PENTESILEA ROAD – album “Pentesilea Road” (26 Φεβρουαρίου 2021, self-release)

BIO

Pentesilea Road – Σύντομη βιογραφία της μπάντας

 

Οι “Pentesilea Road” είναι ένα post-progressive rock συγκρότημα, που δημιουργήθηκε αρχικά ως προσωπικό project του Ιταλού κιθαρίστα Vito F. Mainolfi το 2014. Μέχρι το 2019, το συγκρότημα δημοσίευσε πολλά demos, κυρίως instrumental, μέσω του SoundCloud και του BandCamp.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τον Ιούλιο του 2020, ο Vito F. Mainolfi ηχογράφησε ένα ολοκληρωμένο demo 11 τραγουδιών στο σπίτι και άρχισε να προσλαμβάνει αρκετούς μουσικούς για να ηχογραφήσει το πρώτο του ομώνυμο άλμπουμ.

Μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου 2020, η σύνθεση της μπάντας ολοκληρώθηκε, συμπεριλαμβανομένων των guest  Ray Alder (Fates Warning, Engine, Redemption) και Mark Zonder (Ex-Fates Warning, Warlord).

Η ηχογράφηση του πρώτου άλμπουμ ολοκληρώθηκε μέχρι το τέλος του 2020 και το πρώτο single, “Shades of the Night”, κυκλοφόρησε στις 29 Ιανουαρίου 2021.

Το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ “Pentesilea Road” κυκλοφόρησε στις 26 Φεβρουαρίου 2021. Το όνομα του συγκροτήματος αναφέρεται στην Pentesilea, την αλληγορική πόλη που περιγράφεται στο βιβλίο του Italo Calvino “Invisible Cities”.

 

Σχετικά με το άλμπουμ των Pentesilea Road

 

Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε ως συνεργασία εξ αποστάσεων από αρκετούς μουσικούς, ο καθένας ηχογράφησε στη χώρα διαμονής του, λόγω της πανδημίας COVID-19 (κιθάρες / μπάσο ηχογραφημένα στην Ολλανδία, φωνητικά στην Ιταλία και Ισπανία, Πλήκτρα στην Ιταλία, Drums στην Ιταλία και τις ΗΠΑ).

Το μουσικό στυλ είναι μια μίξη από κάποια είδη, συμπεριλαμβανομένων σαφών επιρροών από τις μονοπάτια του progressive, Post-Rock και Metal.

Το όνομα της μπάντας αναφέρεται στην Pentesilea, την αλληγορική πόλη που περιγράφεται στο βιβλίο του Italo Calvino “Invisible Cities”, που αναφέρεται σαφώς ως μεταφορά για την αίσθηση του εκτοπισμού στη μεταμοντέρνα εποχή (το άλμπουμ αρχικά διαφημίστηκε ως Οι “Pentesilea Road είναι ένα post-progressive ταξίδι στους δρόμους των αόρατων πόλεων. Μια ιστορία διαφωνίας · μια ασεβής πράξη διαμαρτυρίας ενάντια στον σύγχρονο κόσμο »). Αν και το άλμπουμ δεν είναι concept, η φιλοσοφία πίσω από την κύρια ιδέα επαναλαμβάνεται συνεχώς στους στίχους (“Stuck in a dream of a steady decline/ while dancing the cosmopolitan pantomime”, “this Cybercircus/a neo-feudal constitutional/architecture camouflage”, “the media mouth has all the answers for those who have no questions”).

Το άλμπουμ που έχει κυκλοφορήσει είναι self-released, το συγκρότημα είναι ανεξάρτητο και χωρίς υπογραφή και κυκλοφόρησε αρχικά μόνο σε ψηφιακή έκδοση (η πρώτη φυσική παρτίδα ήταν έτοιμη κατά την ημερομηνία κυκλοφορίας).

 

Tracks and Credits:

 

PENTESILEA ROAD

1 Memory Corners (Feat. Mark Zonder)

2 Stranded

3 Genius Loci

4 Spectral Regrowth (Feat. Mark Zonder)

5 Stains (Feat. Michele Guaitoli)

6 Give them Space (Feat. Mark Zonder)

7 Shades of the Night

8 The Psychopathology of Everyday Things

9 Noble Art (feat. Ray Alder)

10 Pentesilea Road

11 A Tale of Dissidence

12 Shades of the Night (Feat. Ray Alder)

Pentesilea Road is:

Vito F. Mainolfi – Guitars, Bass, Backing Vocals, Programming & whatever else

Ezio di Ieso – Pianoforte & Keyboards

Alfonso Mocerino – Drums

Lorenzo Nocerino – Vox

Special Guests:

Ray Alder – Vox on Shades of the Night, Noble Art

Mark Zonder – Drums on Memory Corners, Spectral Regrowth, Give Them Space Michele Guaitoli – Vox on Stains

Paul Prins – First solo on Give Them Space

Ξεκίνησα να ακούω το Stains. Έμεινα άναυδη με τη φωνή και το πάθος του Lorenzo. Με συνεπήρε… Θαύμασα αυτό το τραγούδι και ενορχηστρωτικά αλλά και σε επίπεδο οπτικό με το υπέροχο βίντεο στο Youtube. Συνεχίζοντας με το “Memory Corners”, που κάνει και guest ο Mark Zonder, εξαπλάγην με τη σύνθεση. Πολύ ιδιαίτερο, δυναμικό και προσιτό στα αυτιά και του πιο απαιτητικού ακροατή. Με τις εναλλαγές τους, τις ανατροπές του, με τα όλα του. Πρέπει να ακούσετε το “The psychopathology of everyday things” γιατί περιγράφει ακριβώς ότι λέει και ο τίτλος του. Για το τέλος άφησα το καλύτερο. Το bonus track, “Shades of the night”. Μία πιο μελωδική και ρομαντική μπαλάντα αλλά ταυτόχρονα δυναμική και καθόλου “γλυκανάλατη”, καθώς έχει στίχους σημαντικούς και γεμάτους νόημα. Αξίζει να αφιερώσετε χρόνο για να ακούσετε αυτό το album, θα με θυμηθείτε.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ειρήνη Παντελή

Είμαι 20 χρονών και γεννήθηκα στα Γιάννενα.Σπουδάζω Βιολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.Λατρεύω τα ταξίδια,ασχολούμαι με το ρεμπέτικο τραγούδι και γράφω ανελλιπώς.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;