Οι Rotting Christ συνελήφθησαν με την κατηγορία της τρομοκρατίας!

Rotting Christ

Σε περίπτωση που πιστεύατε ότι έχουμε προχωρήσει έτη φωτός μακριά από το Μεσαίωνα, η παρακάτω είδηση θα σας διαψεύσει δυσάρεστα. Οι Rotting Christ συνελήφθησαν στη Γεωργία στις 12 Απριλίου, καθώς αντιμετώπιζαν κατηγορίες για τρομοκρατία και (κρατηθείτε) σατανισμό! Η αστυνομία σταμάτησε τον frontman του συγκροτήματος, Σάκη Τόλη, καθώς και τον αδερφό του και drummer, Θέμη, καθώς έβγαιναν από το αεροδρόμιο της Τιφλίδας.

Σύμφωνα με τη δημοσίευση του Σάκη Τόλη στην επίσημη σελίδα του συγκροτήματος στο Facebook, το περιστατικό εκτυλίσσεται ως εξής:

Φτάσαμε στην Τιφλίδα, την πρωτεύουσα της Γεωργίας, το πρωί της Πέμπτης στις 12 Απριλίου. Μετά από τον συνηθισμένο έλεγχο των στοιχείων μας στα σύνορα, η αστυνομία σταμάτησε τον αδερφό μου και εμένα κατά την διάρκεια της εξόδου μας από το αεροδρόμιο. Ύστερα από μερικά λεπτά μας ζήτησαν να τους ακολουθήσουμε σε άλλη τοποθεσία του αεροδρομίου, με την αιτιολογία περαιτέρω ελέγχου πριν μπούμε στην χώρα. Αντ’ αυτού μας κατάσχεσαν τα διαβατήρια και τα κινητά μας και μας οδήγησαν στην φυλακή. Όταν ζητήσαμε να μάθουμε τον λόγο για την σύλληψη μας, μας είπαν ότι αυτή η πληροφορία ήταν εμπιστευτική. Οι δικηγόροι μας αργότερα μας πληροφόρησαν ότι ήμασταν σε μια λίστα ανεπιθύμητων ατόμων για την δημόσια ασφάλεια της χώρας, που μας χαρακτήριζε ως σατανιστές και άρα ύποπτοι για τρομοκρατία.

Χωρίς καμιά προηγούμενη προειδοποίηση και χωρίς κανένα επίσημο λόγο, βρεθήκαμε στην φυλακή, κλεισμένοι σε ένα μικρό και βρώμικο κελί και χωρίς να μας επιτρέπεται καμιά επικοινωνία με τον έξω κόσμο ή με κάποιο δικηγόρο, αλλά ούτε και με την πρεσβεία μας για 12 ώρες. Οι συνθήκες ήταν άσχημες και δεν είχαμε καμιά πληροφόρηση όλο αυτό το διάστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευτυχώς, μόνο το επίθετο μας «Τόλης» ήταν στην συγκεκριμένη λίστα και τα άλλα δυο μέλη του συγκροτήματος συνεργάστηκαν με τον τοπικό διοργανωτή για να μας βγάλουν από τη φυλακή και να ξεκινήσουν τις νομικές διαδικασίες.  Χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια και μια περίπλοκη διαδικασία για να βρεθεί λύση. Χάρη στην σκληρή δουλειά του τοπικού διοργανωτή που κινητοποίησε δικηγόρους, δημοσιογράφους και ακτιβιστές στην χώρα, τελικά αφεθήκαμε ελεύθεροι. Ήμαστε ιδιαίτερα ευγνώμονες  σε όποιον ασχολήθηκε με αυτή την υπόθεση. Στο τέλος, καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε την συναυλία μας και εξελίχθηκε σε μια φανταστική βραδιά. Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε όλους τους Γεωργιανούς μεταλλάδες αδερφούς μας για την συγκινητική υποστήριξη τους!

Τέλος καλό, όλα καλά για τους Rotting Christ, καθώς συνεχίζουν κανονικά τις προγραμματισμένες εμφανίσεις στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής περιοδείας τους και ελπίζουμε να μην αντιμετωπίσουν ξανά παρόμοια παρατράγουδα, διότι μόνο έτσι μπορεί κανείς να χαρακτηρίσει τέτοιου είδους περιστατικά.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ιωάννα Κατσή

Φοιτήτρια του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων εκ Θεσσαλονίκης ορμώμενη, εθισμένη στη μουσική, το καλό φαγητό, τη γυμναστική και τις μεταμεσονύχτιες συζητήσεις. Ένθερμη οπαδός της άποψης ότι η ευτυχία κρύβεται στις μικρές στιγμές, ένα παιδί με όνειρα που θέλει να φέρει το μέλλον στα δικά του μέτρα. Δεν περιγράφω άλλο.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;