 4 του Ιούνη, όταν ο Σωκράτης ανέβηκε στην σκηνή του θεάτρου μαζί με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου. Εντάξει, έγινε βάση του προγράμματος των συναυλιών τους για να ταξιδέψουν τον καινούργιο δίσκο τους σε όλη την Ελλάδα, αλλά η ποιητικότητα ήταν διακριτέα στο όλο εγχείρημα.

Όσοι πιστεύουν πως θα ακουστεί μόνο ο καινούργιος δίσκος και θα παιχτούν ελάχιστα από τα παλιά τους κομμάτια, να μην ανησυχεί, συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο.

Σε κάθε συναυλία του ο Σωκράτης Μάλαμας με επιβεβαιώνει όταν σε έναν φοιτητικό καυγά αρκετά χρόνια πριν υποστήριξα πως έχει την καλύτερη φωνή για ζωντανές εκτελέσεις τραγουδιών. Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου είναι ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, δεν χρειάζεται να επιβεβαιώσει σε κανέναν απολύτως τίποτα. Είχαμε να τον δούμε καιρό είναι η αλήθεια σε συναυλία, το γνωρίζει και για αυτό τα έδωσε όλα.

Στα καλά της βραδιάς, σε ένα κατάμεστο Θέατρο Γης και σε μια sold-out συναυλία ο Σωκράτης Μάλαμας και ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου για τέσσερις σχεδόν ώρες μας πρόσφεραν αυτό που ξέρουν να παράγουν, μουσική. Όλος ο κόσμος γύρω στο θέατρο φώναξε στην “Ανδρομέδα”, αγκαλιάστηκε στην “Πριγκιπέσα”, βούρκωσε στο “San Michele”, έγινε πάλι δεκαοκτώ στον “Πεχλιβάνη”. Είναι περίεργο και μαγικό μαζί το συναίσθημα που υπάρχει σε οποιοδήποτε live, ένα κοινό σημείο για τόσους ανθρώπους τόσο διαφορετικούς ο ένας με τον άλλον. Μέσα στο Θέατρο Γης υπήρχαν οικογενειάρχες, φοιτητές, αναρχικοί, αστυνόμοι, χτίστες, επιστήμονες, άνεργοι. Κι ένωσαν φωνή, κι έγιναν όλοι ένα.

Πεχλιβάνης:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα μεγάλο μπράβο αξίζει και στους μουσικούς πίσω από τα δυο πρώτα ονόματα καθώς ακούραστα έδωσαν την υποστήριξη τους. Ένα ακόμη πιο μεγάλο μπράβο αξίζει στους ανθρώπους της παραγωγής που κατέβαλλαν κάθε προσπάθεια να προστατευθεί ο ήχος τις δυο φορές που μια ψιχάλα απείλησε την συναυλία.

Στα όχι και τόσο καλά της βραδιάς, τα σκουπίδια. Στο έδαφος κουτιά από μπύρες και μπουκάλια από νερό και κρασί, παντού αποτσίγαρα. Επίσης ευτυχώς ελάχιστοι συνάνθρωποι δεν ελέγχουν τον εαυτό τους και παραφέρονται σε τέτοια lives, ειδικά αν έχει καταναλωθεί αλκοόλ. Το live της 4ης Ιουνίου δεν ήταν εξαίρεση. Αλλά δεν χάνουμε την ψυχραιμία μας, άνθρωποι είναι κι εκείνοι και ποιος ξέρει τι υπάρχει σπίτι τους για να παραφέρονται σε συναυλίες.

Είναι η αρχή μιας γεμάτης καλοκαιρινής περιόδου συναυλιών, ο Σωκράτης Μάλαμας και ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου ήταν μόνο η αρχή. Τους ευχαριστούμε και ελπίζουμε να ανταμώσουμε και πάλι, αυτή τη φορά πιο γρήγορα. Το πρόγραμμα των συναυλιών τους συνεχίζεται με ταξίδια σε όλη την Ελλάδα για όλη την καλοκαιρινή περίοδο του 2018.

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Αποστόλης Σαμακοβλής

Γεννημένος και μεγαλωμένος στην Θεσσαλονίκη όπου μένω μέχρι και τώρα, σπούδασα δημοσιογραφία και ασχολούμαι με την αρθρογραφία - κειμενογραφία αρκετά χρόνια. Αγαπώ το gaming, τις ταινίες, τα βιβλία και οτιδήποτε δεν έχει σχέση με τον πραγματικό κόσμο.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;