Playlist που θα δώσει ώθηση στη φαντασία σου

Τσαλακωμένα χαρτάκια γεμάτα ασύνδετες, μισοσβησμένες σκέψεις κατακλύζουν το πάτωμα. Το πέρασμα των ωρών φανερώνει ήδη τον ήλιο μετά από κάποιο απελπισμένο ξενύχτι, ενώ η ποιοτική πρόοδος πάνω στο αντικείμενο της δουλειάς φαντάζει ένα ολοένα και πιο μακρινό όνειρο. Πίσω από κάθε πράξη που εμπλέκει δημιουργικότητα, κρύβεται μια μικρή σπίθα έξαψης της έμπνευσης, ένα ερέθισμα ικανό να πυροδοτήσει τη φαντασία που είτε η ρουτίνα, είτε η κούραση καταπνίγουν. Ατμοσφαιρικά κομμάτια μπορούν να συνοδεύσουν αυτή την προσπάθεια, και ίσως, ευκολότερα από ό,τι θα μάντευε κανείς, το ποθητό αυτό λαμπάκι μιας νέας ιδέας ανάψει και σηματοδοτήσει την αρχή μιας καινοτομίας που αξίζει βρει το δρόμο της εξέλιξής της.

#1 Sway- Dean Martin

Η  εκρηκτική mambo-bolero αισθητική συναντά τον ρομαντισμό της τζαζ, σε ένα κλασικό άκουσμα με χορευτικές διαθέσεις. Ο αισθησιακός ρυθμός και η ώριμη γλυκύτητα των φωνητικών δένουν σε ένα μείγμα που ιντριγκάρει τη σκέψη προσφέροντας πολλαπλά ερεθίσματα.

#2 A night like this- Caro Emerald

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξεσηκωτική μελωδία με ανάλαφρες διαθέσεις που ταξιδεύουν. Κατάλληλο για τις στιγμές εκείνες που  η υπερβολική συγκέντρωση και εμμονή σε ένα σκοπό δημιουργούν κορεσμό και αποζητείται αποφόρτιση του μυαλού και ροή νέων ιδεών.

#3 Perhaps,Perhaps,Perhaps – Doris Day

Η απαραίτητη επαφή με την “εραστής του vintage” πλευρά του εαυτού μας. Τραγούδι ναζιάρικο και γοητευτικό, εφαρμόζει όμορφα στην ιδιοσυγκρασία που αφουγκράζεται τους ήχους του παρελθόντος κατά τη δημιουργική της μέθοδο, τροφοδοτώντας με πρόκληση τη φαντασία.

#4 Sadeness- Enigma

Η εναλλακτική πρόταση της λίστας πασπαλίζει το σύγχρονο, ρυθμικό vibe με κάτι από αποκρυφιστικό λατινικό τελετουργικό. Ενδιαφέρουσα πρόταση για κάποιον που αναζητεί το διαφορετικό, στις μουσικές του προτιμήσεις ή στην έκφραση της δουλειάς του.

 

#5 The Carnival of the Animals (Le carnaval des animaux) – Camille Saint-Saëns

Ξεχωριστή στη χιουμοριστική προσέγγισή της, υπέροχη στην πολυπλοκότητά της,  συνάμα ευχάριστη και προσιτή,  η σύνθεση αυτή αποπνέει τη μυστηριώδη αύρα ενός παραμυθιού. Εικόνες εναλλάσσονται καθώς μια ιστορία ξεδιπλώνεται παιχνιδιάρικα στα αυτιά του ακροατή.

 

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Έφη Μαρία Παπία

Φοιτήτρια στο τμήμα Φυσικής του ΕΚΠΑ και part-time digital artist ,τον υπόλοιπο χρόνο ''καλλιεργεί'' δύο blogs ,το Quantum Abstraction ( http://quantumabstraction.blogspot.gr/ ) και το Χάριν Δυστυχίας ( http://xarindystyxias.blogspot.gr/ ).

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;