“Happier than ever”: Το δεύτερο άλμπουμ της Billie Eilish

Billie Eilish
πηγή: pinterest.com

Το δεύτερο άλμπουμ της βραβευμένης με 6 grammys Billie Eilish κυκλοφόρησε στις 30 Ιουλίου. Έχοντας ήδη ακούσει μερικά από τα πρώτα singles όπως το my future, therefore I am, Lost Cause και Your Power η προσμονή για την δημοσίευση γινόταν πιο επίπονη καθώς τα προαναφερόμενα τραγούδια απετέλεσαν προοικονομία ενός εξόχως ενδιαφέροντος και πολλά υποσχόμενου άλμπουμ. Το έγραψε μαζί με τον αδελφό της και παραγωγό του άλμπουμ Finneas O’ Connel κατά την περίοδο της καραντίνας. Ανέφερε ότι η ενδοσκόπηση κατά τον εγκλεισμό για την προστασία από τον Covid-19 έγινε η μεγαλύτερη έμπνευση για το άλμπουμ. Αναμφίβολα διακρίνουμε μια πιο ώριμη Billie και ως καλλιτέχνιδα αλλά και ως άνθρωπο σε σύγκριση με το πρώτο άλμπουμ της When we all fall asleep, where do we go?

Λίγα λόγια για τα τραγούδια του άλμπουμ

Το “Happier than ever” αποτελείται από 16 τραγούδια. Μολονότι η Billie είναι μόλις 19 χρονών τραγουδάει το Getting older παρουσιάζοντας  μια πιο ώριμη εκδοχή της, η οποία αξιολογεί με περισσότερη σοφία τα πράγματα. Συνεχίζει με το Billie Bossa Nova, ένα εύηχο, αισθησιακό τραγούδι, στο οποίο πασχίζει να κρατήσει μυστική την σχέση της δίνοντας ψευδή στοιχεία σε ξενοδοχεία. Το Oxytocin αφορά την ορμόνη, γνωστή αλλιώς και ως ορμόνη του έρωτα. Η ωκυτοκίνη είναι συνυφασμένη με την αγάπη, το πάθος και το χτίσιμο της σχέσης. Στο Goldwing η Billie απευθύνεται σε μια γυναίκα που βρίσκεται σε ευάλωτη θέση με σκοπό να την βοηθήσει. Στο Halley’s Comet βρίσκεται ερωτευμένη με τα όνειρα, τις ελπίδες, τις σκέψεις που γεννά αυτό το ιδιαίτερο πρόσωπο, ο σύντροφός της. Στο Not My Responsibility η Billie μιλά για το σώμα της και τις επικρίσεις που δέχεται σε μια κοινωνία, όπου ο κόσμος αποφασίζει για την αξία της με βάση την εικόνα που έχει. Η Billie από την αρχή της καριέρας της επέλεγε να φορά φαρδιά ρούχα, θέτοντας την στάση της απέναντι στα πρότυπα που κατευθύνουν την μαζική ένδυση. Τέλος στο Everybody Dies εκφράζει τον φόβο της εγκατάλειψης και του θανάτου αλλά ταυτοχρόνως η Billie δηλώνει στο spotify ότι η γνώση του θανάτου της προσφέρει ευχαρίστηση καθώς όλα τα πράγματα κάποτε τελειώνουν.

Κριτικές

Σύμφωνα με το Pitchfork, η Billie στο HTE με τα μελωδικά της τραγούδια μιλά για τις εντυπώσεις της έπειτα από την γνωριμία της με τον κόσμο της χρυσόσκονης. Το Rolling Stone το βαθμολογεί με 4 αστέρια σημειώνοντας πως η Billie μοιράζεται τα τραύματα, τους φόβους και τις ανησυχίες της πάντα όμως με το περίβλημα μιας εκπληκτικής αυτοπεποίθησης. H Guardian με τον Alexis Petridis έδωσε 4 αστέρια στο άλμπουμ και αποκάλεσε την  Billie “σκοτεινή καρδιά της ποπ”. Τόνισε μάλιστα τους δυνατούς και συγχρόνως μαλακούς κι εύθραυστους  στίχους για να μελετήσει το πως η φήμη έχει μεταβάλει κάθε λεπτομέρεια της ζωής της. Συνοψίζοντας, οι κριτικές που αποκόμισε το Happier than ever δημιουργούν πολλές προσδοκίες για ένα ευοίωνο μέλλον για την καριέρα της Billie, στο οποίο περιλαμβάνονται ακόμη περισσότερα grammys στην συλλογή της.

Πηγές:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

  • genius.com
  • pitchfork.com
  • rollingstone.com
  • guardian.com

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ευαγγελία Τσάμου

Είμαι φοιτήτρια κλασικής φιλολογίας στο πανεπιστήμιο Αθηνών. Η συγγραφή, η μουσική και ο κινηματογράφος είναι οι τρεις μεγάλες μου αγάπες.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;