Randy Blythe : Δεν θα υπάρξουν άλλοι Μetallica ή Iron Maiden

Randy Blythe
Πηγή: Metal Revolution

Η μουσική δεν είναι πλέον το πολιτιστικό επίκεντρο που ήταν κάποτε για τους ανθρώπους και τη νεολαία. Βιντεοπαιχνίδια, άπειροι περισπασμοί και τεράστιος αριθμός από συγκροτήματα μοιράζονται πια την πίτα της προσοχής του κοινού. Για αυτούς τους λόγους, ο frontman των Lamb of God, Randy Blythe, λέει πως δεν θα υπάρξουν ξανά μπάντες τόσο δημοφιλείς όσο οι Metallica και οι Iron Maiden.

Το θέμα προέκυψε σε μια συνέντευξη, στην οποία ο Blythe ρωτήθηκε για το ποιες νέες μπάντες θα κουβαλήσουν την δάδα της σκηνής, όταν οι Metallica και οι Iron Maiden αποσυρθούν.

Εκείνος, ωστόσο, δεν ανέφερε καμία νέα μπάντα που θα μπορούσε να σηκώσει αυτό το βάρος εξηγώντας γιατί πιστεύει πως δεν θα μπορέσει κανένα συγκρότημα να μεγαλώσει τόσο πολύ:

 Αγαπώ, για παράδειγμα, τους Gojira, εξελίσσονται συνεχώς. Αλλά δεν είναι και τόσο νεότεροι, από εμάς φερ’ ειπείν, είναι στο χώρο αρκετά χρόνια . Οπότε δεν έχω την παραμικρή ιδέα. Ξέρω σίγουρα ότι όλοι μας θα σταματήσουμε κάποια στιγμή. Ειδικά όταν δεν θα μπορώ να ανταποκριθώ πια σε αυτό που χρειάζεται να κάνω πάνω στη σκηνή, το οποίο είναι σωματικά εξουθενωτικό. Όμως, δεν ξέρω ποιες θα είναι οι επόμενες θρυλικές μπάντες. Δεν πιστεύω πως θα υπάρξουν ξανά συγκροτήματα σαν τους Metallica και τους Maiden καθώς στα χρόνια τους, ήταν μια τελείως διαφορετική εποχή και με πολύ λιγότερες μπάντες στο χώρο αυτό. Όλοι αυτοί ήταν κάτι σαν πρόγονοι της μουσικής που παίζουμε, και δεν ήταν πολυάριθμες, οπότε εκείνες που πραγματικά ήταν σπουδαίες ξεχώριζαν. Τώρα υπάρχουν εκατομμύρια μπάντες εκεί έξω, η σκηνή είναι πολύ μεγάλη, και αυτό είναι ευχάριστο, αλλά ταυτόχρονα προβληματικό. Ειδικά για τις νεότερες μπάντες που πρέπει να δουλέψουν διπλά για να τα καταφέρουν μέσα σε έναν ωκεανό μουσικής.

Στην συνέντευξη αυτή είπε πράγματα που λέει εδώ και χρόνια. Είναι γνωστό στο κοινό του ότι δεν θέλει να παίζει πια όταν είναι γερασμένος. Επίσης, δεν κάνει εντύπωση που δείχνει μια συνειδητοποίηση ότι το συγκρότημα του δεν θα φτάσει στα ύψη που έφτασαν οι Metallica και οι Maiden.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όταν μιλάμε για υποσχόμενα ονόματα, ερχόμενα στην σκηνή, θα πεταχτούν μια χούφτα ονόματα. Αλλά τόσο μεγάλες όσο κάποια μεγαθήρια, δύσκολα. Ο Randy Blythe έχει δίκιο. Μάλλον δε θα συμβεί ποτέ. Η μουσική είναι πολύ βάναυση, η σκηνή πολύ θρυμματισμένη και ο κόσμος έχει να κάνει και άλλα πράγματα με τον προσωπικό του χρόνο. Δε μένει παρά να παρατηρήσουμε τι έχει να μας φέρει  ο χρόνος.

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Γιάννης Πάσσαρης

Nothing in life is to be feared. It is only to be understood. Now is the time to understand more, so that we may fear less. Marie Curie. Chemist, Physicist. 7 November 1867 – 4 July 1934

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;