Playlist που θα συνοδέψει τα ταξίδια σου

δρόμος

Τα χέρια  κολλημένα στο τιμόνι και τα μάτια ατενίζουν τα ατελείωτα χιλιόμετρα που απλώνονται σε φιδογυριστούς δρόμους. Ο ρυθμικός ήχος της μηχανής καθησυχαστικός, αλλά μονότονος, μπροστά στην προσμονή της άφιξης. Τα τοπία εναλλάσσονται γρήγορα γεμίζοντας το βλέμμα με νέες εικόνες και χρώματα. Τα ταξίδια λοιπόν, ερεθίζουν τις αισθήσεις, τροφοδοτούν τη φαντασία, δημιουργούν πληθώρα νέων αναμνήσεων.Πώς θα ήταν δυνατό αυτό το κολάζ εμπειριών να μη συνοδεύουν μουσικά κομμάτια σε μια playlist, που καλύπτει ένα φάσμα διαθέσεων, ανάλογα με το δρόμο που ακολουθεί η σκέψη μας;

#1 A Horse With No Name-America

Κλασικά ταξιδιάρικο και δημοφιλές στην οδήγηση κατά τις μακρινές αποστάσεις, ένα τραγούδι με ανέμελη διάθεση, που όμως δεν έχει απωλέσει έναν αναμφίβολα φιλοσοφικό χαρακτήρα.Ρυθμικό άκουσμα για διαδρομές με κατεβασμένα παράθυρα που αποπνέουν την ελευθερία της διαφυγής από την καθημερινότητα.

#2 What’s on your mind?- Madrugada

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελαφρά μελαγχολικό, με μια επίγευση βροχερού καιρού, το “What’s on your mind?” προσκαλεί σε εξερεύνηση μουσκεμένων μονοπατιών σε μια νωχελική περιδιάβαση στις ίδιες τις αναμνήσεις του ακροατή.

#3 Roads-Portishead

Δεν επηρεάζει τη διάθεση, θεμελιώνει συναισθήματα, αγγίζοντας απαλά αυτή την περισσότερο ψυχεδελική έκδοση του εαυτού μας που διαθέτει την ανάγκη να χαθεί στη δύναμη της στιγμής.

#4 Take Me Somewhere Nice- Mogwai

Ρούχα άτακτα ριγμένα στη βαλίτσα, ένα αγαπημένο πρόσωπο και ακαθόριστος προορισμός. Ένα κομψό μουσικό άκουσμα, με έντονο συναισθηματικό φορτίο, προτρέπει στην εκπλήρωση των επιθυμιών που καταπνίγοντας, έχουμε κάπου χάσει στα χρονοντούλαπα των σκέψεών μας.

#5 Blue Water Black Heart-The Black Heart Procession

Μια όμορφη δόση vintage με ένα ενδιαφέρον σύγχρονο twist. Ο ήχος εξισορροπεί την αναγκαία για το ταξίδι μελωδικότητα με μία ελεγχόμενη συναισθηματική ανατριχίλα.

#6 Again-Archive

Ζοφερή εκκίνηση, ρυθμική εξέλιξη με στοιχεία εναλλακτικού ροκ και δυναμικά  φωνητικά. Το κομμάτι “Αgain” παίζει με τις διαθέσεις του ακροατή, καθώς η κατήφεια περιπλέκεται με το ξέσπασμα, και η λογική αντικρούει το συναίσθημα. Περισσότερο δυναμικό, μπορεί να ενταχθεί σε μια ευρεία κατηγορία ακουσμάτων, για κάθε ταξιδευτή.

 

 

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Έφη Μαρία Παπία

Φοιτήτρια στο τμήμα Φυσικής του ΕΚΠΑ και part-time digital artist ,τον υπόλοιπο χρόνο ''καλλιεργεί'' δύο blogs ,το Quantum Abstraction ( http://quantumabstraction.blogspot.gr/ ) και το Χάριν Δυστυχίας ( http://xarindystyxias.blogspot.gr/ ).

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;