20 χρόνια Theli από τους Therion

 

Therion

Oι Σουηδοί Therion είναι ένα απο τα πιο σημαντικά συγκροτηματα στο χώρο της συμφωνικής metal σκηνής. Η ιστορία της μπάντας ξεκινά πίσω στο μακρινό 1987 όπου ο Christofer Johnsson δίνει πνοή στο γκρουπ.

Έπειτα από τέσσερα demo (1989-1990) και πολλές αλλαγές στο lineup κυκλοφορoύν το πρώτο full-length album «Of Darkness» (1991), που κινείται στο χώρο του Death Metal. Στους επόμενους τρείς δίσκους «Beyond Sanctorum» (1992), «Symphony Masses: Ho Dragon Ho Megas» (1993) και «Lepaca Cliffoth» (1995)  o Johnsson πειραματίζεται, προσθέτοντας πλήκτρα στον ήχο τους με φυσικό επακόλουθο να αλλάξει το ύφος της μπάντας, σταδιακά μεν, ραγδαία δε.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η μεγάλη αλλαγή συντελέστηκε το 1996, με τον δίσκο σταθμό για μια ολόκληρη μουσική σκηνή.  Tιτλοφορείται, «Τheli» .To «Theli»  ήταν ίσως το πιο επιδραστικό album εκείνης της δεκαετίας καθώς καθόρισε τον ήχο πολλών νέων συγκροτημάτων (Epica, Nightwish κλπ).

Ο συγκεκριμένος δίσκος εξέπληξε θετικά τους πάντες, εκτός από μια μερίδα παλιών οπαδών του γκρουπ. Η συνύπαρξη κλασικής μουσικής, metal κιθάρων αλλά και η άτυπη κόντρα των σκληρών φωνητικών του Johnsson με τη σοπράνο,  εκτόξευσαν τη δημοφιλία των Therion. Ο δίσκος περιέχει δέκα εξαιρετικές  συνθέσεις, Nightside of EdenThe Siren of the Woods και  Cults of the Shadow μερικά απο τα διαμάντια του album. Ένα όμως ήταν το κομμάτι που καθιέρωσε την μπάντα στον κόσμο. Το «To Mega Therion» . Mιλάμε για την πιο αναγνωρίσιμη σύνθεση του συγκροτήματος. Ώριμο, άκρως συναυλιακό, με ένα ίσως από τα καλύτερα solo,  που έχουν παιχτεί ποτέ.

Οι Therion συνεχίζουν μέχρι σήμερα να βγάζουν καταπληκτικά albums. Τα Vovin, Secret of the RunesLemuria και Sitra Ahra, πρέπει να τα τσεκάρετε.. ΧΘΕΣ.

 

ΤherionTheli (1996) Lineup: Christopher Johnsson, Piotr Wawrzeniuk, Lars Rosenberg, Jonas TherionMellberg

 

  • Preludium
  • To Mega Therion
  • Cults of the Shadow
  • In the Desert of Set
  • Interludium
  • Nightside of Eden
  • Opus Eclip
  • Invocation of Namaah
  • The Siren of the Woods
  • Grand Finalle

 

 

 

 

Πηγή:

Βικιπαίδεια

http://www.metal-archives.com/

http://www.rocking.gr/reviews/flashback/Therion_-_Theli/4468


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Κώστας Παπαδάτος

Απόφοιτος ΕΑΠ. Πρόγραμμα σπουδών: Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό της σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου. Μουσική και διάβασμα τα χόμπι μου.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;