Οι Royal Blood επιστρέφουν πιο σκοτεινοί από ποτέ

Ο Mike Kerr και ο Ban Thatcher μας συστήθηκαν το 2014, με το όνομα Royal Blood.

Το δίδυμο από την Βρετανία, ήρθε στο προσκήνιο με το debut album τους. Σκόρπισαν σε όλο το κόσμο την hard rock διάθεση τους. Κέρδισαν εύκολα τις εντυπώσεις και τράβηξαν τα βλέμματα, καθώς είχαν μοναδικό ήχο. Έπειτα από πολλά βραβεία, πρώτες θέσεις στα charts και άλλες διακρίσεις, ήρθε η ώρα για το επόμενο βήμα.

Το «How Did We Get So Dark?» αποτελεί το 2ο LP της μπάντας και αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 16 Ιουνίου. Η ανακοίνωση έγινε πολύ πρωτότυπα, καθώς το εξώφυλλο του δίσκου έγινε ένα τεράστιο graffiti σε κάποιο δρόμο στο York Hill, του Brighton της Αγγλίας. Μαζί με την ανακοίνωση του καινούργιου δίσκου, μας δόθηκε και το πρώτο single, που έχει τίτλο Lights Out.

Τίτλος μυστηριώδης και που ταιριάζει με το σκοτεινό ύφος της μπάντας. Το κομμάτι είναι δυναμικό, έχει σκληρά και επικά riffs, που σίγουρα θα σε κάνουν να κοπανηθείς. Έχει ότι πρέπει να έχει ένα lead single και θυμίζει λίγο το Figure It Out, της ίδιας μπάντας, καθώς έχει έναν πιο radio friendly χαρακτήρα σε σχέση με το υπόλοιπο υλικό.

Από αυτή την πρώτη γεύση, φαίνεται πως έχει γίνει μια πολύ καλοδουλεμένη προσέγγιση, όσο αφορά στο song writing του δίσκου, με πιο σφιχτοδεμένες μελωδίες και πιο ποιητικούς στίχους. Κάτι που επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο Mike Kerr σε πρόσφατη συνέντευξη της μπάντας, λέγοντας πως σε αντίθεση με το πρώτο δίσκο, τώρα ήξεραν πιο ξεκάθαρα τι ήθελαν να δημιουργήσουν, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στην λεπτομέρεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Παναγιώτης Σενούντας

Δυο σχολές και τέσσερα χρόνια μετά, κατάλαβα πως το γράψιμο είναι αυτό που με γεμίζει περισσότερο από όλα. Έτσι, κάπου ανάμεσα σε ένα PlayStation, μερικά manga, εκατοντάδες δίσκους και ένα φορητό σινεμά, τελείωσα το πρώτο μου βιβλίο και είμαι εδώ για γράψω για σένα για όλα τα παραπάνω. Είσαι μέσα;

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;